题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Li Daiyu and her cousin Liu Qian were on a trip to Canada to visit their cousins on the Atlantic coast. Rather than take the plane all the way, they (plan)to fly to Vancouver and then take the train from west to east across Canada. The thought that they could cross the whole continent was (excite).
Canada is the second biggest country in the world. People say Vancouver is Canada's most beautiful city (surround)by mountains and the Pacific Ocean. On the coast north of Vancouver, it is so wet there that the trees are extremely tall.
That afternoon aboard the train, the cousins settled down in their (seat). Their next stop was Calgary, is famous for the Calgary Stampede. They know that cowboys come from all over the world (compete)in the Stampede. Many cowboys have a gift riding wild horses. They also learned that most Canadians live within a few hundred kilometers of the USA border and that Canada's population is only (slight)over thirty million, but now they (amaze)to see such an empty country. Then they arrived in urban area, the busy port city of Thunder Bay at the top of the Great Lakes.

【答案】planned;exciting;surrounded;seats;to compete;to compete;for;slightly;were amazed;an
【解析】本文是一篇记叙文。讲述了姐妹俩的一场旅行,同时介绍了加拿大和卡尔加里两座城市,通过本文,我们对旅行会产生一种新的看法。

⑴她们没有打算一路乘飞机,她们计划飞往温哥华,再乘火车从西向东横穿加拿大。由于这个计划是在旅行前就想好的,所以应该用过去时。故填planned。

⑵她们认为能够穿越整个大陆这件事很令人兴奋的,令人兴奋的,用动词的ing形式。故填exciting。

⑶有人说温哥华是被山脉和太平洋所环绕的加拿大里最美丽的城市,环绕在此表被动,be surrounded。故填surrounded。

⑷那天下午登上火车,姐妹俩被安顿在她们的座位上,由于是两个人两个座位,所以应该用名词的复数形式。故填seats。

⑸她们的下一站是卡尔加里,那里以逃跑事件而闻名。分析句子可以看出,后半句是一个非限制性定语从句,应该由which来引导。故填which。

⑹她们知道,牛仔们来自于世界各地在这一场逃跑中互相竞争,不定式作状语。故填to compete。

⑺许多牛仔们都有个天赋能够驾驭野马。Have a gift for对…有天赋,固定用法。故填for。

⑻她们了解到,大多数加拿大人居住在美国边境几百公里,加拿大的人口只轻微地超过三千万,over超过在此表示动词,应该用副词修饰。故填slightly。

⑼但是现在她们感到吃惊的是这个国家已经如此空旷,感到吃惊的amazed,此处应该用系表结构,由于文章采用过去时,主语又为复数,应该用were。故填were amazed。

