题目内容

【题目】How can I fight laziness?

Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind.

1Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.

Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone. 2

Some people fight laziness by removing the temptations that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness. Create a reward system for yourself, just as parents do for a child to promote responsibility. 3

4 Spouses and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. To fight household laziness, lead by example. Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when your are surrounded by motivated people.

5 Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.

A. Knowing how to fight laziness is important.

B. One way to fight laziness is to get enough sleep.

C. Laziness can also be a lasting problem at home.

D. Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy , such as a good dinner or a film.

E. Finally, taking exercise regularly can help you fight laziness.

F. With strong determination, you will be able to achieve your goal.

G. Laziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.

【答案】

1B

2G

3D

4C

5E

【解析】试题分析:懒人将一事无成,然而懒惰并非不能克服本文主要介绍了几种克服懒惰的方法。

1考查上下文理解和推理判断。根据空格下文可知,有些人熬夜太晚起床太早,导致下班回家后没有干劲,因此通过多一些睡眠可以让你精神饱满,因此推断克服懒惰的方法之一就是有足够的睡眠。故选B。

2考查上下文理解和推理判断。根据空格上文可知,一些人对待生活似乎是被动的被推着从一个任务到另一个任务,其他人采取更加主动的方法,把每一项工作都看作是他们必须独自克服的挑战,因此推断当你不能掌管你自己的生活的时候懒惰就产生了。故选G。

3考查上下文理解和推理判断。根据空格上文“Create a reward system for yourself, just as parents do for a child to promote responsibility.”可知,奖励自己如同父母为了提升责任感奖励孩子一样,因此推断D项“完成一项任务以后,就用自己的喜欢的东西犒劳自己,诸如一顿美餐或者看一部电影”符合语境。故选D。

4考查上下文理解和推理判断。根据下文可知,懒惰可能会传染给你的爱人和小孩,因此为了战胜家庭中的懒惰,要带头做榜样,因此推断此处讲述懒惰在家庭中可能是一本持久的问题。故选C。

5考查上下文理解和推理判断。根据空格下文可知,足够的锻炼和均衡的饮食有助于养成健康的生活方式,因而能够让你有足够的精力,有助于你情绪高涨。因此推断经常锻炼有助于战胜懒惰。故选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People are seeking for opportunities that will assist them in reaching their goals. Marketing yourself can be a good choice, which can help you achieve your goals. Though when people talk about marketing, they usually think that this is about producing a sale, it does not necessarily have to be.

If you are an employee then you want your boss to take your ideas, and if you are on a job hunting then you want to find a good position. So in reality, marketing really leads to sale. So marketing yourself means you are simply “selling” yourself!

The common problem in marketing yourself is that most people think that it is unpleasant to market themselves. They think that marketing concerns only to a business. Of course, this is absolutely not true. People who want to attain the success they desire must promote themselves.

Marketing yourself is a useful tool. The better you market yourself, the more opportunities you will have. Marketing yourself does not really mean telling every person how beautiful and wonderful you are. It means letting your prospective employer know that you exist or you can do something better.

There are actually several different ways of marketing yourself. But there are only two primary ways that you carry out. The first is to find ways to reach out to others and the second is to construct ways in order for the people to find you and make connection with you.

To reach out and touch the lives of others, you have to be a good person and a good employee. In that way your good reputation will follow naturally. Have a brief and concise message that you can share with others. When you market yourself, you tell people who you are and what you can do for others. Plan well and practice your message.

In constructing ways for the people to notice and make connection with you, you must be open to them. Communication is a great opportunity to make an impact especially when you market yourself. You also communicate by what you are wearing. Know the appropriate dress code and have plenty of time to decide what you will wear. Just remember to make a great first impression!

1What is the main idea of the passage?

A. Marketing yourself is a business.

B. The subject of marketing yourself.

C. The ways of marketing yourself.

D. The problems of marketing yourself.

2According to the passage, as to marketing themselves, most people tend to feel ______.

A. confident B. cheerful

C. terrible D. appropriate

3In order to market yourself well, you can do these things EXCEPT ______.

A. be open to others B. praise yourself

C. wear appropriately D. have a brief and clear message

4From the passage, we can infer that people good at marketing themselves must be______.

A. communicative B. humorous

C. hardworking D. beautiful

【题目】When I was younger, I was addicted to the stories in magic books, and I thirstily___them. And like most of the___of these stories I secretly wished for magical power for myself. I wanted to be able to___make my pain disappear, to make my___go away, and to have power over this world that so often has___over us.

__I got older, however, I realized that there was no such thing as magic and the___reality of life set in. I struggled through a long period of___. I had daily pain from a back injury that never healed right. I felt sadness and___when both of my sons were diagnosed____Autism. I still sometimes daydreamed about magic but in time even that____.

Then one day I began to____that a different kind of magic called LOVE grew stronger in my heart, soul and____day by day. This magic connected me to my own best self and to all of____souls in this world. It didn’t make me____my poverty but it made every day of my life____. It didn’t make my back pain go away but it helped me____it so much better. It didn’t cure my____Autism but it helped me see their beautiful,____, eternal, and joyful souls.

There is such a thing as magic in each one of us in this world. This magic is called LOVE. May you choose it, share it, and____in it every single day of your life.

