题目内容
8.Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg,a distance of about eighty miles.It was late.Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left,and I became increasingly impatient.At one point along an open road,I came to a crossing with a traffic light.I was alone on the road by now,but as I drove near the light,it turned red and I made a stop.I looked left,right and behind me.Nothing.Not a car,no suggestion of car lamps,but there I sat,waiting for the light to change,the only human being for at least a mile in any direction.
I started wondering why I refused to run the light.I was not afraid of being caught,because there was clearly no policeman around,and there certainly would have been no danger in going through it.
Much later that night,the question of why I'd stopped for that light came back to me.I think I stopped because it's part of a contract we all have with each other.It's not only the law,but it's an agreement we have,and we trust each other to honor it:we don't go through red lights.
Trust is our first inclination(倾向).Doubting others does not seem to be natural to us.The whole construction of our society depends on mutual(相互的)trust,not distrust.We do what we say we'll do,we show up when we say we'll show up;and we pay when we say we'll pay.We trust each other in these matters,and we're angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them.
I was so proud of myself for stopping for the red light that night.
25.Why did the author get impatient while driving?B
A.He was lonely on the road.
B.He was slowed down by a truck.
C.He got tired of driving too long.
D.He came across too many traffic lights.
26.What was the author's immediate action when the traffic light turned red?A
A.Stopping still.
B.Driving through it.
C.Looking around for other cars.
D.Cheeking out for traffic police.
27.The event made the author strongly believe thatD.
A.traffic rules may be unnecessary
B.doubting others is human nature
C.patience is important to drivers
D.a society needs mutual trust
28.Why was the author proud of himself?D
A.He kept his promise.
B.He held back his anger.
C.He followed his inclination.
D.He made a right decision.
分析 这篇文章讲述了作者晚上开车回家,在遇到红灯时停下来了,尽管当时路上只有他一个人,没有任何车辆和其他人.后来他一直在思考为什么自己会在那样的情况下选择停车,而没有闯红灯.这其实是遵守了每个人之间的约定,他为自己的这个行为感到自豪.
解答 25.B 细节理解题.根据第一段中的"…I got stuck behind a slow-moving truck…"可知"我"被这辆慢吞吞的卡车堵在了后面,于是越来越不耐烦了.故选B项.
26.A 细节理解题.根据第二段中的"…but there I sat,waiting for the light to change…"可知"我"看到红灯时就停了下来静静地等待着,故选A项.
27.D 推理判断题.根据倒数第二段中的"The whole construction of our society depends on mutual trust…"可知通过这件事作者深深地相信我们这个社会需要人与人之间的相互信任,故选D项.
28.D 推理判断题.根据文章最后一句"I was so proud of myself for stopping for the red light that night."可知作者是因为自己作出了一个正确的选择而为自己感到骄傲,故选D项.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.
练习册系列答案
相关题目
10.There are several beautiful toy cars to choose from,but ____is cheap enough for my purse.( )
| A. | neither | B. | each | C. | all | D. | none |
16.Section A
Directions:For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A,B,C and D.Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
The Paris agreement to fight climate change became international law Friday.The landmark deal aims to deal with global warming among growing (41)B that the world is becoming hotter even faster than scientists expected.
So far,96 countries,accounting for just over two-thirds of the world's greenhouse gas emissions,have formally joined the agreement,which (42)A to limit global warming this century to 2 degrees Celsius (3.6 degrees Fahrenheit) above what it was before machines and (43)D appeared in the late 1700s.The United States (44)A entered into the agreement in September,and more countries are expected to come aboard in the coming weeks and months.
United Nations Secretary General Ban-Ki Moon celebrated the event,talking with nongovernmental groups at U.N.headquarters in New York to hear their concerns and (45)C for the future.
"This is an emotional moment for me.It is a credit to all of you.And it is (46)B for the world,"Ban said in his opening remarks.
He praised the (47)B for getting hundreds of millions of people to back fighting climate change but (48)C the outcome remained uncertain.
"We are still in a race (49)A time.We need to move on to a low-emission and climate-sustainable future,"Ban added.
Scientists praised the speed at which the agreement,signed by 192 parties last December in Paris,has come into force,saying it shows a new commitment by the international community to (50)C a problem that is melting polar ice caps,sending sea levels (51)Band transforming vast areas into desert.
"(52)D the real effect of the agreement after it goes into effect is still uncertain,it is a simple sign that the international society is much more open to alter economic and political behavior to control climate change,which is (53)D positive,"said Feng Qi,executive director of the School of Environmental and Sustainability Sciences at Kean University in New Jersey.
Scientists and (54)B say the agreement is the first step of a much longer and complicated process of reducing the use of fossil fuels,which currently (55)C the majority of the planet's energy needs and also are the primary drivers of global warming.
Directions:For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A,B,C and D.Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
The Paris agreement to fight climate change became international law Friday.The landmark deal aims to deal with global warming among growing (41)B that the world is becoming hotter even faster than scientists expected.
So far,96 countries,accounting for just over two-thirds of the world's greenhouse gas emissions,have formally joined the agreement,which (42)A to limit global warming this century to 2 degrees Celsius (3.6 degrees Fahrenheit) above what it was before machines and (43)D appeared in the late 1700s.The United States (44)A entered into the agreement in September,and more countries are expected to come aboard in the coming weeks and months.
United Nations Secretary General Ban-Ki Moon celebrated the event,talking with nongovernmental groups at U.N.headquarters in New York to hear their concerns and (45)C for the future.
"This is an emotional moment for me.It is a credit to all of you.And it is (46)B for the world,"Ban said in his opening remarks.
He praised the (47)B for getting hundreds of millions of people to back fighting climate change but (48)C the outcome remained uncertain.
"We are still in a race (49)A time.We need to move on to a low-emission and climate-sustainable future,"Ban added.
Scientists praised the speed at which the agreement,signed by 192 parties last December in Paris,has come into force,saying it shows a new commitment by the international community to (50)C a problem that is melting polar ice caps,sending sea levels (51)Band transforming vast areas into desert.
"(52)D the real effect of the agreement after it goes into effect is still uncertain,it is a simple sign that the international society is much more open to alter economic and political behavior to control climate change,which is (53)D positive,"said Feng Qi,executive director of the School of Environmental and Sustainability Sciences at Kean University in New Jersey.
Scientists and (54)B say the agreement is the first step of a much longer and complicated process of reducing the use of fossil fuels,which currently (55)C the majority of the planet's energy needs and also are the primary drivers of global warming.
| 41.A.applicants | B.fears | C.observations | D.comments |
| 42.A.seeks | B.allows | C.assumes | D.seizes |
| 43.A.institutions | B.laboratories | C.committees | D.factories |
| 44.A.formally | B.instantly | C.particularly | D.generally |
| 45.A.prejudices | B.approaches | C.visions | D.concepts |
| 46.A.spiritual | B.historic | C.appropriate | D.valueless |
| 47.A.agreements | B.groups | C.headquarters | D.emissions |
| 48.A.apologized | B.denied | C.warned | D.overlooked |
| 49.A.against | B.on | C.for | D.without |
| 50.A.avoid | B.find | C.address | D.ignore |
| 51.A.falling | B.rising | C.disappearing | D.remaining |
| 52.A.Until | B.Since | C.If | D.While |
| 53.A.under no circumstances | B.on the contrary | C.in no case | D.by all means |
| 54.A.officers | B.policymakers | C.employers | D.technicians |
| 55.A.remove | B.preserve | C.supply | D.restore |