题目内容

5.What If My Child Is  Gifted and  Talented?
What does"gifted  and  talented"mean?
"Gifted"refers to a child who has abilities in one or more academic   subjects,such as English or maths"Talented"refers to a child who has skills in a practical area such as music  sport or art.
How do I know  If my child is gifted and tatented?
A gifted child will tend to:
•develop speech and vocabulary early
•be very curious
•read early
•learn quickly
•have a good memory
•enjoy problem-solving and reasoning
What support is available?
Schools have to meet the needs of all their pupils.They are required to provide more challenging lessons and other opportunities for gif led and talented children.As well as your child's class teacher,you should talk to the teacher specifically responsible for gifted and talented pupils.
Schools register I heir gifted and talented pupils in their annual school census,They  identify them based on test results,work quality and teachers'and parents'views.They need to give evidence that they cater properly for these children's needs.
Gifted children often need more support at school,but not necessarily more structured activities.They may need more guidance.

56.Gif led children tend toA.
A.ask lots of questions    
B.talk enthusiastically
C.create  nice paintings  
D.have interest in maths
57.It is essential that gifted and talented childrenB.
A.are taught by equally gifted and talented teachers
B.are given more freedom to learn nt their owns pace
C.display their unusual work quality to the teachers
D.depend entirely on themselves in s In dies at school.

分析 本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了天才儿童与其他孩子不同的地方.

