题目内容
【题目】The act of giving gifts is a gesture of friendship, love, celebration and thanks. With a little planning, your gifts will be remembered for years.
【1】 Put a reminder in your diary one or two weeks before the occasion so that you can start doing your shopping. If your receivers live very far away and you need to mail the gift, then advanced planning is even more important. It will make sure that your gift gets to them on time.
Don't give gifts based on what others give you. We often hear people say, “She’s spending $ 100 on me, so I should spend $ 100 on her”.【2】Your gifts should be based on what is on your heart for your receivers. Don't worry about whether your receivers are going to give you something back or how much they are spending on your gifts.
Respect your budget.【3】 Gifts given with sincerity are appreciated even more than expensive items. By planning how much you need to spend on your gifts for others and assigning a dollar amount to each desired gift on your list, you'll be better prepared to shop within your budget.
Be aware of wrappings.【4】 A tastefully wrapped gift with materials that can be reused or recycled shows your caring for the environment.
Present your gift with respect.【5】 And when you do, present your gift by holding with both your hands as though you were holding it on a silver platter.
A. This thinking completely ruins the value of giving gifts to each other.
B. Beautiful gifts don't necessarily need to rely on ribbons or boxes.
C. The cost of your gift will not be the main factor in its success.
D. The best way to present a gift is always presenting it in person.
E. This is adopted from Asian culture to show respect and care.
F. You shouldn't buy gifts which are out of your budget.
G. Keep a schedule of the special dates.
【答案】
【1】G
【2】A
【3】F
【4】B
【5】D
【解析】文章讲述了一些关于赠送礼物的建议和注重的地方。什么时候送礼物,礼物的价值,包装,方式都是有讲究的。一份好的礼物,在适当的时机送出去,有时会让人铭记多年。
【1】本句位于本段的第一句,根据“Put a reminder in your diary one or two weeks before the occasion so that you can start doing your shopping.”,并且下文所讲都与计划时间有关,所以本句也应与时间有关。故选G。
【2】本句位于段落中间,根据“Your gifts should be based on what is on your heart for your receivers.”可知本段的内容与礼物的价值观有关。故选A。
【3】本段第一句“Respect your budget”,尊重你的预算,可知本段主要讲礼物的预算。故选F。
【4】本段首句“Be aware of wrappings.”,注意包装。本空后一句提到可回收的材料做包装。本空应为一种转折关系或与可回收材料有关,结合选项,故选B。
【5】本段主要讲赠送礼物的方式,根据“present your gift by holding with both your hands”可知,作者提倡亲手赠送。故选D。