题目内容

【题目】阅读理解。

In order to increase their job chances after college, Chinese students are turning to a special practiceEiffel Tower nose jobs (鼻整形手术). The latest trend in plastic surgery promises to create a nose that is similar to the curve of the Eiffel Tower.

Surgeon Wang Xuming said: We are influenced by the beauty of the Eiffel Tower. We are not content to just add something to the nose; we reconstruct it. The surgery costs about US$ 10,000 and involves the enlarging of the nose using tissue from the forehead.

Hundreds of posters advertising the procedure are put up all over Chongqing city, where surgeon Xuming runs his private practice. They show a western-looking woman with an almost-to o-perfect nose, against an outline of the Eiffel Tower.

Interestingly, many young women in China are eager to achieve a western appearance, as they believe it will give them an advantage in the highly competitive job market. Some students face a lot of employment pressure after graduation. If their facial features are good, they’ll have more chances of finding a job,” said surgeon Xuming. “We’ve had students getting the Eiffel Tower nose; it’s helped them a lot.”

Apparently, Chinese employers are quite particular about appearances and prefer attractive candidates. Some of them even go as far as putting height and weight requirements in their employment ads. Plastic surgeons across the country are reporting an increase in the number of students choosing beaut “improvement”.

According to a Mr. Li, hospital manager at surgeon Xumings clinic, most of their customers are female and the bill is taken care of by the family. They usually come in with their mothers, and tend to be from well-off backgrounds. he said.

Personally, I dont think it so important to improve our appearance as long as we are skilled at our jobs. We cant decide how we look, but we can decide how well we live and work.

【1】Why do Chinese college students choose to have a nose operation?

A. To have more chances of getting a job.

B. To gain a real westerner appearance.

C. To Take good care of their family.

D. To look like the Eiffel Tower.

【2】What is mainly talked about in Paragraph 3?

A. The city of Chongqing.

B. A plastic surgery procedure.

C. The posters advertising the surgery.

D. Xuming’s private practice.

【3】What can we learn from Mr. Lis words?

A. Most families can’t afford the expensive operation.

B. Their customers are usually from wealthy families.

C. Patients can be well looked after at the clinic.

D. The number of plastic surgeons is increasing.

【4】Which of the following will the author probably agree with?

A. Chinese employers only care about their employees’ appearance.

B. Chinese students are content with the shape of their noses.

C. A western face looks prettier than a Chinese one.

D. Skills at work speak louder than appearance.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】D

【解析】

本文属于议论文阅读,介绍了现在中国很多学生未来找到好工作就行整容手术这一社会现象并发表了个人观点。

【1】A 细节理解题。根据文章第一句In order to increase their job chances after college, Chinese students are turning to a special practiceEiffel Tower nose jobs (鼻整形手术).为了获得更好的工作机会,中国的学生真正求助整形手术。说明学生整形是为了得到更多的工作机会。故A正确。

【2】C 段落大意题。根据本段第一句Hundreds of posters advertising the procedure are put up all over Chongqing city, where surgeon Xuming runs his private practice.可知成百上千的广告海报被张贴在重庆市里。第二句中描述的海拔的内容,说明本书主要介绍刊登手术的海报。故C正确。

【3】B 细节理解题。根据第六段最后一句They usually come in with their mothers, and tend to be from well-off backgrounds. he said.可知Mr Li的顾客通常都来自家背景比较富有的家庭。故B正确。

【4】D 推理判断题。根据文章最后一段Personally, I dont think it so important to improve our appearance as long as we are skilled at our jobs. We cant decide how we look, but we can decide how well we live and work.可知作者认为外貌并不重要,重要的是我们在工作中的表现和我们的工作技能。故D项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

After years of planning and months of expectations, the 2016 Summer Games finally began in Brazil on August 5. Over 10,000 athletes from 207 countries marched across Rio de Janeiro’s Maracana stadium, proud to represent their respective nations at the world’s most famous sporting event.

The road to the Olympics, however, is not easy for any athlete. It has been particularly hard for Yusra Mardini, who is a member of the world’s first “Olympic Refugee (难民)Team.” The 19-year-old always dreamed of swimming for Syria at the Olympic Games. However, in August 2015, after losing her home in the conflict that has involved Syria since 2011, she and her sister decided to flee the country. The sisters along with a few other Syrian nationals made their way to Turkey via Lebanon. They then set sail on a small boat to their final destination Greece.

Unluckily, thirty minutes after leaving Turkey, the motor on the ship which was meant to hold six passengers but was instead carrying twenty, failed. Yusra, her sister Sarah, and the only two other strong swimmers aboard the boat had no choice but to dive into the ocean and use their superior swimming skills to push the boat and its passengers all the way to Lesbos, Greece A journey that took three hours.

While her dream of representing her country was ruined, Yusra did not give up her desire to compete in the Olympics. In March 2016, she was one of ten athletes selected and funded by the Olympic Committee to form the first-ever “Refugee Team.” International Olympic Committee president Thomas Bach believes that Yusra and her teammates, who have also had to flee their countries, “Will show the world that despite the unimaginable tragedies they have faced, anyone can compete, anyone can contribute to society through their talent, skill, and strength of the human spirit.”

