题目内容
【题目】 We look ahead to London’s art and exhibition openings and select the must ─ see shows.
Double science
It’s a big month for the Science Museum, with a new gallery and an exhibition opening. The Science City gallery tells the story of London between 1550 and 1800 when major scientific breakthroughs were happening across the city──from Newton’s laws of physics to the birth of microscopes allowing us to see the tiny creatures that live among us. If that isn’t enough, there’s also an exhibition on how art and science have worked closely together over the centuries and continue to do so today.
Science City 1550──1800: The Linbury Gallery at the Science Museum. Opens 12 September──13 October, free.
The Art of Innovation: From Enlightenment to Dark Matter at the Science Museum. 25 September──26 January, free but ticketed.
Are you worried yet?
We all suffer from anxiety. Artists look into this through artworks that bring to light their own anxieties or how people living with anxiety manage. The exhibition also covers what anxiety would look like if it could be visualised in light or sound──something we imagine to be impossible.
On Edge: Living in an Age of Anxiety at Science Gallery. 19 September──19 January, free.
Climbing the walls
No artist has made a bigger career out of placing sculptures of human figures all over the place. Antony Gormley, the artist behind the Angel of the North and sculptures standing all over London, takes over the Royal Academy of Arts with a blockbusting(轰动一时的) exhibition. This is the hot art ticket in town.
Antony Gormley at Royal Academy of Arts. 21 October──3 December, 18──22.
【1】What is on show in the Science City gallery?
A.Some of the greatest physicists.
B.The stories of the London development.
C.The prediction of the future science.
D.Some of the great achievements in history.
【2】Which exhibition allows visitors to know about a negative mood in a new way?
A.The Art of Innovation.B.On Edge.
C.Royal Academy of Arts.D.Science City 1550 ─ 1800.
【3】When can visitors see these four exhibitions altogether?
A.In January.B.In September.
C.In October.D.In December.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【解析】
这是一篇应用文。文章介绍了几个伦敦的展览。
【1】
细节理解题。根据第二段中的“The Science City gallery tells the story of London between 1550 and 1800 when major scientific breakthroughs were happening across the city”可知,科学城画廊讲述了伦敦在1550年到1800年间发生的重大科学突破。故选D。
【2】
细节理解题。根据倒数第二个标题中的“The exhibition also covers what anxiety would look like if it could be visualised in light or sound──something we imagine to be impossible. On Edge: Living in an Age of Anxiety at Science Gallery. 19 September──19 January, free”可知,这这次展览还展示了如果焦虑可以通过光线或声音表现出来,会是什么样子——这是我们认为不可能的事情。所以On Edge展览让参观者以一种新的方式了解负面情绪。故选B。
【3】
细节理解题。根据这几个展览的时间:12 September──13 October;25 September──26 January;19 September──19 January;21 October──3 December可知,10月份是它们共同开放的时间。故选C。
细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如第1题,考生可以根据题干中的“the Science City gallery”锁定信息。根据第二段中的“The Science City gallery tells the story of London between 1550 and 1800 when major scientific breakthroughs were happening across the city” 可知,科学城画廊讲述了伦敦在1550年到1800年间发生的重大科学突破。故选D。