题目内容
13.阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项.The box is stored on a high shelf in my room so that I'm able to see it when I look up.The box contains those odds and ends of my personal collections.A thief looking into the box wouldn't take anything.But if the house ever catches on fire,the box goes with me when I run.
One of the things in the box is a small paper bag that has been in my care for 14years.It belonged to my 8-year-old daughter,Molly,who liked to do the job of packing lunches for herself and me.One morning,Molly handed me 2paper bags,a regular lunch bag and another one with paper clips (回纹针)."What's in it?"I asked."Just take it,dad."She said.At midday,I ate the lunch and opened Molly's second bag,shook out the things and saw 3small stones,a plastic dinosaur,a tiny seashell,a small doll,some coins and hair ribbons (绸带) I gave her as gifts.I smiled.There wasn't anything I needed.Later I swept the desk clean.Into the wastebasket went my leftover (剩余的) lunch and Molly's things.
That evening,Molly stood beside me while I was reading."Dad,where is my bag?I let you have it,because I think you might be lonely.Now I want it back,because I forgot to put the note into it.You didn't lose the bag,did you?"I saw tears in her eyes."Oh,no,I just forgot to bring it back."As she smiled with relief,I unfolded the note which read,"I love you,daddy."I hurriedly drove to my office and rushed to the wastebasket.I searched the wastebasket and found the jewels.I put the treasure back into the bag and headed home.I gave it back to Molly the next morning.She hugged me,smiled and said,"Dad,they are my best things but you can keep them."I felt forgiven,trusted and loved.Molly grew up.Me?I was left holding the bag.I missed it for the first time.But it is my bag now.
61.What is the meaning of the underlined phrase"odds and ends"in Chinese?A
A.零碎东西
B.无价值的东西
C.宝贵财产
D.古怪的物品
62.The author would run with the box if the house is on fire,becauseD.
A.all his treasures are in the box
B.it contains what he needs for survival
C.it has all the odds and ends from work
D.the things inside are his best memories in life
63.Molly gave the paper bag to his father for the reason thatB.
A.she needed her collections to be taken care of
B.she was afraid that her father would feel lonely
C.she gave it to his father on a special day as a gift
D.She hoped to get more gifts from her father
64.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The box is stored on a high shelf to be out of reach of children.
B.A thief would be interested in what's in the box.if he finds it.
C.The author didn't think Molly's paper bag was meaningful at first.
D.The paper bag was put away on the shelf before the author went home.
65.We can learn from the passage thatB.
A.Molly doubted about her father's ability to keep things safe
B.the author was deeply touched by his daughter's love
C.the author surprisingly found treasure in the wastebasket
D.Molly didn't trust and love his father as much as she ever did.
分析 第一段作者用几个假设表现了盒子里的东西有多么重要.第二、三段则具体描述了他女儿给他一个纸袋子并由此表现女儿对他的爱.由全文可知,作者的女儿送给他一个装着小玩意的纸袋子,让作者在工作时感到不孤单,作者也对女儿的爱非常感动,将纸袋子保留了14年.
解答 61. A 细节题.由第一段第三句"A thief looking into the box wouldn't take anything."可知这里面不是宝贵财产,由第二段第一句"One of the things in the box is a small paper bag"且后文指出这个 paper bag 是有故事的,故是有价值并且不是古怪的物品.故正确答案为A.
62. D 细节题.由第二段第一句"One of the things in the box is a small paper bag that has been in my care for 14 years."可知,盒子里的东西是作者珍藏了很久的东西,后文讲到他女儿的故事,故盒子里的物品对于作者来说有着宝贵的回忆,因此D项正确.
A项意为"他所有的宝藏都在盒子里",由第二段最后一句"Into the wastebasket went my leftover(剩余的) lunch and Molly's things."可知盒子里面的并不是宝藏,所以错误;
B项意为"里面包含了他生存所需的东西",由第二段倒数第三句"There wasn't anything I needed."可知里面的东西与作者生存无关,所以错误;
C项意为"盒子里有他工作的琐碎物件",由第二段倒数第五句"3 small stones,a plastic dinosaur,a tiny seashell,a small doll,some coins and hair ribbons(绸带) I gave her as gifts"可知里面也不是作者工作所用的东西,所以错误.
故正确答案为D.
63. B 细节题.由第三段第三句"I let you have it,because I think you might be lonely."可知 Molly 是担心她爸爸孤单才把东西交给爸爸的,因此B选项正确.A项意为"她需要有人来照看她的收藏品",C项意为"她把它当做礼物在一个特殊的日子里给她的爸爸",D项意为"她希望能从爸爸那里得到更多的礼物",文中虽然提到 gift 一词,却是在讲纸袋子里面有作者送给 Molly 的礼物,并非 Molly 想要更多的礼物,三项均不符合文意.故正确答案为B.
64.C 细节题.由第二段最后一句"Into the wastebasket went my leftover(剩余的) lunch and Molly's things"可知"我"在最开始并不觉得这个纸袋子很重要,故选项C正确.
A项意为"这个盒子放在高处以防止儿童接触",由第一段第一句"so that I'm able to see it when I look up"可知作者是为了一抬头就能看见它才放到高处的,故A项错误;
B项意为"小偷如果找到盒子会对盒子里的东西很感兴趣",由第一段第三句"A thief looking into the box wouldn't take anything."可以推测小偷对这些东西不感兴趣,故B项错误;
D项意为"这个纸袋子在作者回家之前就收到架子上了",由第二段最后一句"Into the wastebasket went my leftover(剩余的) lunch and Molly's things."可知作者是把袋子扔了,而不是放在架子上,故D项错误.
故正确答案为C.
65.B 主旨题.题干意为"我们可以从文中得出什么?"第一段作者用几个假设表现了盒子里的东西有多么重要.第二、三段则具体描述了他女儿给他一个纸袋子并由此表现女儿对他的爱.由全文可知,作者的女儿送给他一个装着小玩意的纸袋子,让作者在工作时感到不孤单,作者也对女儿的爱非常感动,将纸袋子保留了14年,故选项B正确.
A项意为"Molly 怀疑她爸爸能不能保管好东西",由第三段第三句"I let you have it,because I think you might be lonely"可以推测 Molly 是不想让爸爸孤单才给爸爸的东西,故A项错误;
C项意为"作者很吃惊地从垃圾筐里找到财宝",由第三段第十句"I searched the wastebasket and found the jewels."可以推测作者是在被女儿感动之下回到办公室拿回 Molly 给他的东西,因为 Molly 对他的爱使得这些平常的小东西显得非常珍贵,故C项错误;
D项意为"Molly 不像曾经一样相信并爱着她的爸爸"文中未提及,故D项错误.
故正确答案为B.
点评 本文讲述了作者的女儿送给他一个装着小玩意的纸袋子,让作者在工作时感到不孤单,作者也对女儿的爱非常感动,将纸袋子保留了14年的一个故事,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
| A. | in ruins | B. | in trouble | C. | in charge | D. | in return |
-I will go to see you when you _____ the training course.( )
| A. | will have finished | B. | will finish | ||
| C. | are finishing | D. | finish |
| A. | won't they | B. | will they | C. | will you | D. | shall you |
| A. | before | B. | while | C. | until | D. | for |