【1】What do we know about Yusra’s fleeing journey to Greece?

A. It was very hard.

B. It took three hours.

C. It was a failure.

D. It was very smooth.

【2】What is the right order of the events related to Yusra?

a. She became a member of the world’s first “Olympic Refugee Team”.

b. She dreamed of swimming for Syria at the Olympic Games.

c. She lost her home.

d. She fled Syria to Greece with her sister Sarah and a few other Syrians

A. b, a, c, d B. a, b, c, d C. a, d, c, b D. b, c, d, a

3Thomas Bach’s attitude to Yusra is _______.

A. disapproving B. tolerant C. supportive D. resistant

4What is the best title for the text?

A. A Hard Road to the Olympic Games

B. Yusra Mardini Refugee Team Swimmer

C. Yusra’s Strong Will to Compete in the Olympics

D. Athlete To Watch At The 2016 Rio Summer Olympics

【题目】With beautiful canals, top art museums, and cycling culture I Amsterdam is one of the most popular travel destinations in the world. As the capital and most populous city in the Netherlands, it’s often referred to as the “Venice of the North” because of its wide system of bridges and canals. Here are some key points for you to keep in mind while planning a trip there.

Must-See Attractions

Most visitors begin their Amsterdam adventure in the Old Centre, which is full of traditional architecture, shopping centers, and coffee shops. The top museums to visit are the Rijks museum, the Ann Frank House, and the Van Gogh Museum. As a World Heritage Site, the Canal Ring was originally built to attract wealthy home owners and an area for celebrity spotting and nightlife today.

Transportation

Travelers should be aware that Amsterdam Airport Schiphol is one of the busiest airports in the world. This airport is located about 15 kilometers southwest of the city center. You can catch a train from Schiphol to Amsterdam Central Station, which has many connecting routes. It’s not a good idea to drive a car to the city center. Cycling is popular here, and it’s easy to rent a cheap bike around the town. Amsterdam has a flat terrain (地形) and it’s a good choice to explore the city on foot.

Money-saving Tips

Look for accommodations in Amsterdam’s South District where rates are generally cheaper than in the city center.

Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money.

Instead of hiring a tour guide, jump onto a canal boat. They’re inexpensive and will give you a unique point of view of the city.

1Why was the Canal Ring originally built in Amsterdam?

A. To build more museums.

B. To encourage rich people to live there.

C. To become a World Heritage Site.

D. To help people enjoy colorful nightlife.

2What does the author advise for tourists to visit city center in Amsterdam?

A. Hiring a local tour guide.

B. Traveling to the city center by taxi.

C. Visiting the city by bike or on foot.

D. Avoiding the use of trains.

3How can a tourist save money according to the author’s advice?

A. By hiring a professional guide.

B. By booking a hotel in the city center.

C. By buying all the tickets from the counter.

D. By visiting the city on a canal boat.

【题目】When my son was about five or six, I traveled a lot on business. I worried all the time about what the absence might mean to him. I knew how important it was for a boy to have his father near. When I was small, the times I loved most were the special moments I shared with my father. I cherished these special moments and, to this day, hold those memories dear. I decided to create those kinds of special times for my son.

In one of my letters home, I promised my son that I would teach him how to fly a kite and that we could go to a nearby beach and fly it as high as it would go. Through my travels I would pick up things for our kite adventure and send them to him. In my trip to Japan, I found the most beautiful blue silk with gold threads(线)woven through it. Perfect kite materials! I sent it home with a picture book that would serve as a weight.

When I got home at night, I found him sleeping sound, surrounded by all the items I had sent him for our kite. For the next week, we started to work on our masterpiece. We had our time together in the garage, after dinner. Finally, it was finished. The blue silk made it so beautiful. He was obviously eager to fly it soon. “We’ll fly it tomorrow, right, Dad?” “Yes, if the weather is right,” I explained that we needed wind to lift the kite off the ground. I was afraid that it might rain. “We’ll fly it because I’m going to pray with all my heart for the best kite weather.” He was right. I will never underestimate(低估)the power of a child’s prayer any more.

My son is a dad now, with children of his own. Though we are both busy, we still try to make time for each other. The other day, we met for coffee. While paying for our coffee, his wallet dropped on the ground and something fell out. Suddenly, a flood of memories washed over us as he put back his treasure into wallet—the blue silk with gold threads woven through it.

1What does the underlined word “cherished” in Paragraph 1 mean?

A. kept B. celebrated C. valued D. spent

2Which of the following did the author think was important to a child?

A. Giving special gifts. B. Spending time together.

C. Sending emails during the trip. D. Teaching a special skill.

3What did the author buy in his trips?

A. Kite materials. B. Travel books. C. Foreign kites. D. Picture books.

4What can be inferred from the last paragraph?

A. People enjoy each other’s company.

B. Men have the habit of keeping family gifts.

C. Parents should take good care of their kids.

D. The father’s love was well treasured.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网