题目内容

【题目】We once had a poster competition in our fifth grade art class.

“You could win prizes,’’ our teacher told us as she wrote the poster information on the blackboard. She passed out sheets of construction paper while continuing, “The first prize is ten dollars. You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster.”

We studied the board critically. Some of us looked with one eye and held up certain colors against the blackboard, rocking the sheets to the right or left while we conjured up our designs. Others twisted their hair around their fingers or chewed their erasers while deep in thought. We had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. I’m going to spend mine on candies, one hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich.

Everyone in the class made a poster. Some of us used parts of those fancy paper napkins, while others used nothing but colored construction paper. Some of us used big designs, and some of us preferred to gather our art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewer’s attention to it. Some of us would wander past the good students’ desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. It was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond of, making all of us believe we had a fair chance, and then always always rewarding the same old winners.

I believe I drew a sailboat, but I can’t say that with any certainty. I made it. I admired it. I determined it to be the very best of all of the posters I had seen, and then I turned it in.

Minutes passed.

No one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and I probably never would have thought about that poster again.

I was still sitting at my desk, thinking, What poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class applauded for me.

【1】What was the teacher’s requirement for the poster?

A. It must appear in time.

B. It must be done in class.

C. It must be done on a construction sheet.

D. It must include the words on the blackboard.

【2】The underlined phrase in paragraph 3 most probably means ________.

A. formed an idea for

B. made an outline for

C. made some space for

D. chose some colors for

【3】After seeing the good students’ designs, some students ________.

A. loved their own designs more

B. thought they had a fair chance

C. put their own designs in a corner

D. thought they would not win the prize

【4】We can infer from the passage that the author ________.

A. enjoyed grown-up tricks very much

B. loved poster competitions very much

C. felt surprised to win the competition

D. became wise and rich after the competition

【答案】

【1】D

【2】A

【3】D

【4】C

【解析】

试题分析:本文作者记叙五年级美术课海报设计比赛的经历。

【1】D细节理解题。由第二段末句,老师说的话You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster可知这个海报上必须有黑板上的话,故选D。

【2】A词义猜测题。上下句是Some…Other…句式,while we conjured up our designs的对应部分是while deep in thought,可见conjured up的意思是“思考,想象”,形成一个点子,故选A。

【3】D细节理解题。根据第四段第5,6行Some of us would wander past the good students’ desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness.可知有sense of hopelessness的感觉,说明学生们觉得自己不会获奖,故选D。

【4】C推理判断题。根据倒数第二段和最后一段第一句I was still sitting at my desk, thinking, What poster?可知我并没有想到自己会获奖,对于获奖我感到很意外,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Here are some of our favorite study tips that will help any student study smarter, not harder:

Recite As You Study

Reciting saying things out loud should first take place as you read through each paragraph or section. Test yourself. This will help you to understand as well as learn faster because it is more active than reading or listening. It will also help you to notice your mistakes and the topics you have trouble understanding.

Take Fuller Notes

Notes should be in your own words, brief and clear. They should be tidy and easy to read. Writing notes will help you better than just underlining as you read, since it forces you to rewrite ideas in your own words.

Study the Middle

The best time to review is soon after you've learned something. You are more likely to remember the material at the beginning and the end of the lesson, so make sure you focus on the middle when you review.

Sleep on It

Study before going to bed, unless you are very tired. It's easier to remember material you've just learned after sleeping than after an equal period of daytime activity, because your brain continues to think even after you've fallen asleep.

Combine Memory and Understanding

There are two ways to remember: by memorizing and by understanding. Multiplication tables(乘法表), telephone numbers, and math formulas are better learned by memorizing, while ideas are best learned by understanding.

The more ways you have to think about an idea, the more meaning it will have; the more meaningful the learning, the better you can remember it. Pay attention to similarities in ideas and concepts, and then try to understand how they fit in with things you already know. Never be satisfied with anything less than a completely clear understanding of what you are reading. If you are not able to follow the thought, go back to the place where you first got confused and try again.

【1】You can notice your mistakes by ________.

A. saying things out aloud B. taking notes

C. studying the middle D. sleeping on it

2When taking notes, you should ________ to better help you with reading.

A. underline important notes

B. write notes in your own words

C. take down every detail

D. write as quickly as possible

3The writer advises you to ________ as it is easier for you to remember material.

A. study after a period of activity

B. do some exercise after studying

C. study as soon as you get up

D. study before going to sleep

4Which of the following is NOT helpful for your understanding?

A. Thinking about an idea in different ways.

B. Relating ideas and concepts with what you already know.

C. Reading from the beginning to the end without stop.

D. Going back to what first made you confused and start again.

【题目】书面表达

阅读下面微博上的短文, 然后按要求写一篇150个词左右的英语短文。

Hi, everyone. I am Jane. I have a problem and don’t know what to do. So I need your help!

This morning I was ready to review my lessons with my computer in my dormitory, and then Mary, my roommate and best friend, came back with a laptop. She wanted to use my connector, and I did as she asked.

After a while, she took away my headset and opened her laptop. Afterwards she connected to the Internet with my connector. Then something unexpected happened. She used the audio player with the loudspeaker. She entered her QQ Zone and started using the video system to chat with my microphone. Sounds of music, QQ and their talking became louder and louder. She completely ignored that I was there reviewing my lessons.

I could not bear that, so I asked her to be quiet a little, but I failed. At last I had to go away to the classroom. On the way I became angrier and angrier because she was using my things, but never thought about my feeling. She drove me out. I am very sad. Am I her friend? Should I stop our friendship?

[写作内容]

1. 以约30个词概括上文的主要内容。

2. 以约120个词发表你的看法, 内容包括:

(1)你对Mary的行为的看法, 并说明理由;

(2)假如你是Jane, 你会如何处理这件事;

(3)以你的经历谈谈你和朋友相处的体会。

[写作要求]

1. 作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事, 也可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子;

2. 文中不能出现真实姓名和学校名称。

[评分标准]

句子结构准确, 信息内容完整, 篇章结构连贯。

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网