题目内容
In a cold winter, a couple had to move out from the luxury villa because of bankruptcy. The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife. So she thought, “he doesn't love me anymore, he just cares his business...not me”.
One day, she began to take a bath, he stopped her at the door, "Let me take it first, OK?" "Why not let me shower first," she asked. "I was tired, sweetie, you take it later, OK?" She was totally depressed.
On a morose day, she found nothing to do and turned on his computer, a few words blurred her eyes...it was his diary:
Today, I was quite sad, she asked me why I was always taking the bath first, and I said to her, I was exhausted. She was unhappy, in her mind, I treated her not as well as usual, but how can I do? I wasn’t as rich as before! We moved to the small apartment, there was only a shower in such a freezing winter. But I found that if one person took the shower first, the room could get a little warm, so every time I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, at least1℃, 2℃or 3℃
Now I can't give her comfortable life, bring her the luxury restaurant, buy expensive dresses for her, but at least, I can give her 1℃ love.
1.Why was the husband always taking the bath first?
A. Because he was tired from work.
B. Because he wanted to get the bathroom warmer.
C. Because he didn’t love her anymore.
D. Because he treated his wife not as well as usual.
2.What does the underlined word “bankruptcy” in the first paragraph probably mean?
A.crash B.failure C. moving D. diseases
3.The best title of the passage may be ______.
A trouble B. Husband and wife
C. A romantic love story D.1 ℃ love
1.B
2.B
3.D
【解析】该短文是一篇记叙文,描述了一对夫妇在破产之后,搬出了豪华的庄园之后发生的故事。丈夫日夜工作也无法给与妻子之前的奢华享受,但是,丈夫想至少让妻子能够多感受到1°的温暖
1. 倒数第二段倒数第二句But I found that if one person took the shower first, the room could get a little warm, so every time I rushed to the bathroom first.但是我发现,如果某人先洗澡,房间可以变得温暖一些,所以,每次我总是先去浴室洗澡。故选B
2.
3.
考点:考察记叙文阅读。