题目内容
【题目】When I was 12 years old, my family moved to a slightly nicer neighborhood in the Prince George’s County. I wasn’t happy about the move. I liked my school
and enjoyed riding the school bus; I had befriended (照顾) every dog in my old neighborhood and made good friends with them; and I would miss my special reading tree. Besides, we had only just moved to Maryland the year before.
Still, a new place to explore is always a good thing. Directly in front of our apartment building was a small wooded hill and that immediately became my domain (领地). I named a certain space “Buckingham Palace”, and didn’t allow anyone to disturb me there. A few years after I returned from my university in New Jersey to live in that neighborhood, only on the opposite side of the hill, I was pleased to share my palace with the friends who came to visit.
As I was not permitted to wander far without a good excuse, it took me slightly longer to discover the large field that was over a ridge (山脊) by the road. The field was, after all, in the opposite direction from my school and I had no reason to walk that way.
However, one day I did go off that way and happened to look down into the field and see, to my delight, lots of yellow flowers. The field was simply covered with them. Carefully, I began to climb down the ridge into the field, planning to pick a rose for my mother. Alas, I didn’t get far before the field of flowers rose and flew away. I had seen not a field of flowers but a garden of goldfinches (金翅雀).
【1】Before moving to a new neighborhood, the author .
A. planted a reading tree
B. used to go to school on foot
C. moved there just from Maryland
D. got along well with dogs in the neighborhood
【2】In his new neighborhood, the author .
A. invited his friends to have a visit
B. made friends with many dogs
C. ran away from the school
D. found a good place and named it “Buckingham Palace”
【3】When going near the field beyond the hill, the author .
A. found his school was opposite the field
B. found many goldfinches on the yellow flowers
C. realized what he had seen were goldfinches
D. picked a lot of yellow flowers for his mother
【4】What does the author mainly talk about in the passage?
A. Exploring a new neighborhood.
B. One of his strange experiences.
C. The advantages of his new apartment.
D. The move of his family when he was young.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】本文属于故事类文章。作者从原来的社区搬到一个新社区后,对新社区的探索。
【1】D
细节理解题。根据第二段中的“wasn’t happy about the move…I had befriended (照顾) every dog in my old neighborhood and made good friends with them”可知作者不喜欢这次搬家,因为我要照顾原来社区的每一条小狗,和他们做好朋友。由此可判断出他与社区的狗相处的非常好,故D符合题意。
【2】D
细节理解题。根据第三段中“I was pleased to share my palace with the friends who came to visit.”与前来的朋友分享我的领地,可判断出不是邀请,故A是不正确的。与狗作好朋友是在原来的地方,故B也不对。大文章中没提及作者从学校跑走,故C是不对。。“Directly in front of our apartment building was a small wooded hill and that immediately became my domain). I named a certain space “Buckingham Palace”, and didn’t allow anyone to disturb me there.”根据此可知作者不久在他们的公寓楼前有一个小树林茂密的山上,就成了作者的域名(领地)。他给某个地方命名为“白金汉宫”,不允许任何人在那里打扰。可知答案是D。因此D是正确的。
【3】C
细节理解题。根据最后一段:有一天我从那条路走了出去,碰巧看到田野里许多黄色折花,我想为母亲摘一朵,还没走近,花儿就飞走了,原来不是花而是金翅雀。由此可判断出近了才知他看见的是金翅雀。故选B。
【4】A
主旨大意题。通读全文可知作者从原来的社区搬到一个新社区后,对新社区的探索。在第二段一开始就出去一个新地方的探索总是一件好事,在新的公寓楼的山成了他的领地。又花了一段时间探索了那片田野,发现了金翅雀。由此可判断出是对新社区的探索,故选A。