题目内容
6.There's all this pressure in our society to be beautiful,to be strong,to be sexy.So we spend our time and money on trying to become these things.We put on the high heels(高跟鞋),the suits,the make-up,the mask.Then,we feel more awkward than confident,so we drink away our anxieties.That doesn't make us look any sexier.( 36)AEveryone is beautiful.Everyone is sexy.Everyone is strong.It's absurdity.We're all running around trying to become something that we already are.
You know what's really sexy?(37)C A person who accept themselves totally.And you know what's really funny?It is just as time consuming and difficult to learn to accept yourself as it is to pretend to be someone else.The only difference is-with self acceptance,one day,it's not hard anymore.(38)F
You're either going to spend the little time you have in your life on trying to know yourself or trying to hide yourself.( 39)B You can't do both.
I know you've dreamt about changing the world.So this is your chance.Learn to love yourself,accept yourself,(40)D It's in there.You just have to believe it."
A.It just makes us stop caring about how we look.
B.The choice is yours.
C.A person who's 100% comfortable with themselves.
D.Unleash(释放)your strongest,sexiest self.
E.Beautiful isn't something you become.
F.One day,you feel like your sexiest,strongest self just rolling out of bed in the morning.
G.Being accepted by others isn't the best way to succeed.
分析 本文是一篇选句填空阅读,属于议论文,在我们的社会有要变得美丽,坚强,性感的压力.所以我们花时间和金钱在试图成为这样.我们穿上高跟鞋,衣服,化妆,面具.本文以此展开,主要讲述了什么是真正的性感,如何变得性感,强大.
解答 36.答案:A.考查上下文内容联系以及文章内容理解.句意:它只是让我们停止关心我们看起来怎样.根据That doesn't make us look any sexier可知,它没有让我们看起来更性感.故此处A符合语境.故选A.
37.答案:C.考查上下文内容联系以及文章内容理解.句意:一个100%对自己感到舒服的人.根据A person who accept themselves totally.可知,一个完全接受他们自己的人.故此处C符合语境.故选C.
38.答案:F.考查上下文内容联系以及文章内容理解.句意:有一天,早上从床上起来你会发现你的性感,强大.根据one day,it's not hard anymore可知,有一天,这不再困难了.故此处F符合语境.故选F.
39.答案:B.考查上下文内容联系以及文章内容理解.句意:选择在于你.根据You can't do both.可知,你不能都做到.故此处B符合语境.故选B.
40.答案:D.考查上下文内容联系以及文章内容理解.句意:释放你性感,强大的自我.根据It's in there.You just have to believe it可知,它就在那里,你要相信.故此处D符合语境.故选D.
点评 本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查上下文内容联系以及文章内容理解.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
| A. | put it | B. | make it | C. | have it | D. | get it |
I was rather shy back then,content to hang around with my few friends and to concentrate on my (22)D.I was doing so well that by the end of senior year I had perfect(23)Cand enough credits to go to college.
But my good record soon became a fear to my well-being.In early June of senior year,the headmaster called me into his office.He asked me to give a leave-taking speech at graduation.I looked at him,my heart(24)Dfast.This was the reward for my hard work?I said something,but not very clearly,and hurried away from the office.
I was(25)Dabout the decision,though finally agreeing to take up the task.I wasn't the only speaker-I would(26)Athe honor with five other students.Still,I was uncertain whether the task was beyond me.How in the world would I give a speech to hundreds of people?
Graduation day soon arrived and,as (27)C,I was nervous.I'd been practicing my speech for days,and I had it(28)C.But I had(29)Bbeen so terrified in my life.The first half hour of the(30)Cpassed,and then my(31)Acame.My name was announced.I(32)Ato reach the platform without falling down.But within minutes,I finished my speech,(33)Bback to my seat.
Now I still have the(34)Bof that speech.My voice trembled a little,but(35)Dit was clear and strong.I'm proud of that tape.I achieved(36)DI'd never dreamed-I spoke in front of hundreds of people.Although I didn't realize it at the time,the successful completion of that speech gave me the(37)Bto participate in class at college,to give oral reports,and to eventually break free of my(38)A.
I never would have chosen to give a speech at graduation.But I'm(39)CI did.I know it may well(40)Bto be one of my shining moments.
| 21.A.before | B.after | C.when | D.while |
| 22.A.hobbies | B.interests | C.games | D.subjects |
| 23.A.manners | B.relationship | C.scores | D.characters |
| 24.A.burning | B.breaking | C.aching | D.beating |
| 25.A.doubtful | B.optimistic | C.generous | D.hesitant |
| 26.A.share | B.bring | C.spare | D.give |
| 27.A.intended | B.hoped | C.expected | D.planned |
| 28.A.thrown | B.printed | C.memorized | D.completed |
| 29.A.ever | B.never | C.always | D.hardly |
| 30.A.lesson | B.task | C.ceremony | D.match |
| 31.A.moment | B.day | C.chance | D.decision |
| 32.A.managed | B.tried | C.wanted | D.succeeded |
| 33.A.passing | B.heading | C.handing | D.sitting |
| 34.A.photo | B.tape | C.paper | D.word |
| 35.A.partly | B.immediately | C.frankly | D.mostly |
| 36.A.everything | B.anything | C.nothing | D.something |
| 37.A.respect | B.confidence | C.freedom | D.excuse |
| 38.A.shyness | B.pride | C.stupidity | D.courage |
| 39.A.afraid | B.sure | C.glad | D.puzzled |
| 40.A.turn off | B.turn out | C.set off | D.set out. |