题目内容
4.Lately,everywhere you look,people are running around with fitness trackers(健身追踪器)on their wrists.Along with a smartphone and an accompanying app,these trackers can report how many calories you've burned and the distance you've traveled.Still curious about yourself?You can also learn the number of stairs you've climbed and steps you've taken.Not one to resist peer pressure,however,I paid $100 for a Fitbit Flex.I chose that brand on the basis of intense research:asking my friend Sari which tracker she was using.
The Fitbit website offered instructions on setting up my new tracker.I entered my height and gender(性别)and certain information I considered none of its business:birth date and weight.Then,I established goals.The American Heart Association recommends that we all walk 10,000steps a day-about five miles,and so does Fitbit.I decided 6,000 steps was a good place for me to start.
I changed my tune when,on Day 1,I hit 6,000 steps and tiny LED lights flashed on my wristband.Confident enough now,I went back to my phone and upped my goal to 8,000 steps.So,I got a little obsessed(着迷).On Day 5 at a department store,I decided to check my progress.My target number was just 275steps away!I walked around the dress apartment watching my smartphone register each step I took.I hate to tell you how much pleasure this gave me.
Now I always wear my tracker,not because I've grown to love fitness but because I like being trendy and self-absorbed.Last night I was leaving a restaurant when Fitbit emailed to congratulate me on walking more than 10,000 steps.Who wouldn't love a gadget(小装置)that turns your every footstep into an accomplishment?
25.Why do people wear fitness trackers while running?C
A.To email information to others.
B.To follow the healthy trend.
C.To report the amount of exercise.
D.To tell them the right direction.
26.Why did the author start from 6,000steps when using the new tracker?B
A.It is the best choice for beginners.
B.The author wasn't confident at first.
C.It is the suggestion front Fitbit Flex.
D.The friend Sari advised the author to do so.
27.What does the author think of the experience of using the tracker?A
A.Joyful and encouraging.
B.Tiring and changeable.
C.Painful and challenging.
D.Thrilling and relaxing.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了人们运动时可以佩戴健身追踪器,可以报告运动量,十分有利.
解答 25.C.细节理解题.根据第一段Along with a smartphone and an accompanying app,these trackers can report how many calories you've burned and the distance you've traveled可知人们跑步时穿的健身追踪器是为了报告运动量;故选C.
26.B.推理判断题.根据文章Confident enough now,I went back to my phone and upped my goal to 8,000steps可知笔者从6000步开始是因为他不自信;故选C.
27.A.细节理解题.根据倒数第二段I walked around the dress department watching my smartphone register each step I took.I hate to tell you how much pleasure this gave me可知作者认为使用跟踪器的经历是快乐和鼓励人的;故选D.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
14.However,we refer to Donald Trump as great success not merely because he has been elected President of the USA.( )
| A. | a; the | B. | 不填;the | C. | a;不填 | D. | 不填;不填 |