⑽然后她们到了一个城市地区,没有特指哪个,应该用不定冠词。故填an。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
It is important to introduce yourself in a creative, memorable way to distinguish yourself from the crowd. Since being witty(言辞诙谐的) doesn't always come easily, try one of these creative introductions and separate yourself from the rest.
Write your first or last name on a piece of paper. So if your name is Tom, you might say you are tireless, optimistic and mild.
Then say that you will do so in the words of your“best and worst critic”— your mother. By breaking the ice in this way, you can go on in either a humorous or serious fashion.
Introduce yourself silently, by drawing a picture of yourself on a large sheet of paper. In fact, in some situations, it may be better if you don't. Put a title at the top of your drawing, if you like, such as “Hello! This is me.”
Turn the traditional introduction upside down by describing yourself in exactly opposite terms of who you are. Have fun with this“back door approach”, and keep people guessing just how much you are exaggerating(夸张). Don't bother calling me tomorrow, because I will be hiding in a closet. Send text messages to my girlfriend while I drink a Bud Light on the job.
A. This introduction requires you to be gifted in art.
B. Freely admit that you don't like talking about yourself.
C. It doesn't matter whether you have artistic abilities or not.
D. For example: I am probaby the laziest person you will ever meet.
E. Use each letter as the first letter in an adjective that describes you.
F. Bring in the surprise factor— sometimes known as the shock factor.
G. After all, anybody can stand up and announce their name, business title and job responsibilities.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Don't you just hate it when you have to take an important phone call and you're surrounded by potential eavesdroppers(潜在偷听者)? You either have to whisper or go outside to keep the conversation private, which is not good. Now Hushme aims to fix this problem by muffling your voice and making you look like Bane in the film Batman.
Hushme is a strange high-tech mask(口罩)that blocks the sound of the wearer's voice so that people nearby can't hear what is being said. It connects to your phone via Blucetooth and comes with a pair of earphones. When you get a private call, all you have to do is put the mask on and it will do the rest. The pair of thick pads over your mouth does a good job of muffling your voice, but to ensure nothing gets through. Hushme also has speakers that play a variety of sounds when you speak.
The Hushme mask, which comes in a variety of colors, can be worn around the neck, like a regular pair of earphones, and attaches in front of your mouth thanks to a couple of very powerful magnets(磁铁). It's not yet clear how comfortable speaking with this Bane-like mask over your mouth really is, or how effective its speech muffling ability is, so we know so far is that it makes you look strange. The sound choices for covering your voice currently include wind, ocean, rain, birds, monkey, but new ones could be added in the future.
Advertised as the “world's first voice mask for mobile phones'. Hushme was showed at CES. At the becoming of this year. Its makers plan to sell it by the end of this year. It will cost about $200.
(1)Why does the author mention Bane in the first paragraph?
A.To show what Hushme looks like
B.To tell eavesdropping is impolite
C.To encourage readers to buy Hushme
D.To say Hushme will be popular in the future
(2)What does the underlined word “muffling” in Paragraph 1 mean?
A.Blocking
B.Recognizing
C.Changing
D.Remembering
(3)What is certain about Hushme?
A.Its popularity
B.Its appearance
C.Its high standard for comfort
D.Its speech muffling ability
(4)What can we know about Hushme?
A.It can be bought in the market now
B.Its price is neither too high nor too low
C.Its speakers will be improved in the future
D.Its makers are confident about its market sales

【题目】After years of sales growth, major publishers reported a fall in their e-book sales for the first time this year, introducing new doubts about the potential of e-books in the publishing industry. Yet despite the increasing realization that digital and print can easily coexist in the market, the question of whether the e-book will “kill” the print book continues to surface. It doesn’t matter if the intention is to predict or dismiss this possibility; the potential disappearance of the book does not stop to inspire our imagination.

After television was invented, many claimed radio would die. But radio ended up surviving by finding new uses; people started listening in cars, during tram rides and on factory floors. The myth of the disappearing book isn’t new, either. As early as 1894, there was guess that they’d be replaced by what we today call audiobooks. This happened again and again. Movies, radio, television, and smartphones—all conspired to destroy print books as a source of culture and entertainment. It is not by chance that the idea of the death of the book surfaces in moments of technological change.

We create emotional bonds with media as they become an integral part of our life. The emergence of a new technology —like e-readers — doesn’t just in indicate economic and social change. It also causes us to adjust our relationship with something that has become an integral part of our day-to-day life.

The ones who still worry for the disappearance of print books may rest assured: Books have endured many technical revolutions and are in the best position to survive this one. Yet the myth of the disappearing medium will continue to provide an appealing narrative about both the power of technology and our dislike to change. Easy to remember and to spread, the story of the death of media reflects our excitement for the future, as well as our fear of losing parts of our intimate worldand finally, of ourselves.

1What do people tend to believe according to the text?

A. Print books will disappear in the end.

B. It is unwise to invest in e-books.

C. Digital and print will exist all the time.

D. The death of books is just an imagination.

2What can we learn from the second paragraph?

A. The forms of books change with new technology.

B. Books have a bright digital future actually.

C. Culture will disappear with the end of books.

D. The idea of book death follows technological changes.

3What does the myth of disappearing books reflect?

A. Our doubt about the power of technology.

B. Our fear of losing ourselves in society.

C. Our preference for new technology.

D. Our pleasure of experiencing technical revolutions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网