题目内容
【题目】 Living abroad will make you a different person and it will change you forever in a good way. I lived abroad for more than four years. 【1】 . Here are the most important four reasons why you should study abroad and make the most of your stay abroad.
Improve your job chances.【2】. HR managers value international experience highly, as candidates with experiences of studying abroad are considered to be adaptable, independent, problem-solving and open.
【3】. Getting out of your home is certainly not easy, but it will help you grow. Go out there and experience the world. See it as an adventure that you will tell your grandkids about. Sometimes you have to push yourself and then you will be rewarded with this awesome feeling of accomplishment.
Create a memory of a lifetime. Spending time abroad will be an adventure and those memories will last for a lifetime. I know a lot of people that once lived abroad and none of them regrets the time they spent abroad. Yes, there will be difficult times. When you don’t understand the people around you, everything is foreign and nothing makes sense. Everyday tasks seem like a major problem.【4】.
Become independent. Living in a foreign country all by yourself will surely make you independent. You are forced to make decisions by yourself as you don’t have other choices.【5】. Show them that they were all so wrong about your being a mama’s boy (or girl)! It will feel great!
A.Get away from home.
B.Improve your language skills.
C.It was and still is the biggest adventure in my life.
D.Show yourself, your parents and friends that you can do it.
E.Different cultures have different values, traditions and customs.
F.But I can tell you from my experience that it is definitely worth it.
G.Experience abroad will give you an advantage over other applicants in the job market.
【答案】
【1】C
【2】G
【3】A
【4】F
【5】D
【解析】
这是一篇说明文。作者根据自己国外留学的经历,介绍外国留学的4个好处。
【1】根据上文 “I lived abroad for more than four years.”然后接着讲出过留学的好处。因此,空缺部分应该是对自己国外求学经历的一个评价,由此可知C项It was and still is the biggest adventure in my life.(它过去是,现在仍然是我生命中最大的冒险。)切题。故选C项。
【2】根据上文“Improve your job chances”可知,国外留学经历有助于人们找工作。由此可知,G项Experience abroad will give you an advantage over other applicants in the job market.(在国外的经历将使你在就业市场上比其他求职者更有优势。)切题。故选G项。
【3】此空位于段首。是段落的主题句。因其他各段首句均为祈使句,因此,把答案锁定在A、B、D。第三段全段论述出国留学虽不易,但能促进个人成长。因此这段应该是鼓励别人离开家到国外留学,以锻炼自己。故选A项。
【4】此空位于段末,是对整段话的总结。本段论述国外求学虽然不易,但能留下终生的回忆。从上文的will be difficult times, don’t understand, nothing makes sense等表述,可知下文应该与上文构成转折关系,故选F项。
【5】根据上文You are forced to make decisions by yourself , 可知接着应该讲自己该如何做,同时也能与下文的show them that… 呼应。故选D项。
七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首,通常是段落主题句。认真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答案。本题第3小题,是段落的主题句。因其他各段首句均为祈使句,因此,把答案锁定在A、B、D。第三段全段论述出国留学虽不易,但能促进个人成长。因此这段应该是鼓励别人离开家到国外留学,以锻炼自己。因此,选A。