题目内容
【题目】Good afternoon, and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would like to draw your attention to a few of our laws.
The first one is about drinking. Now, you may not buy alcohol in this country if you are under 18 years of age, nor may your friends buy it for you. Secondly, noise. Enjoy yourselves by all means, but please don’t make unnecessary noise, particularly at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet. Thirdly crossing the road. Be careful. The traffic moves on the left side of the road in this country. Use pedestrian crossings and do not take any chances when crossing the road. My next point is about litter. It is an offence (违法行为) to drop litter in the street. When you have something to throw away, please put it in your pocket and take it home, or put it in a litter bin.
Finally, as regards smoking, it is against the law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years of age.
I’d like to finish by saying that if you require any sort of help or assistance, you should contact your local police station, who will be pleased to help you.
Now, are there any questions?
【1】The main purpose of this speech would be to ________.
A. prepare people for international travel
B. declare the laws of different kinds
C. give advice to travellers to the country
D. inform people of the punishment for breaking laws
【2】From the speech we learn that ________.
A. In this country, if you are under 18 years of age, you may not buy alcohol, but your friend can buy it for you.
B. You may not buy cigarettes or tobacco unless you are above 16 years of age.
C. Because the traffic moves on the left side of the road, you must use pedestrian crossings when crossing the road.
D. You can’t make noise except at night.
【3】Who do you think is most likely to make the speech?
A. A policeman. B. A lawmaker.
C. A teacher. D. A lawyer.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【解析】本文是英国的警察给那些来到英国旅游的游客提出的5个需要注意的建议。
【1】推理题。根据文章第一段Good afternoon,and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today,I would like to draw your attention to a few of our laws.说明,本文是给那些来英国旅行的游客提的建议,故C正确。
【2】推理题。根据文章倒数第二段Finally, as regards something, it is against the law to buy cigarettes or tobacco (烟草) if you are under 16 years of age.说明,在英国16岁以下的人是不能买香烟的。故B正确。
【3】推理题。本文是给游客建议的注意事项,可以利用排除法,立法者,律师以及教师是不会这样做的。最有可能的就是英国的警察提醒游客要注意这些。故A正确。