题目内容
【题目】Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.
![]()
A recent study, while showing a generally positive attitude toward science, also suggests a widespread worry that it may be "running out of control". This idea is dangerous.
Science can be a force for evil as well as for good. Its 【1】 can be channeled either way, depending on our decisions. The decisions we make, personally or collectively, will 【2】 the outcomes of science. But here is a real danger. Science 【3】 so fast and is so strongly influenced by businesses that we are likely to believe whatever decisions we come to will make little difference. And, rather than fighting for the best possible policies, we may step back and do nothing.
Some people go even further. They say that despite the 【4】 and legal objections (反对), whatever is scientifically possible will be done-somewhere , sometime. They believe that science will get out of control in the end. This belief is dangerous too, because it fuels a sense of hopelessness and 【5】 them from making efforts to build a safer world.
In our interconnected world, the 【6】 of agreement in and out of the world of science can lead to the failure to control the use of science. Without a 【7】 understanding, the challenges of "controlling" science in this century will be really tough. Take human cloning for example. Despite the general agreement among scientists on its possible huge 【8】 on traditional moral values, some countries still go ahead with the research and development of its related techniques. The 【9】 are hard to predict.
Therefore, discussions on how science is applied should be extended far beyond scientific societies. Only through the untied 【10】 of people with hope, can we be fully safe against the misuse of science and can science best serve mankind in the future.
【答案】
【1】BD
【2】B
【3】AD
【4】ABC
【5】AB
【6】AC
【7】A
【8】D
【9】CD
【10】C
【解析】
这是一篇议论文。最近的一项研究虽然显示了人们对科学普遍的积极态度,但也表明人们普遍担心科学可能会“失控”。这种想法是危险的。
【1】考查名词。句意:根据我们的决定,它的应用可以以任何一种方式引导。根据Its 形容词性物主代词后可知,此处要用名词,结合Science can be a force for evil as well as for good.可知,要用名词复数形式。applications“应用”符合题意。故选BD。
【2】考查动词。句意:我们个人或集体做出的决定将决定科学的结果。根据情态动词will可知,此处用动词原形。determine“决定”符合题意。故选B。
【3】考查动词。句意:科学发展如此之快,受商业的影响如此之大,以至于我们很可能相信,我们做出的任何决定都不会有什么不同。根据and is可知,时态是一般现在时,主语为Science,要用第三人称单数形式。advance“发展,前进”符合题意,advances so fast“进步如此快”。故选AD。
【4】考查形容词。句意:他们说,尽管存在道德和法律上的反对,任何科学上可能的事情都将在某个地方、某个时间被完成。根据and legal可知,此处用并列的形容词修饰名词objections。moral“道德的”符合题意。故选ABC。
【5】考查动词。句意:这种信念也很危险,因为它助长了一种绝望感,使他们不愿努力建设一个更安全的世界。根据并列连词and 可知,此处缺少谓语动词,时态为一般现在时。discourage“阻止,使气馁”符合题意,discourage sb. from doing sth.“阻止某人做某事”。故选AB。
【6】考查名词。句意:在我们这个相互联系的世界里,科学界内外缺乏共识可能会导致无法控制科学的使用。根据冠词the可知此处用名词,lack“缺少”,the lack of sth.“缺少某物”。故选AC。
【7】考查形容词。句意:如果没有一个共同的认识,本世纪“控制”科学的挑战将是非常艰巨的。根据冠词a和名词understanding可知,此处用形容词。common“共同的”符合题意。故选A。
【8】考查名词。句意:尽管科学家们普遍认为它可能对传统道德价值观产生巨大影响,但一些国家仍然继续研究和开发它的相关技术。根据形容词huge可知,此处要用名词。effect“作用,影响,效果”符合题意,effect on “对……的影响”。故选D。
【9】考查名词。句意:结果很难预测。根据冠词the可知用名词,谓语动词为are 可知,此处用名词复数形式。outcomes“结果”符合题意。故选CD。
【10】考查名词。句意:只有通过有希望的人们的不懈努力,我们才能完全安全的防止科学的滥用,科学才能在未来更好的为人类服务。根据形容词untied可知,此处要用名词。effort“努力”符合题意,united effort“共同努力”。故选C。
第3小题考查了一般现在时的用法。一般现在时的用法:
1.表示事物或人物的特征、状态。如:The sky is blue. 天空是蓝色的。
2.表示经常性或习惯性的动作。如:I get up at six every day. 我每天六点起床。
3.表示客观现实。如:The earth goes around the sun. 地球绕着太阳转。
一般现在时的结构:
1.be动词:主语+be (am,is,are)其它。如:I am a boy. 我是一个男孩。
2.行为动词:主语+行为动词(+其它)。如:We study English我们学习英语。
当主语为第三人称单数(he,she,it)时,要在动词后加-s或-es。如:
Mary likes Chinese. 玛丽喜欢汉语。
一般现在时常用的时间词:often,usually,sometimes,every day/week/year..等。
【题目】阅读理解
The value-packed, all-inclusive sight-seeing package that combines the best of Sydney's harbor, city, bay and beach highlights.
A SydneyPass gives you unlimited and flexible travel on the Explorer Buses: the ‘red' Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while the ‘blue' Bondi Explorer visits Sydney Harbour bays and famous beaches. Take to the water on one of three magnificent daily harbor cruises (游船). You can also travel free on regular Sydney Buses, Sydney Ferries or CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.
Imagine browsing at Darling Harbour, tasting the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the city lights on an evening ferry cruise. The possibilities and plans are endless with a SydneyPass. Wherever you decide to go, remember that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in, first seated basis.
SydneyPasses are available for 3, 5 or 7 days for use over a 7-calendar-day period. With a 3 or 5-day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it. All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip before starting your 3, 5 or 7 days, and the return trip is valid for 2 months from the first day your ticket was used.
SydneyPass Fares![]()
Adult | Child* | Family** | |
3-day ticket | $90 | $45 | $225 |
5-day ticket | $120 | $60 | $300 |
7-day ticket | $140 | $70 | $350 |
*A child is defined as anyone from the ages of 4 years to under 16 years. Children under 4 years travel free.
**A family is defined as 2 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family.
(1)A SydneyPass doesn't offer unlimited rides on ________.
A.the Explorer Buses
B.the harbor cruises
C.regular Sydney Buses
D.CityRail services
(2)With a SydneyPass, a traveller can ________.
A.save fares from and to the airport
B.take the Sydney Explorer to beaches
C.enjoy the famous seafood for free
D.reserve seats easily in a restaurant
(3)If 5-day tickets were to be recommended to a mother who travelled with her colleague and her children, aged 3, 6 and 10, what would the lowest cost be?
A.$225.
B.$300.
C.$360.
D.$420.