题目内容

6.---How long    in our school?
---For just the weekend.I am due for a forum in Hainan next Monday morning.(  )
A.are you stayingB.have you stayedC.did you stayD.do you stay

分析 句意:---你将在学校待多长时间?---就过一个周末,我预期将在下周一早上参加在海南举行的论坛.

解答 答案A.
根据语境"I am due for a forum in Hainan next Monday morning"可知,我预期将在下周一早上参加在海南举行的论坛,在学校就过一个周末.在学校待多长时间是事先计划好的,计划安排将要发生的事,所以使用现在进行时表示将来时.指按照计划安排要发生的事情.因此A项符合语境,故选A.

点评 本题考查时态辨析.解答此类题目首先要读懂句意,捕捉信息,理解情境,综合运用,灵活答题,结合具体的语境,选出正确的时态.在平时学习的过程中,对每一种时态的用法要掌握到位.

练习册系列答案
相关题目

While the U.S. is still debating about getting rid of the penny, Sweden is rapidly moving towards abolishing currency altogether. Though this may sound radical(过激的), it is a natural evolution in this digital society.

Sweden, which was the first European country to introduce banknotes in 1661, has just been working harder to convince its residents that digital payments are a safer alternative to carrying cash.

Over the years, the idea has gained popularity with residents, especially the younger generation that is much more comfortable with technology. Today many banks don’t even have ATMs and some have stopped handling cash altogether!

Tickets to ride public buses in most Swedish cities can only be purchased via cell phones. Numerous businesses are also moving towards accepting only digital payments. Even the homeless that sell street paper to make ends meet have to start accepting this mode of payment!

But despite its growing popularity, some people don’t like this radical idea. They include the homeless, elderly people as well as those living in rural areas who are still uncomfortable with mobile phones and computers. But the officials are confident that in the very near future, they will be able to convince everyone to move this safe and more cost-effective payment system.

Sweden is not the only country trying to abolish paper currency and coins. The movement is rapidly gaining ground in Denmark and Finland as well. In 2014, Israel announced a three-step plan to go cashless and just last week the vendors(小贩)of a popular street in Sydney declared they would stop accepting currency from customers. Whether this phenomenon spreads remains to be seen. But one thing is for sure—With increasingly advanced payment systems being introduced every day, pulling out cash is rapidly becoming “uncool”.

1.What can we infer from Paragraph 3 and 4?

A. Many banks in Sweden don’t have ATMs.

B. You don’t have to buy tickets when riding buses.

C. People don’t give the homeless money but food.

D. People can just take cell phones when shopping.

2.According to the passage, which information is RIGHT?

A. Sweden was the first country to get the idea to abolish currency.

B. The younger generation is opposed to the measures.

C. Bus fare can only be purchased via cell phones in most Swedish cities.

D. Banks in Sweden have stopped dealing with cash completely.

3.Which of the following can be the best title for the text?

A. An Advanced Country –Sweden

B. A Controversial Government Policy

C. Sweden to Influence the World’s Cash Payment

D. Sweden to Become the World’s First Cashless Society

4.Which of the following categories does this passage belong to?

A. Education.

B. Economy.

C. Travel.

D. Insurance.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网