题目内容
People travel for a lot of reasons. Some tourists go to see battlefields or other historic remains(遗址). Others are looking for culture, or simply want to have their pictures taken in front of famous places. Most European tourists are looking for a sunny beach to lie on.
Northern Europeans are willing to pay a lot of money for the sun because they have so little of it. People of cities like London, Copenhagen and Amsterdam spend much of their winter in the dark because the days are so short, and much of the rest of the year are in the rain. This is the reason why the Mediterranean has always attracted them. Every summer many people travel to Mediterranean resorts(度假胜地) and beaches for their vacation. They all come for the same reason: sun!
The huge crowds mean lots of money for the economics of Mediterranean countries. Italy's 30, 000 hotels are booked without a break every summer. And 13 million people camp out on French beaches, parks, and roadsides. Spain's long sandy coastline attracts more people than anywhere else. 37 million tourists visit there yearly, or one tourist for each person living in Spain.
But there are signs that the area is getting more tourism than it can deal with. The Mediterranean is already one of the most polluted seas on earth. None of these, however, is ruining anyone's fun. Obviously, they don't go there for clean water. They allow traffic jams and seem to like crowded beaches. They don't even mind the pollution. No matter how dirty the water is, the coastline still looks beautiful. And as long as the sun shines, it's still better than sitting in the cold, rainy in Berlin, London, or Oslo.
1.The writer seems to imply(暗示) that Europeans travel mostly for the reason that ______.
A.they want to see historic remains
B.they wish to escape from cold, dark and rainy days
C.they would like to take pictures in front of famous places
D.they are interested in different cultural and social customs
2.According to the passage, which of the following countries attracts more tourists than the others?
A.Italy. B.Greece
C.France. D.Spain.
3.The underlined part in the last sentence in paragraph 3 means ______.
A.all the 37 million people living in Spain are tourists
B.every person living in Spain has to take care of a tourist
C.every year almost as many tourists visit Spain as there are people living in that country
D.every family in Spain is visited by a tourist every year
4.According to the passage, which of the following might ruin the tourists' fun at Mediterranean resorts and beaches?
A.Polluted water. B.Crowded buses.
C.Rainy weather. D.Traffic jams.
1.B
2.D
3.C
4.C
【解析】
试题分析:本文主要讲述每年有很多欧洲游客为了“阳光”到Mediterranean度假,给Mediterranean的经济带来的推动以及随之而来的问题,虽有环境交通问题,但仍然阻挡不了欧洲的游客。
1. of cities like London, Copenhagen and Amsterdam spend much of their winter in the dark because the days are so short, and much of the rest of the year are in the rain. This is the reason why the Mediterranean has always attracted them.像London, Copenhagen 和 Amsterdam的人们冬天大部分时间处于黑暗中因为白天很短,大部分时间都在下雨。那就是为什么Mediterranean吸引他们的原因。可知欧洲游客旅游是希望逃离寒冷黑暗和阴雨的日子,故选B
2. long sandy coastline attracts more people than anywhere else.可知Spain的游客最多,故选D
3. long sandy coastline attracts more people than anywhere else. 37 million tourists visit there yearly, or one tourist for each person living in Spain.同其他地方相比,Spain长长的沙滩线吸引了更多游客。每年有37百万游客,相当于住在Spain的人,可知每年来Spain旅游的人同其人口一样多,故选C
4. don't go there for clean water. They allow traffic jams They don't even mind the pollution可知污染交通都不会毁了他们的兴致,根据最后一段最后一句as long as the sun shines, it's still better than sitting in the cold, rainy in Berlin, London, or Oslo.可知只要有阳光照耀就行,即阴雨天就会毁了他们的兴致。故选C
考点:考查说明文阅读