题目内容
【题目】 LOS ANGELES — Kobe Bryant was killed in a helicopter crash yesterday in Calabasas. California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions, and the cause of the crash is under investigation.
Family members, friends and fans are mourning the death of the basketball great Kobe Bryant. Looking back to his whole life, Bryant was widely considered one of the greatest basketball players of his generation. Even after his retirement, Kobe Bryant is still a winner. The former Los Angeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for "Dear Basketball,” a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016.
He’ll add it to an already jammed trophy collection that includes five NBA championships with the Lakers, two Olympic gold medals, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards.
Since hanging up his basketball shoes, Bryant has thrown himself into business (a new Nike shoe) and various forms of storytelling.
“As basketball players, we're told to shut up and dribble(运球),” Bryant once said on stage. “I’m glad we did a little bit more than that.”
He thanked his wife, Vanessa, and his three daughters, naming each of them. He spoke a few words of Italian — a language he learned as a child growing up in Italy — and closed by telling them, “You arc my inspiration.'
He was just getting started. And now he's gone.
The tributes(悼念)will continue, though eventually fade away. The legacy will be forever.
【1】What can we learn from paragraph 1?
A.The cause of the crash is still unknown.
B.The foggy conditions are to blame for the helicopter crash.
C.Kobe Bryant was killed in a helicopter crash in Los Angeles.
D.Kobe Bryant was among eight people including one of his daughters killed in the crash.
【2】What assists Kobe Bryant to win the Oscar according to the passage?
A.his famous reputation in basketball
B.his presence in the animation movie
C.his poem written after his former career
D.his excellent performance in the animated short category
【3】Which of the following can replace the underlined word “trophy”?
A.GiftB.Award
C.Harvest.D.Possession.
【4】Where is the passage most probably taken from?
A.A personal diary.B.A biography.
C.A newspaper.D.A textbook.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
本文是一篇新闻报道。科比不幸坠机身亡,令无数球迷悲痛不已,回顾其一生,即使退役他也是一个胜利者。
【1】
细节理解题。根据第一段The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions, and the cause of the crash is under investigation. 载着布莱恩特和其他人的直升机在雾天坠毁在山区,事故原因正在调查中。因此,我们可以从第一段了解到坠机原因仍未知。故选A项。
【2】
细节理解题。根据第二段The former Los Angeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for “Dear Basketball,” a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016. 这位前洛杉矶湖人队的明星凭借《亲爱的篮球》赢得了动画短片类的奥斯卡奖,这是他在2016年在球场上结束了20年职业生涯后的诗歌。可知,他前职业生涯之后的诗歌帮助他赢得了奥斯卡奖。故选C项。
【3】
词句猜测题。根据后文includes five NBA championships with the Lakers, two Olympic gold medals, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards. 其中包括与湖人队的五个NBA冠军,两枚奥运会金牌,NBA总决赛最有价值的球员奖,一个联赛MVP奖和四个全明星赛MVP奖。推测,trophy指的是奖项。B. Award意为“奖项”。故选B项。
【4】
推理判断题。根据新闻报道的特点,一般报道的开头是大写的地方名,并且根据第一段LOS ANGELES — Kobe Bryant was killed in a helicopter crash yesterday in Calabasas. California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. 洛杉矶——昨天在加州·卡拉巴斯境内,直升机坠毁,科比·布莱恩特还有他13岁的女儿吉安娜和其他7个人丧生。呈现了报道的主要内容。因此,文章最可能摘自一份报纸。故选C项。