题目内容

15.Among my most memorable vacation moments with my kids was the phone call I made from a peak in the Teton Range one summer.The boys were seven and ten,and they had not taken to the awesome scenery with the enthusiasm (热情) I'd hoped.I believe the word"bored"was uttered once or twice,and someone actually complained,"Are we there yet?"
I had a flashback to my own childhood-The Alps,not the Teton,but the same lack of appreciation from the backseat."Can you at least grunt (咕哝) your appreciation so I'll know you're still there?"My father asked.My siblings and I did so all the way up a mountain and back down.
Now I call my dad from a Wyoming mountain and apologize.
Traveling with children is not always a postcard.There's the getting there,and being there,and the getting back home.This involves planning and patience in things unimagined.Yet,my parents persevered,taking us with them every summer.
I have long been glad they"dragged"me to travel with them everywhere,but it wasn't until that day in the Teton that I fully understood what I was grateful for.Until then,I'd thought only of what travel had given me as an individual:the sense of comfort in new places and the knowledge that there was a big world out there.My call to my father was the first time I appreciated what the trips had given us as a family.We were never more a family than when we were all away from home.Every day in the back of a rental car,my brother,sister,and I became a unit,relying on each other for entertainment.Back home,we had separate orbits-different friends,teachers,activities and bedrooms.Away,we were in sync (同步的),but also dissolving in what we thought were silent giggles (咯咯笑) between those grunts up the mountain.
"I'm sorry,"I said to my father 25years later from Wyoming.
"That's one of my favorite memories,"Dad replied.
Now that I think of it,it's one of mine too.

26.When the author took her children to travel with her,they feltC.
A.grateful
B.curious
C.impatient
D.nervous
27.Which of the following is TRUE about the author according to the passage?C
A.She has been to the Teton Range with her father.
B.She fully understood her father's intention as a girl.
C.She got bored with traveling during her childhood.
D.She felt sorry for taking her children to travel.
28.The author called her father in the Teton Range toB.
A.encourage her father to travel
B.make an apology to her father
C.tell him her children's complaints
D.show her excitement during the journey
29.What does the underlined part mean in Paragraph 4?A
A.Traveling with children is not an easy job.
B.Children do not like traveling in mountains.
C.Traveling with children is an expensive journey.
D.There's no time to deliver postcards during the journey.
30.The author feels grateful to her parents for travel becauseD.
A.they keep her physically healthy 
B.she can make new friends during the trip
C.she is taught to be independent of her family
D.they make efforts to strengthen the bonds of family.

分析 本文主要讲述了作者带孩子旅游,孩子不兴奋,不感激的经历.联想到了自己孩提时代跟大人旅游时的同感.感觉到当时不理解父母的做法,对不起他们.由此,拨通了父亲的电话,在此向他道歉.

解答 26C 细节理解题.根据"The boys were seven and ten,and they had not taken to the awesome scenery with the enthusiasm (热情) I'd hoped.I believe the word"bored"was uttered once or twice,and someone actually complained,"Are we there yet?"可知,答案C正确.
27C 细节理解题.根据"I had a flashback to my own childhood-The Alps,not the Teton,but the same lack of appreciation from the backseat."Can you at least grunt (咕哝) your appreciation so I'll know you're still there?"My father asked.My siblings and I did so all the way up a mountain and back down."可知,作者童年时代也不喜欢跟着大人旅游.故选C项.
28B 细节理解题.根据"Now I call my dad from a Wyoming mountain and apologize."可知,打电话是想向父亲道歉.故选B项.
29A 词义猜测题.由下文"There's the getting there,and being there,and the getting back home.This involves planning and patience in things unimagined.Yet,my parents persevered,taking us with them every summer."可知,此句的意思是"带孩子们旅游不是一件容易的事."故选A项.
30D 细节理解题.根据"Until then,I'd thought only of what travel had given me as an individual:the sense of comfort in new places and the knowledge that there was a big world out there.My call to my father was the first time I appreciated what the trips had given us as a family."可知,答案D正确.

点评 做阅读理解题,主要要读懂文章的大意,没必要一字一句都读懂.然后再带着问题在文中找信息句即可.

练习册系列答案
相关题目
20.This is a picture of a ballet dancer whose left foot looks shockingly different from the right one.Some even jokes that the left foot represents how elegant ballet dancers look.On the contrary,the right one reveals the nature of those dancers'life.One can hardly imagine how much time and effort have been devoted to endless practice.

写作内容
请根据你对所示图片及文字的理解,写一篇150词左右的文章,要点如下:
1.以约30个词简要描述图片的内容;
2.以约120个词谈谈你的看法,内容包括:
(1)图片给你的启示,并举例说明;
(2)你最想对图片的芭蕾舞者说什么?为什么?
写作要求
1.可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文的句子;
2.作文中不能出现真实的姓名和学校的名称
3.不必写标题
评分标准
内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当.
The dancer's left foot is elegantly wrapped in her ballet shoe tied to the ankle with a silk ribbon.The shoeless right foot,however,looks horribly different.Bruises and scars occupy every inch of her toes.
I can only imagine the untold hardship the dancer must have endured for the endless hours of practice to look so glamorous on the stage.Likewise,behind every seemingly stunning success,there can be failures,disappointments,and embarrassments.When the whole world is crazy for JK Rowling's Harry Potter stories,rarely do people know it was after the books had been turned down 12 times by the publisher that they finally came out.Nothing is difficult to a willing heart.However,when we admire others'success,we should remember it is not from nowhere.
I have imagined the dancer to be my friend.I will,instead of telling her how awesome her dancing is,ask her to take good care of herself,for health is the real elegance of life..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网