解答 56.A 推理判断题,根据•be very curious可知这些孩子们很好奇,因此倾向于问很多问题,故选A.
57.B  推理判断题,根据倒数第三段They are required to provide more challenging lessons and other opportunities for gif led and talented children.可知天才儿童需要更多自由学习的机会,故选B.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
16.When I lived in Spain,some Spanish friends of mine decided to visit England by car.Before they left,they asked me for advice about how to find accommodation (住所).I suggested that they should stay at‘bed and breakfast'houses,because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the family.My friends listened to my advice,but they came back with some funny stories.
"We didn't stay at bed and breakfast houses,"they said,"because we found that most families were away on holiday."
I thought this was strange.Finally I understood what had happened.My friends spoke little English,and they thought‘VACANCIES'meant‘holidays',because the Spanish word for‘holidays"is‘vacancies'.So they did not go to house where the sign outside said‘VACANCIES',which in English means there are free rooms.Then my friends went to house where the sign said‘NO VACANCLES',because they thought this meant the people who owned the house were not away on holiday.But they found that these houses were all full.As a result,they stayed at hotels!
We laughed about this and about mistakes my friends made in reading other signs.In Spanish,the word‘DIVERSION'means fun.In English,it means that workmen are repairing the road,and that you must take a different road.When my friends saw the word‘DIVERSION'on a road sign,they thought they were going to have fun.Instead,the road ended in a large hole.
English people have problems too when they learn foreign languages.Once in Paris,when someone offered me some more coffee,I said"Thank you"in French.I meant that I would like some more.However,to my surprise the coffee pot was taken away!Later I found out that"Thank you"in French means"No,thank you."
21.My Spanish friends wanted advice aboutB.
A.learning English                
B.finding places to stay in England
C.driving their car on English roads   
D.going to England by car
22.I suggested that they stay at bed and breakfast houses becauseA.
A.they would be able to practise their English
B.it would be much cheaper than staying in hotels
C.it would be convenient for them to have dinner
D.there would be no problem about finding accommodation there
23.If you see a road sign that says‘Diversion',you willD.
A.fall into a hole
B.have a lot of fun and enjoy yourself
C.find that the road is blocked by crowds of people
D.have to take a different road
24.When someone offered me more coffee and I said‘Thank you'in French,IC.
A didn't really want any more coffee     
B.wanted them to take the coffee pot away
C.really wanted some more coffee
D.wanted to express my politeness.
10.Jobs quickly became bored with college,He liked being at Reed,just not taking I he required classes.In fact,he was surprised when he found out that there were strict course requirements.When Wozniak came  to visit.Jobs waved his schedule at  him and complained."They are making me take all these coyrses."Wozniak replied,"Yes,that's what they do in college,"Jobs refused to go to the classes he was assigned and instead went to the ones he wanted,such as a dance class where he could enjoy both the creativity arid the chance to meet girls."I would never have refused to take the courses you were supposed to,that's a difference in our personality."said Wozniak surprisedly and admiringly.
Jobs also began to fed guilty about spending so much of his parents'money on an education that did not seem worthwhile."All of my working-class parents'savings were being spent on my college tuition(学费)."he detailed his experience in a famous ceremony address at Stanford."I had  no idea what I wanted to do with my life and no idea how college was going to help me figure it out.And here I was spending all of the money my parents had saved their entire life.So I decided to drop out and trust that it  would all work out okay."
He didn't actually want to leave Reed;he just wanted to quit paying tuition and taking classes that didn't interest him.Surprisingly,Reed tolerated that."He had a very inquiring mind that was enormously attractive,"said the dean of students.Jack Dudman."He refused to accept automatically received truths,and he wanted to examine everything himself."Dudman allowed Jobs to audit classes and stay with friends in the dorms even after he stopped paying tuition.
"The minute I dropped out I could stop taking the required classes that didn't interest me  and begin dropping in on the ones that looked interesting."he said.Among them was a calligraphy (书法)class that appealed to him after he saw posters on campus that were beautifully drawn."I learned about serif and sans serif typefaces(字体),about varying the amount of space between different letter combinations,about what makes great typography great.It was beautiful historical,artistically fine in a way that science can't capture,and I found it fascinating."
It was yet another example of Jobs consciously positioning himself at the intersection (相交点)of the arts and technology.In all of his products,technology would be married to great design,elegance,human touches-and even romance.*Mf I had never dropped in on that single course in college,the Mac would have never had so many typefaces.And since Windows just copied the Mac,it's likely that no personal computer would have them."
Meanwhile Jobs had a hard time at Reed.He went barefoot most of I he time,wearing sandals when it snowed.Elizabeth Holmes made meals for him,trying to keep up with his obsessive diets.He returned soda bottles for spare change,continued his long hard journeys to the free Sunday dinners at the flare Krishna temple,and wore a down jacket in the heatless garage apartment he rented for $20 a month.When he needed money   he found work at the psychology department lab maintaining the electronic equipment that was used for animal behaviour experiments.Occasionally Chrisann Brennan would conic to visit.Their relationship developed abnormally.But mostly he tended to the beginning of his own soul and personal goal for enlightenment (开明).
"I came of age at a magical time,he reflected later,"Our consciousness was raised by Zen,and also by LSD,Even later in life he would credit certain drugs for making him more enlightened."Taking LSD was a valuable experience,one of the most important things in my life.LSD shows you that chores another side to the coin,and you can't remember it when it wears off.but you know it.It heightened my sense of what was important-creating wonderful things instead of making money,putting things back into the stream of history and of human consciousness as much as I could."

65.Jobs and Wozniak differed inC.
A.approach to freedom   
B.appetite for knowledge
C.attitude to requirements
D.affection for collegelife
66.One factor in Jobs1decision to leave college is thatC.
A.his family was in absolute poverty
B.he wanted to be independent of his parents
C.he wouldn't have his parents'money wasted
D.the college couldn't prepare him for his set  goal
67.From Jack Dudman's statement we am see that Jobs wasD.
A.rather difficult to get along with
B.quite good at solving problems
C.too stubborn to change his mind
D.very serious;about existing beliefs
68.The underlined word"audit"in Paragraph 3 means"A".
A.attend informally    
B.miss occasionally
C.give successfully    
D.conduct irregularly
69.Jobs worked on typefaces while suffering from a hard lifeB.
A.to prove his value to the whole world
B.to bring something great into existence
C.to make himself wealthy for a better life
D.to show college was unimportant to him
70.Which of the following can be the proper title for the passage?B
A.Stay Out
B.Drop Out  
C.Hold Out 
D.Work Out.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网