题目内容

【题目】 Eric Davis got interested in firefighting when he was in the army. And while much of his job today is related to EMS(emergency medical services)his first love is fighting fires. "I enjoy the job and working with people. I enjoy firefighting.” he says.

Davis studied in a firefighting school for about three months and took part in classroom workphysical exerciseand hands-on training such as fighting live fires in buildings filled with straw.

Davis says the blindfold(蒙眼的)training prepared him for real fires. "By the time we get to a fireif it’s going pretty goodthe whole house will be filled with smoke. And anytime you get near the fire, you won’t be able to see at all. Zero visibility(能见性)is the same as darkness. The blindfold training works.”

Davis believes his most important duty is making sure he’s prepared for any situation he might come across. To keep physically fithe runs several times a week and works out. He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires. Sometimes this includes cutting holes in roofs, which helps allow smoke to pass out and improves visibility for firefighters inside the building.

Firefighting means plenty of risks. BesidesDavis says·"You have to be willing to help any person you come across.” If someone is trappedDavis or another firefighter will put himself at risk to get the person out. Davis says he is not afraid when he’s fighting a fire. He does what’s needed.

1What is David’s main duty at present?

A.Providing emergency medical care.B.Fighting fires in tall buildings.

C.Giving firefighters training.D.Saving people trapped in fires.

2Where did David learn firefighting?

A.In the army.B.In the hospital.}

C.In the classroom.D.In a professional school.

3Why were learners trained blindfold?

A.To experience how the blind feel.B.To protect their eyes from the smoke.

C.To recreate a real fire situation.D.To prepare for firefighting at night.

4What can we infer about Davis?

A.He was once an army man.

B.He tries his best to be a good firefighter.

C.He helps improve the working conditions.

D.He is worried about the safety of firefighters.

【答案】

1A

2D

3C

4B

【解析】

这是一篇记叙文。介绍了埃里克·戴维斯和他的消防工作。

1细节理解题。根据第一段“And while much of his job today is related to EMS (emergency medical services)”可知,他现在主要的工作是提供急救服务。故选A项。

2细节理解题。根据第二段“Davis studied in a firefighting school for about three months”可知,他是在消防学校专门学习过的。故选D项。

3细节理解题。根据第三段中的“the blindfold training prepared him for real fires”“anytime you get near the fire, you won’t be able to see at all”可知,学员们进行蒙眼训练是为了模仿真实的火灾现场救援。故选C项。

4推理判断题。根据倒数第二段中的“To keep physically fit, he runs several times a week and works out. He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires.”可知, Davis积极锻炼身体并不断提高自己的工作技能,这一切都是为了成为一名好的消防员。故选B项。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网