题目内容

【题目】 Since the novel corona-virus (新冠病毒) outbreak, many people have been forced to stay at home for long periods of time to protect themselves from the virus. This has given people more free time to learn new skills and find different ways to entertain themselves.

Some of these activities include things like singing, learning to cook and ordering fresh food online. All of these things can be done in the palm of your hand with mobile apps.

Before, young people would go outside and meet friends at karaoke bars (卡拉OK酒吧). Now, friends can meet and sing on the mobile karaoke app Changba. “The Changba app not only gives me the chance to share my songs with friends, but also lets me sing whatever I like at home.” said an app user.

Some people have also taken up cooking as a new hobby to pass the time. You don’t need to attend culinary (烹饪的) school, thanks to apps like Xiachufang and Ecook, which make it easier for those who want to learn how to cook. These apps provide a platform for users to look up different recipes (菜谱) and to share their own recipes with others. “Using this app, I have learned many new and healthy dishes which help me eat better.” an app user commented on the app’s website.

To help people avoid crowded places like grocery stores, apps that deliver (递送) goods right to your door have also become very popular. “It is obvious that the epidemic (疫情) has attracted new groups of consumers (消费者), such as elderly people, who originally didn’t belong to our target user group.” Zhang Yi, an analyst from the market research company, said.

Indeed, during this special time, these apps have opened up a whole new world of opportunities for people of all ages and backgrounds.

1According to the passage, what can people do during the period of novel corona-virus outbreak?

A.Singing at karaoke bars.

B.Learning to cook at home by apps.

C.Buying food in crowded markets.

D.Meeting friends at restaurants.

2What does the author tell us about the Changba app in Paragraph 3?

A.It is more user-friendly than karaoke bars.

B.It helps users to discover their singing talent.

C.It provides chances for users to share songs with friends.

D.It allows users to improve their singing skills fast.

3What does the article tell us about food-delivery apps?

A.They have lost many young customers.

B.They have opened culinary classes for their users.

C.They have more elderly users than before.

D.They have caused many grocery stores to close.

4Which of the following shows the structure of the article?

A.B.

C.D.

(①②③④⑤⑥= Paragraphs 1-6

5What is the purpose of the article?

A.To introduce the mobile apps people use during epidemic period.

B.To teach people how to cook at home.

C.To show how to buy things on the Internet.

D.To tell people how to protect themselves from the virus.

【答案】

1B

2C

3C

4A

5A

【解析】

本文是一篇说明文。自从新型冠状病毒爆发以来,许多人被迫长时间待在家里,这给了人们更多的自由时间来学习新技能,找到不同的娱乐方式。这些活动可以通过移动应用程序在你的手掌中完成。文章介绍了几款移动应用程序。

1

细节理解题。根据第二段Some of these activities include things like singing, learning to cook and ordering fresh food online. All of these things can be done in the palm of your hand with mobile apps.可知,这些活动包括唱歌、学习烹饪和在网上订购新鲜食物。所有这些事情都可以通过移动应用程序在你的手掌中完成。由此可知,根据文章,在新型冠状病毒爆发期间,人们可以通过应用程序在家学习做饭。故选B

2

细节理解题。根据第三段中的The Changba app not only gives me the chance to share my songs with friends, but also lets me sing whatever I like at home.可知,唱吧app不仅让我有机会和朋友分享我的歌曲,还让我在家里唱我喜欢的歌。由此可知,在第三段中,作者告诉我们唱吧app为用户提供了与朋友分享歌曲的机会。故选C

3

细节理解题。根据倒数第二段中的It is obvious that the epidemic (疫情) has attracted new groups of consumers (消费者), such as elderly people, who originally didn’t belong to our target user group.可知,很明显,这一流行吸引了新的消费者群体,比如老年人,他们原本并不属于我们的目标用户群体。由此可知,这篇文章告诉我们,送餐应用比以前拥有更多的老年用户。故选C

4

推理判断题。通读全文可知,第一段属于背景介绍;第二段引出话题;第三至五段分别介绍了唱吧appXiachufang and Ecook应用以及送餐应用;第六段属于对文章的总结。结合选项可知,文章的正确结构。故选A

5

推理判断题。根据第一段中的This has given people more free time to learn new skills and find different ways to entertain themselves.及第二段中的All of these things can be done in the palm of your hand with mobile apps.可知,新型冠状病毒给了人们更多的自由时间来学习新技能,找到不同的娱乐方式,而这些活动可以通过移动应用程序在你的手掌中完成。文章三至五段分别介绍了唱吧appXiachufang and Ecook应用以及送餐应用。由此可知,文章的目的是介绍疫情期间人们使用的手机应用。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.

A recent study, while showing a generally positive attitude toward science, also suggests a widespread worry that it may be "running out of control". This idea is dangerous.

Science can be a force for evil as well as for good. Its 1 can be channeled either way, depending on our decisions. The decisions we make, personally or collectively, will 2 the outcomes of science. But here is a real danger. Science 3 so fast and is so strongly influenced by businesses that we are likely to believe whatever decisions we come to will make little difference. And, rather than fighting for the best possible policies, we may step back and do nothing.

Some people go even further. They say that despite the 4 and legal objections (反对), whatever is scientifically possible will be done-somewhere , sometime. They believe that science will get out of control in the end. This belief is dangerous too, because it fuels a sense of hopelessness and 5 them from making efforts to build a safer world.

In our interconnected world, the 6 of agreement in and out of the world of science can lead to the failure to control the use of science. Without a 7 understanding, the challenges of "controlling" science in this century will be really tough. Take human cloning for example. Despite the general agreement among scientists on its possible huge 8 on traditional moral values, some countries still go ahead with the research and development of its related techniques. The 9 are hard to predict.

Therefore, discussions on how science is applied should be extended far beyond scientific societies. Only through the untied 10 of people with hope, can we be fully safe against the misuse of science and can science best serve mankind in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网