题目内容
【题目】 Back in November, we did a study that found (surprise) that Babbel ranks as one of the most efficient ways to learn a language. The independent study was conducted by researchers at the City University of New York (CUNY) and the University of South Carolina, and evaluated the overall efficacy(功效) of Babbel Spanish courses, examining the progress of 391 randomly selected learners and assessing participants’ knowledge of Spanish at the beginning
STUDY FINDING #1: “Truly novice users(初学者) with no knowledge of Spanish need on average 15 hours of study in a two-month period to cover the requirements for one college semester of Spanish.”
STUDY FINDING #2: “The average study time for the final study sample was about 19 hours, or a little over two hours a week.”
STUDY FINDING #3: “The Babbel app works similarly well for people with different gender, age, native language, education, employment status, etc.”
Learning a language is aboutspeakinga language, and with the help of Babbel, our novice challenge participants were able to start having conversations in just three weeks’ time, proving that Babbel is, indeed, the shortest path to a real-life conversation.
【1】How does the writer recommend Babbel to readers?
A.By listing research findings.
B.By introducing some of its contents.
C.By telling stories at the beginning.
D.By comparing it with other apps.
【2】What is the purpose of the last paragraph of the text?
A.To introduce Babbel .
B.To appreciate Babbel.
C.To advertise Babbel.
D.To analyze Babbel.
【答案】
【1】A
【2】C
【解析】
本文为一篇说明文。主要介绍了Babbel被认为是学习语言最有效的方法之一,希望读者能够参与其中。
【1】
推理判断题。问作者是如何讲Babbel推荐给读者的。我们在阅读完文章之后我们发现,作者是以列举STUDY FINDING #1;STUDY FINDING #2;STUDY FINDING #3这三个研究成果向读者做介绍和推荐的。故此题选A。
【2】
推理判断题。根据文章最后一自然段中Learning a language is about speaking a language, and with the help of Babbel, our novice challenge participants were able to start having conversations in just three weeks’ time, proving that Babbel is, indeed, the shortest path to a real-life conversation.可知学习一门语言就是说一门语言,在Babbel的帮助下,我们的新手挑战参与者能够在短短三周的时间内开始对话,证明Babbel确实是通往现实生活对话的最短路径。所以这是号召读者参与到Babbel这个项目中来,属于广告性质。故此题选C。