1A. obtained B. found C. read D. acquired

2A. parents B. readers C. authors D. children

3A. magically B. carefully C. doubtfully D. actually

4A. changes B. problems C. efforts D. attempts

5A. chance B. interest C. power D. responsibility

6A. As B. While C. Since D. If

7A. peaceful B. imaginable C. unrealized D. competitive

8A. poverty B. happiness C. safety D. hesitation

9A. sorrow B. joy C. determination D. impatience

10A. by B. with C. to D. on

11A. got away B. put away C. gave away D. faded away

12A. predict B. discover C. observe D. suspect

13A. mind B. blood C. spirit D. belief

14A. the others B. the rest C. the other D. any other

15A. take charge of B. get rid of C. make use of D. have command of

16A. busier B. poorer C. happier D. luckier

17A. lay out B. make up C. take off D. deal with

18A. parents’ B. sons’ C. daughters’ D. students’

19A. painful B. useful C. loving D. wonderful

20A. take B. exist C. live D. give

【题目】阅读理解
A good teacher is many things to many people.In my own experience,the people I respect the most and think about the most are the teachers who demanded(要求)the most discipline(纪律)from their students.
I miss one teacher in particular that I had in high school.I think she was a good teacher because she was a very strict person.I remember very vividly(清晰地)a sign over her classroom.door.It was a simple sign that said, “Laboratory—in this room the first of the word was emphasized(强调),not the last seven.” In other words,I guess, labor(工作)for her was more important than oratory,which means making speeches.
She prepared her work very carefully and demanded of us to do the same.We got lots of homework from her. Once she had broker arm,and everybody in the class thought that maybe the homework load would be reduced,but it continued just the same.She checked our work by stamping her name at the bottom of the papers to show that she had read them.
I think sometimes teachers who demand the most are liked the least.But as time goes by,this discipline really seems to benefit(有益于)the students.
(1)Which of the following is considered a good teacher by the writer?
A.A patient teacher.
B.An honest teacher.
C.A strict teacher.
D.A hard-working teacher.
(2)The teacher put up the sign over her classroom door______.
A.to remind the students that this room was a laboratory
B.to advise the students to follow the disciplines
C.to warm the students not to be careless
D.the students to work hard in the classroom
(3)When the teacher's arm was broken, she______.
A.gave her students the usual amount of homework
B.gave her students less homework
C.asked her students to check the homework themselves
D.gave her students more homework
(4)What's the writer's opinion of discipline?
A.It makes the students dislike their teachers.
B.It does good to the students in the long run.
C.It's too much for young children.
D.It does more harm than good to the students.

【题目】In Spain, there are as many gazpachos (西班牙冷汤菜)as there are Spanish people. Every family here has its own recipe with its own little changes.

I much prefer gazpacho mil do in a food mill,as that: allows tor some texture (口感),and that is the way it was made when I was young, Nowadays it is done in a blender, an electric machine tor mixing soft foods mil liquid together, but it does not torn out exactly the same. Machine-blended gazpacho with bread and olive oil is more like a salmorejo (chilled tomato soup) , but without that soup’s creamy smoothness.

Although tomatoes and peppers arrived on our tables by the 16th century, red gazpachos that mod them did not become popular until the 19th century. Big landowner families that had a lot of country employees generally had a “gazpachero”, a man who would prepare gazpacho for the peasants working on their estates. These men made gazpacho by pounding the vegetable mixture in an olive wood bowl, as in a mortar. They were very patients,as it took quite some time.

The main difference between gazpacho and some of its variations lies in texture and emulsion (乳状液).In a classic Spanish gazpacho,olive oil is simply stirred

in at the end; in salmorejo, porra and other soups? the olive oil is emulsified, resulting in rd brighter orange colour and a smooth, creamy texture. Pipirrana's components are the same as those in gazpacho,but they arc cut into pieces; with the addition of a little water or ice cubes,it turns into a liquid salad,and the bread is served separately ,for dipping.

Gazpacho is a sophisticated (复杂的)dish that takes to a multitude of variations. But with all its versatility (易变),it still requires a certain balance of components. In particular, too much vinegar or garlic can ruin it

Here in Spain,gazpacho can be a drink,a a dip,a sauce or seasoning, a starter* a main dish,even a dessert. It is eaten at any time ot the day and at any time during a meal. Nothing is more delicious than a piece of toast with a little gazpacho or salmorejo for breakfast! Gazpacho goes well with almost everything but is difficult to pair with wine. The best wines to drink with gazpacho are sherries (fortified wines from Jerez) and whites.

1Which of the following opinions can you infer the writer is in favour of?

A. No other food in the world is more delicious than gazpachos.

B. A new technique does not necessarily mean an improvement,

C. You cannot make any real achievement without a big dream.

D. A recipe is the crucial factor in whether a dish will be popular.

2Which of the following can Ix? TRUE to the fact?

A. Gazpachos have a sour taste,

B. Gazpachos me unhealthy food.

C. Gazpachos started in the 16th century.

D. Gazpachos are nothing but a popular dish.

3What is the writer's purpose of writing the passage?

A. To introduce gazpachos to the readers.

B. To show ways of preparing gnzpachos.

C. To explain why gazpachos are popular.

D. To urge people to eat more gazpachos.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网