题目内容
【题目】Robots make me nervous—especially the ones which seem to think for themselves. I was embarrassed to admit this till I heard that Bill Gates, the founder of Microsoft, felt the same way.
Gates said in an interview with the social networking and news website Reddit: “I am in the camp that is concerned about super intelligence. First the machines will do a lot of jobs for us and not be super intelligent.That should be positive if we manage well. A few decades after that though the intelligence is strong enough to be a concern.”
Well, maybe I don’t have to worry about my computer and kitchen equipment yet. After I use them I can always pull the plug. But in the future, machines might find a way to prevent us from switching them off. There’s a terrible thought!
Maybe the problem with computers too clever for us is not that they are evil like some we’ve seen in sci-fi movies. What could put us in danger is that they might be too efficient. That’s what philosopher Nick Bostrom from Oxford University believes. He says that machines are indifferent (漠然) to humans and in pursuit of their own goals,the destruction of people might be just additional damage. Bostrom gives us an example: A machine which might have as its only goal to produce as many paperclips as possible might look at human bodies as extra material for paperclips and go after you. Because it is, well, a machine,
It’s a good thing that American writer Isaac Asimov thought about how far robots can go and left us his three rules of robotics. They state that a robot may not hurt a human being or allow the human being to come to harm.
I’m glad my machines at home are “dumb”. All my cleaner wants to take over is the carpet in my living room. Let’s hope they don’t create an appliance which wants to take over the world!.
【1】The author quoted Bill Gates’ words in Paragraph 2 in order to make the text________.
A. better-known B. more persuasive
C. better-organized D. more interesting
【2】An intelligent paperclip machine would harm us because _______.
A. it is much cleverer than us
B. it would take over the world
C. it would see us just as material
D. it has the strong feeling of destroying us
【3】How does the author feel about Isaac Asimov’s rules of robotics?
A. Optimistic B. Sympathy
C. Disappointed D. Regretful
【4】What does the text mainly focus on?
A. The benefits of future robots.
B. The new applications of robots.
C. The concern for super intelligence.
D. The popularity of robots in the future.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】
试题分析:本文讲述的是机器人给我们带来的一些恐惧。
【1】B细节理解题。文章第一段作者说机器人让他感到恐惧,本来觉得这个想法很尴尬但是听到比尔盖茨的话就放心了,所以比尔盖茨的话更有说服力,故选B。
【2】 C细节理解题。原文说A machine which might have as its only goal to produce as many paperclips as possible might look at human bodies as extra material for paperclips and go after you,机器人可能把人体看成是额外的原材料,与C选项表述一致,故选C。
【3】A细节理解题。文中说It’s a good thing 这是件好事,所以作者的态度是乐观的,故选A。
【4】 C主旨大意题。通读全文可知,本文主要是表达对机器人也就是超级智能的一种担心,故选C。
【题目】在学习、生活和工作中,学会与人合作是非常重要的。请根据下表中提供的信息,写一篇主题为 “Being a good partner”的英文发言稿。
为何合作 | 有利于互相学习,增进友谊,节省时间与精力。 | |
与谁合作 | 与喜欢的人合作 | 心情愉快,同甘共苦。 |
与不喜欢的人合作 | 学会容忍,发现优点。 | |
怎样合作 | 你的观点……(至少2条) | |
注意:1. 对所给要点进行陈述,适当发挥,不要逐字翻译。
2. 词数110左右。开头和结尾已经给出,不计入总词数。
参考词汇:合作cooperation n. cooperate v.
Good afternoon, everyone!
The topic of my speech today is “Being a good partner.”
Wish my views would be helpful. Thank you for your listening!