题目内容
【题目】 A designer is recently creating floral installations (花篮) on the streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other important workers.
Lewis Miller’s most recent creation is an arrangement popping out of a rubbish can at the corner of West 58th Street and 10th Avenue. “They were very simple. It was just cherry branches. ” Miller said. “ We didn’t disclose the location(位置) so nobody could necessarily go and find them. But plenty of people did find them and then they found his Inslagram information. A post with pictures of the “flower flash” as Miller calls them has gotten more than 16,000 likes in less than a day. “Listen, I’m kind of bored. I’m a creative person. I did something new and it took off,’’ Miller said. It still surprises me reading the comments from yesterday like really how much it feeds peopled souls.
Miller has been dotting Manhattan with floral sunrises for a few years with his arrangements popping out of those New York City hot dog carts (推车) and even construction equipment.
“ And the combination of which is so hard aggressive, compared with flowers which are the exact opposite of that,” Miller said.
Vogue magazine once wrote about him but it’s the reaction from the public many of whom have been restricted inside for weeks that he values most.
“If you can just stop, pause and just have one second of joy - that’s amazing because that’s one of the things that’s so lacking and it’s hard,” Miller said.
As one person on Instagram put it, New York City rubbish has never looked so pretty.
【1】Who are the floral installations mainly intended for?
A.Medical workers.B.Busy pedestrians.
C.Cleaning staff.D.Very important persons.
【2】What do the citizens think of Miller’s idea of the floral installations?
A.Boring.B.Hopeful.
C.Valuable.D.Admirable.
【3】The design is creative because .
A.it is simpleB.it is made of rubbish
C.it pops out of a rubbish canD.it is the symbol of New York City
【4】Which of the following can be the best title for the passage?
A.Street ArtB.A Big Surprise
C.Lewis Miller’s Creation Is AmazingD.Flower Flash Brightens Streets
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】D
【解析】
这是一篇说明文。文章主要说明了Lewis Miller在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。文章还介绍了人们对此做法表示称赞,以及Miller对自己这一行动的态度。
【1】细节理解题。根据第一段A designer is recently creating floral installations on the streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other important workers.可知最近,一名设计师在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。由此可知,花饰主要是为医护人员设计的。故选A。
【2】推理判断题。根据第二段中A post with pictures of the “flower flash” as Miller calls them has gotten more than 16,000 likes in less than a day.可知一张Miller称之为“闪花”的照片在不到一天的时间里就获得了1.6万多个赞。由此可推知,市民们认为Miller的花卉装置的想法是值得赞扬的。故选D。
【3】细节理解题。根据第二段中Lewis Miller’s most recent creation is an arrangement popping out of a rubbish can at the corner of West 58th Street and 10th Avenue.可知Lewis Miller最近的作品是从西58街和第10大道拐角处的一个垃圾桶里蹦出来的东西。由此可知,这个设计很有创意,因为它是从垃圾桶里蹦出来的。故选C。
【4】主旨大意题。根据第一段A designer is recently creating floral installations on the streets of Manhattan, New York, that are meant to brighten the days of healthcare and other important workers.可知最近,一名设计师在纽约曼哈顿的街道上设计花卉装置,旨在照亮医疗保健和其他重要工作人员的工作日。结合文章还介绍了人们对此做法表示称赞,以及Miller对自己这一行动的态度。由此可知,故D选项“花的闪光照亮了街道”最符合文章标题。故选D。