题目内容

【题目】 The 2016 Rio Olympic Games have come to an end. Without doubt, many Chinese sports fans sat in front of the TV and cheered our athletes on, hoping that they would get as many gold medals as possible.

But sometimes our desire for gold medals can result in the sadness of failure. When Liu Xiang, China’s track hero, pulled out of the Beijing Olympics due to injury, he greatly disappointed many Chinese sports fans.

But things are different now. In the 2016 Rio Olympic Games, we saw a healthier Chinese attitude towards the sports people, fully in line with the Olympic spirit.

China didn’t win any gold medals on the first day. But, instead of criticizing(批评) the athletes who failed to win, most of the fans were happy with their efforts. “Looking at the results in the right way when an athlete misses out on gold shows the maturity(成熟) of a person, and is also a challenge for a country to face up to in the process of development,” commented CRI.

Swimmer Fu Yuanhui won fans’ hearts, even if she only won the third place in the 100m backstroke final. Her fans on her Sina Weibo have increased 100,000 to over 6 million. Many sports fans appreciated her straightforward character and attitude towards competitions.

“The warm support from Internet users shows that public attitude towards competitive sports and the Olympics has gotten to a higher level”, said an article in the People’s Daily.

1What can we know from Paragraph 2?

A.Gold medals can also cause sadness.

B.Liu Xiang always disappoints his fans.

C.Fans have high expectations of Liu Xiang.

D.Liu Xiang got injured before the Olympics.

2What is people’s attitude now towards the athletes who failed?

A.Interested.B.Understanding.

C.Angry.D.Disappointed.

3What makes people like Fu Yuanhui?

A.Her Sina Weibo.B.Her kindness to the fans.

C.Her attitude to competitions.D.Her winning a gold medal.

4What does the author mainly want to tell us in this passage?

A.Winning gold medals is important.

B.Changing attitude to athletes is a must.

C.Results are not important in the competition.

D.Peoples’ attitude towards competitive sports is healthier.

【答案】

1C

2B

3C

4D

【解析】

这是一篇记叙文。本文以刘翔因伤退出北京奥运会时,他让许多中国体育迷大失所望到2016年里约热内卢奥运会上,我们看到了一个更健康的中国人对体育的态度,完全符合奥林匹克精神为例。说明了如今人们对竞技体育的态度更健康。

1推理判断题。根据第二段中When Liu Xiang, China’s track hero, pulled out of the Beijing Olympics due to injury, he greatly disappointed many Chinese sports fans.可知,当中国的田径英雄刘翔因伤退出北京奥运会时,他让许多中国体育迷大失所望。由此可推知,粉丝们对刘翔的期望很高。故选C

2推理判断题。根据第四段中China didn’t win any gold medals on the first day. But, instead of criticizing the athletes who failed to win, most of the fans were happy with their efforts.可知,中国在第一天没有赢得任何金牌。但是,大多数粉丝对他们的努力感到高兴,而不是批评那些失败的运动员。由此可推知,人们现在对那些失败的运动员是谅解的态度。故选B

3细节理解题。根据第五段中Many sports fans appreciated her straightforward character and attitude towards competitions.可知,许多体育迷都很欣赏她直率的性格和对比赛的态度。由此可知,傅园慧对比赛的态度让人们喜欢她。故选C

4推理判断题。根据最后一段“The warm support from Internet users shows that public attitude towards competitive sports and the Olympics has gotten to a higher level”, said an article in the People’s Daily.可知,《人民日报》的一篇文章称:“网民的热情支持表明,公众对竞技体育和奥运会的态度已经上升到一个更高的水平。”结合本文主要讲述了观众对运动员的态度的转变,文章主要想告诉我们如今人们对竞技体育的态度更健康。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I have three kids and a great husband and I’m enjoying a career that I find challenging and fun. This feels like “Success” to the outside world. But there is still a voice in my heart asking if this is who I truly am. Only in silence do I hear the self and wonder who that person might be

So I booked a trip to find out. I travelled, for the first time, without my husband or kidsI went to Iceland with a friend, who shares an appreciation for wilderness and silence

For six days, we were immersed in wild, raw scenery and real weather—all kinds of weather. Climbing a mountain against rain and returning to a tent for a simple meal reminds you how little you actually need. And how strong it feels to be uncomfortable sometimes

I found silence in Icelandand time to consider the me outside of career and the me outside of kids as I shared stories with strangers

When I stopped talking and just listenedI became more generousI 1earned that choosing to be generous can create more space, more food and more warmth

But I didn’t really gain any better appreciation of what I want from life or my jobI suspect the anxiety that drove me to seek silence in Iceland was losing sight of my ability to choose gratitude and joyand to be present in the challenges I set in my career and my family

I came home to noiserush and lovewith no less confusion on who I want to beI know the answer isn’t waiting out there on the top of a mountain in Iceland. The answer is in front of me with every step on my own 1ife’s path, and in every choice I make

1Why did the author take a trip to Iceland?

A.To gain a new experience

B.To enjoy family happiness

C.To better understand herself

D.To appreciate natural beauty

2Which word can best describe the author’s trip?

A.PuzzlingB.Thrilling

C.RelaxingD.Demanding

3What change happened to the author after the trip?

A.She became more positiveB.She became more energetic

C.She became even lonelierD.She became more anxious

4What will the author do in the future?

A.Withdraw back to nature

B.Embrace reality bravely

C.Travel to Iceland more often

D.Pay less attention to her feelings

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网