题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

After the popularity of the Ice Bucket Challenge, another challenge now is hot in India. Indians give rice to their poor neighbors for a charity (慈善) which is called “Rice Bucket Challenge”. 【1】 It is about giving a bucket of rice to someone who is in need and taking a picture named “Rice Bucket Challenge” to share online. The aim of the activity is to help the poor and hungry people in India, and the movement’s Facebook page has so far clocked up more than 50,000 likes. 2 The activity was started by Manju Latha Kalanidhi, a 38-year-old journalist, who thought the Ice Bucket Challenge was a little strange. She said, “Hunger is a disease anybody would connect.” The challenge has gained a lot of support with students signing up in Indian Institute of Management, and more and more people join in it. 3

India is the world’s second-biggest rice consumer, with a storage of 21.2 million tons of the grains. 4 It has suffered with mass hunger, and last year was ranked 63rd of 78 countries on the International Food Policy Research Institute’s global hunger index. How to participate in this activity? First, pick up a bucket of rice from your home and give it to the neighboring people who are in need. 5 At last, invite online all your friends and ask them to take up the challenge. It is important to post back on Facebook because it will inspire all your friends to come forward. All the people get together and make a difference!

A. Besides, hand the rice bucket over to other people who are in need.

B. It is not an activity involving dumping a bucket of rice on someone’s head.

C. The activity raises the public awareness and charitable donations to agriculture.

D. The AirAsia India airline says its staff including senior management will join.

E. Then, take a picture and post it on facebook with “Rice Bucket Challenge”.

F. But it is far from enough for this country.

G. The initial inspiration came from the ice bucket challenge.

【答案】

【1】B

【2】G

【3】D

【4】F

【5】E

【解析】

试题分析:本文写了米桶挑战,“米桶挑战”与“冰桶挑战”概念相似,但参加者不是要淋米,而是向有需要的人捐出一桶米,拍下照片,再向其他人发出挑战,以此来帮助需要的人。

【1】B考查对上下文的理解能力。由Rice Bucket Challenge”. It is about giving a bucket of rice to someone who is in need and taking a picture named “Rice Bucket Challenge” to share online. 可知米桶挑战不是向某个人的头上淋米,而是赠给需要的人一桶米,后文是解释米桶挑战,所以前一句是误解,所以选B。

【2】G考查对上下文的理解能力。由后文冰桶挑战的开始,可知此处是提到了冰桶挑战,所以选G。

【3】D考查对上下文的理解能力。由The challenge has gained a lot of support with students signing up in Indian Institute of Management, and more and more people join in it可以知道越来越多的人加入米桶挑战,所以D选项中也是有人加入,所以选D。

【4】F考查对上下文的理解能力。由下文可知还是有很多人在承受着饥饿,可知这个挑战不足以满足需要的人们,远远不够,所以选F。

【5】E考查对上下文的理解能力。由米桶挑战的程序可知挑战者需要拍一张照片,然后等待下一个人的挑战。所以选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Tuy Sereivathana was born in 1970. In 1975 his family fled from the city to rural village where Tuy’s parents, both well-educated, taught school in the mornings to the local children and farmed in the afternoons to make ends meet.During his childhood, Tuy developed a deep respect for nature and elephants. ___【1】____

After graduation from university, he returned to Cambodia to save his country’s natural resources. ____【2】__ Its most famous building, the Angkor Wat temple, was built out of stone with the help of elephants.However, with their habitat decreasing, elephants were destroying farms as they looked for food.__【3】__

As a ranger(国家公园管理员) in Cambodia’s national parks, Tuy worked throughout the country, connecting with rural communities and learning more about elephant migration and ecosystem.In Prey Proseth and Trang Troyeng, there lived 30,000 people on the forest’s edge, where he was aware of the lack of capacity within these communities to manage the human-elephant conflict._【4】__ More importantly, he taught the farmers to work together, encouraging them to organize overnight guard groups to protect the fields.Tuy also informed the communities of the national and religious pride attached to the elephants.

___【5】__ As a result of Tuy’s involvement with the project, there wasn’t a single confirmed elephant death due to human-elephant conflict since 2005.

A.The elephant there are in danger of dying out.

B.More and more farmers had to kill them to protect their crops.

C.Later, he majored in forestry in Belarus University.

D.Since his work began, Tuy has been a significant success.

E.Cambodia has a long history of peaceful coexistence between people and elephants.

F.Now the villagers have begun to realize the importance of protecting animals.

G.Tuy began to teach villagers how to use fences, fireworks and fog horns to keep off elephants.

【题目】A drunken burglar(盗贼)in the Orrell Park area of Liverpool, ended up leaping out of a window after a 10-year-old girl asked him to prove he was a superhero. The drunken thief who pretended he was Superman to stop a child raising the alarm has been caught after he leapt from the apartment building in his pants to make the girl convinced.

Thief Ethan Adamson, 25, told police that he had broken into a fifth-floor flat after a drinking session, believing it was empty. But he was horrified when the owner’s 10-year-old daughter woke up while he was there.

From his hospital bed, the thief told reporters, “To keep her quiet, I told her I was really Superman and I’d soon be flying off back to my secret headquarters.” “She called my bluff (吓唬) and told me, ‘If you’re Superman, show me you can fly or I’ll scream’ ”.

“I had no choice so I stripped to my pants to look more like a superhero and went to the window. I saw another roof below and I thought I could make it but it turned out to be a lot further down than thought. I know it doesn’t make sense but it did to me when I was drunk.”

Police later found him on the roof in just his yellow pants, covered in cuts and bruises after a baffled neighbor heard his cries of pain. He now faces seven years behind bars for burglary.

Police spokesman Frank Amado said, “He was in quite a serious state and couldn’t move until we got up there using ladders. He was treated for his injuries and we got him some fresh clothes before taking him to hospital, where he is being kept under guard until he is well enough to be arrested.”

【1】 What does the underlined part in the passage mean?

A. I could make the girl trust me.

B. I could prove I was a superhero.

C. I could land safely on the roof.

D. I could make a successful escape.

【2】 What’s the right order of the event?

a. Ethan Adamson told reporters of the burglary.

b. The 10-year-old girl called Ethan Adamson’s bluff.

c. Ethan Adamson attended a drinking session.

d. Ethan Adamson leapt out of a window.

A. cbda B. cabd C. dbca D. dcab

【3】 Which of the following is TRUE?

A. Adamson was being watched while he was in hospital.

B. Adamson was set free a few days after staying in hospital.

C. Adamson was badly treated before he was rushed to hospital.

D. Adamson was sent to the police station before he’s taken to hospital.

【4】 What is the author’s purpose of writing the passage?

A. To call our attention to the burglary.

B. To explain how the burglar was caught.

C. To report on a joking burglary

D. To look back on an adventure story.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网