题目内容

【题目】

Reading the following environmental activities:

Environment Awareness Week.

Regal Convention Centre, Halls 1-4.

24-30 March 2015 10:00 am-9:00 pm.

Free admission for all!

Save the environment; save our future.

Our environment needs help. With the participation(参与) of more than 50 organizations, Environment Awareness Week is the biggest public education even dedicated to environmental protection and conservation(保护). Don’t miss it! Come and know more about:

The Threats to Earth (Hall 1) — What is global warming? How serious is pollution? Learn about different environmental problems from our university students. Protect our environment!

The Search for Renewable Energy (Hall 2) — Can we get electricity from wind, solar energy, waves, rivers and underground heat? Get the answers from Solar Ace, Teflon, Touch Wind Resources and other participants.

The Quest for Freshwater (Hall 3) — Is the shortage of freshwater worsening? What are Singapore’s solutions for treating wastewater? Hear from Flow Technologies, HydroMax Solutions and other participants.

The 3 Rs to Save Earth (Hall 4) — How can we REDUCE, REUSE and RECYCLE to cut down household wastes? Find out from the Global Gaia Network, Green Earth Foundation and other participants.

More information, please call Mr. Philip Koh at 6553 1188, send an email to Mrs. Daisy Soh at daisy. Soh at daisy.soh @ ief. Org or visit the event’s website at http://www.ief.org/eaw.

1The organizer of the event is ________.

A. Global Gaia Network B. International Environment Fund

C. Green Earth Foundation D. Clean Energy Agency

2What’s the purpose of “Environment Awareness Week”?

A. To make money by attracting visitors.

B. To advertise for environmental friendly products.

C. To educate people about environment protection.

D. To support environment protection.

3The “3Rs” stand for ________.

A. Read, Realize and Remember B. Global Gaia Network

C. Green Earth Foundation D. Reduce, Reuse and Recycle

【答案】

1B

2C

3D

【解析】试题分析:本文是一篇宣传海报,主要介绍了环境意识周有关方面的活动。

1细节理解题。根据文章开头organized by International Environment Fund可知,活动的组织者是国际环境基金会。故选B。

2推理判断题。根据文章中提到的Save the environment,Save our future可以推断,环境意识周的目的是为了教育人们保护环境。故选C。

3推理判断题。根据倒数第二段The 3 Rs to Save Earth (Hall 4) ----How can we REDUCE, REUSE and RECYCLE to cut down household wastes?可知,“3 Rs”代表REDUCE(减少),REUSE(重新使用)和RECYCLE(再循环)。故选D。

推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文章中的某一句话,也可能是某几句话,所以推理判断题的答案只能是根据原文表面文字信息一步步推出答案。推理判断题的题干中通常含有infer,suggest, imply ,conclude, indicate等标志性词语。例如小题3,联系下文How can we REDUCE, REUSE and RECYCLE to cut down household wastes?可推断,“3 Rs”代表REDUCE(减少),REUSE(重新使用)和RECYCLE(再循环),三个以R开头的单词。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Everyone worries about exams, but test anxiety is in another league, causing such fear that it is impossible to do your best. Does your mind go blank in exams? Do you become distracted? Do you score much lower on exams than on homework? Then you may have what psychologists call test anxiety.

Test anxiety involves severe stress before, during or after exams, making it impossible to do your best. It can make your heart feel as if it is racing, and you may submit to (屈从于) “negative self-talk”, convincing yourself you are going to fail or upset. These stressful thoughts, not surprising, can block your brain’s ability to find what is stored in its memory, as well as making it harder to understand the questions and organize your thoughts. Is it possible to stop test anxiety?

Developing good study habits, understanding the exam format (格式) and marking scheme (评分方案) can all help to reduce anxiety. But for a greater effect, other methods are also needed, such as relaxation techniques in which you lie down before the exam, close your eyes and focus on breathing while tensing and relaxing group muscles in turn (legs, arms and stomach).

A study looked at anxious students in maths exams and concluded that writing about how worried you feel before the exam may also reduce anxiety.

Be as prepared as possible before the exam, arrive early, and repeat positive statements such as: “Everyone feels anxious; I know I can do this.” Just as in a race, do not look at what everyone else around you is doing. Focus on the paper in front of you. Do a quick skim to evaluate the feel of the overall test. If you feel nervous, take deep breaths and remember that it is just a test.

【1】Paragraph 2 mainly talks about ________.

A. what causes test anxiety

B. how to deal with test anxiety

C. what effects test anxiety brings about

D. why everyone worries about exams

【2】According to Paragraph 4, a study is mentioned to ________.

A. explain it is easy to get around test anxiety

B. introduce another good approach to handling test anxiety

C. confirm that maths exams are more likely to cause anxiety

D. make a conclusion about how to overcome test anxiety

【3】Which of the following shows the structure of the text?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网