题目内容
【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。
What is eco-fashion? Eco-fashion is about making clothes that take into account the environment, the health of consumers and the working conditions of people in the fashion industry. It is a complex phenomenon and the common use of the fashionable terms—‘ecological' and ‘ethical'. Ecological fashion usually refers to textile (织物) and clothing production processes and the environmental issues surrounding them;ethical fashion generally relates to the working conditions involved in the producing processes.
What are the problems with fashion? A closer look at the fashion industry points out many problems that are common practices in the creation of our fashions from the field to the factory. Firstly, the production of textiles pollutes the environment heavily. Cotton-planting uses pesticides; sheep-farming and wool-cleaning contribute to global warming; synthetics-making (人造纤维生产) brings about waste which does harm to our environment. Secondly, every stage of clothing production has a significant effect on the environment. They all use a great deal of energy, and some also involve chemicals which evidently do harm to the surroundings. In addition to this, there is a lot of waste produced in the process, especially in the form of polluted water. Thirdly, growing consumption levels and our shopping habits further worsen the bad effects. We are now buying clothes in increasing quantities without realizing the scale on which it affects natural environment, and we are also quick to throw away clothes that have been worn only a couple of times.
Then, how to solve the problems? Other industries that design products are ahead of the fashion industry when it comes to choosing sustainable materials, designing for minimum waste, choosing energy efficient manufacturing and creating products for longevity. The fashion industry has been slow to adopt these changes and part of the problem is the very nature of fashion. To a large degree, it is the fashion producers that really have the power and the responsibility to shape our future. There are numerous ways in which these producers can reduce their ecological footprint, from switching to green energy and reducing energy use, through selecting sustainable materials and choosing local suppliers,to recycle and minimize waste. On the other hand, as consumers we can all make contributions by selecting environmentally friendly clothing and reducing clothing consumption.
There is some concern that eco-friendly fashions are just a trend that we will eventually grow tired of but we can make sure that doesn't happen. Now many people are beginning to shop for organic food products because the benefits of eating food free of chemicals are straightforward and immediate. They relate directly to our personal health. In fact, choosing eco-fashion can also contribute to our personal health, though it is mostly done by way of keeping the health of the planet.
Why choose eco-fashion? | ||
of fashion | Ecological | Textile & clothing production processes; |
Ethical | Working involved | |
Problems with fashion | Textile | Cotton-planting: use of pesticides; |
Clothing production | Producing a lot of waste; | |
Consumption levels & shopping habits | New clothes: bought in increasing quantities | |
to | Fashion producers | Ways to recycle and waste: |
| Selecting environmentally friendly clothing | |
Choosing eco-fashion can contribute to our personal health. | ||
【答案】Aspects;environment;conditions;production;harmful;Consuming/ using;thrown;Solutions;minimize;Consumers
【解析】本文讲述了生态时尚的相关问题。
(1)Aspects 根据第一段提到It is a complex phenomenon and the common use of the fashionable terms—‘ecological' and ‘ethical'. 这是一个复杂的现象,并使用流行的术语表示为两个方面:‘ecological' and ‘ethical'。故填Aspects。
(2)environment 根据第一段提到Ecological fashion usually refers to textile (织物) and clothing production processes and the environmental issues surrounding them.生态时尚是指与织物、衣服和环境有关。故填environment。
(3)conditions 根据第一段提到ethical fashion generally relates to the working conditions involved in the producing processes.道德时尚指的是与工作环境有关。故填conditions。
(4)production根据第二段提到 Firstly, the production of textiles pollutes the environment heavily. 衣服的生产严重污染环境。故填production。
(5)harmful 根据第二段提到 Cottonplanting uses pesticides; sheepfarming and woolcleaning contribute to global warming; syntheticsmaking (人造纤维生产) brings about waste which does harm to our environment. 人造纤维的生产会产生对环境有害的废物。故填harmful。
(6)Consuming/using根据第二段提到 They all use a great deal of energy, and some also involve chemicals which evidently do harm to the surroundings. 衣物的生产消耗大量的能源,涉及到有害化学品。故填Consuming。using也可。
(7)thrown 根据第二段提到we are also quick to throw away clothes that have been worn only a couple of times.我们会扔掉旧的衣服。故填thrown。
(8)Solutions 根据第三段提到如何解决定一问题。故填solutions。
(9)minimize 根据第三段提到Other industries that design products are ahead of the fashion industry when it comes to choosing sustainable materials, designing for minimum waste, choosing energy efficient manufacturing and creating products for longevity. 设计一些时尚的衣服,选择合适的面料,最小的浪费,有效的进行利用。故填minimize。
(10)Consumers 根据第三段提到On the other hand, as consumers we can all make contributions by selecting environmentally friendly clothing and reducing clothing consumption. 另一方面对于消费者来说,选择环保的衣服和减少衣服的浪费。故填Consumers。