题目内容
18.New research,attempting to throw light upon how male and female brains differ,has found that timing is everything.American Vanderbilt University researchers Stephen Camarata and Richard Woodcock discovered that females have a significant advantage over males in timed tests and tasks.The study involved more than 8,000 males and females ranging in age from 2 to 90 from across the US."We found hardly any differences in overall intelligence.But we discovered that females performed better than men in time limited situations,"Camarata said,"It is very important for teachers to understand this difference in males and females when it comes to assigning work and tests."
Many males can do a better job without strict time limits,added Camarata.
"Consider that many classroom activities,including testing,are directly or indirectly related to processing speed,"the researchers wrote in their report."The higher performance in females may contribute to a classroom culture that favors females,not because of teacher bias (偏见)but because of inherent (与生倶来的)differences in gender processing speeds."
The researchers found that males scored lower than females in all age groups in tests measuring processing speed.However,the study also found that males consistently outperformed females in some language abilities,such as identifying objects and knowing antonyms (反义词)and synonyms (同义词).The research contradicts the popular belief that girls develop all communication skills earlier than boys.
The researchers found no significant overall intelligence differences between males and females in any age groups.
"We believe there are fundamental differences in how male and female brains end up getting organized,"Camarata said,"Our next studies will give us some insight into where these processing differences are occurring."
46.The new research referred to in the passage is intended toC.
A.find whether age has something to do with people's intelligence
B.help teachers to assign work and arrange tests for students
C.find what's the differences between male and female brains
D.prove the differences in processing speed between males and females
47.The underlined word"outperformed"in the fifth paragraph probably means"A".
A.to achieve better results than someone
B.to perform worse in some aspect than someone
C.to do something as well as someone
D.to be not so good at something as someone
48.People usually believe thatC.
A.there're hardly any differences between males'and females'overall intelligence
B.teachers favor girl students instead of boy students in schools
C.girls develop their language skills earlier than boys
D.females have a significant advantage over males in all subjects
49.Which of the following statements is TRUE according to the passage?D
A.The researchers interviewed more than 8,000 males and females all over the world.
B.Generally speaking,males can do better jobs with strict time limits than females.
C.Females scored higher than males in any age groups in any situations.
D.The differences in gender processing speeds occur when people are born.
50.Which of the following can be inferred from the passage?A
A.The researchers will continue to study how the gender differences in timing occur.
B.A female mathematician will make greater achievements than a male one.
C.School teachers have already known about these processing differences before.
D.If a girl has a higher processing speed than a boy,she must be more intelligent than him.
分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,主要围绕新研究试图揭示男性和女性大脑的差异,发现时机是决定一切的.美国范德比尔特大学的研究人员斯蒂芬•卡马拉塔(Stephen Camarata)和理查德•伍德科克(Richard Woodcock)发现,在时间测试和任务方面,女性比男性有显着的优势展开.
解答 46.C.细节理解题.根据New research,attempting to throw light upon how male and female brains differ,has found that timing is everything.可知,这项研究是想要找到男性与女性大脑的不同.故选C.
47.A.词义猜测题.根据上下文,可知However,the study also found that males consistently outperformed females in some language abilities句意为然而,研究还发现,男性在某种语言能力方面的表现一直优于女性.故outperformed意为优于.故选A.
48.C.细节理解题.根据The research contradicts the popular belief that girls develop all communication skills earlier than boys.可知,人们普遍认为女孩比男孩更早地发展自己的语言技能.故选C.
49.D.推理判断题.根据The researchers found no significant overall intelligence differences between males and females in any age groups,"We believe there are fundamental differences in how male and female brains end up getting organized,"Camarata said,"Our next studies will give us some insight into where these processing differences are occurring."可以推测出,性别差异发生在人们出生时.故选D.
50.A.推理判断题.根据"Our next studies will give us some insight into where these processing differences are occurring."可知,研究人员将继续研究性别差异的发生时间.故选A.
点评 本文是一篇故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,句意理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
Neighborhood:John Wayne Airport (SNA),Orange County
1325East Dyer Road,Santa Ana,CA
OVERALL GUEST SCORE
Very Good
Based on 163 Guest Ratings
Hotel Description
Being close to airport and freeway access makes the Embassy Suites a top choice for our guests in the area.The 300-room Embassy Suites offers homey comforts for those on business and vacation alike-suites with separate living and sleeping areas,refrigerators,microwaves,coffeemakers,Wi-Fi access and two TVs.Wake up to a free cooked-to-order breakfast and enjoy the indoor pool and fitness center.A two-hour evening reception offers drinks and appetizers and the on-site restaurant serves American favorites.The property also has a business center with copy and fax services.Parking is available for an additional fee.Less than two miles from I-405,the Embassy Suites is within a half-mile of various restaurants and just three miles from John Wayne Airport.Our guests say the Embassy Suites'location,"brilliant"breakfast and"friendly"staff make it one of their favorite Santa Ana properties.
| Guest Ratings |
| Good Feb 8,2017 By:Harold Pros:Loved the breakfast and the friendly,helpful staff.Spacious accommodations made this a very good value. Cons:Didn't love the heating/AC system; room was too cold for comfort.Also was not aware of the parking fee until we checked in.The parking fee was $17a night. |
| Good Jan 24,2017 By:Micaela Pros:Breakfast was amazing with a variety of choices and the staff were helpful. Cons:The room had a very strange old smell when we first got there.I had to open the door to air it out. |
| Very Good Jan 5,2017 By:Bruce Pros:The location was very good for us and the included breakfast was a plus. Cons:The room was not cleaned properly when we got there.The heating system was not working for the hotel as well. |
| … |
A.The convenient location
B.The friendly staff
C.The business center
D.Wi-Fi access
57.According to the guest ratings,all the guests are satisfied with itsC.
A.heating system
B.accommodations
C.breakfast
D.parking fee
58.This advertisement is made more believable byB.
A.interviewing the guests
B.using guests'comments
C.analyzing its pros and cons
D.providing the exact address.