题目内容
【题目】It is a very common thing for a person to have a good friend. My good friend is Diana. She is a rich and proud girl. She often thinks that she is too good to anyone, so nobody wants to be her friend.
One day after school, I was waiting for Diana when Vivien came up to me. She gave me a biscuit and I accepted it. We talked and joked, and from then on, I began to spend more time with Vivien than with Diana. I felt a little uneasy.
After a few days, I went to see Diana with some snacks when Vivien came and sat with me. She offered me a sandwich. She also offered one to Diana, but Diana refused it. She walked away. I was angry with Diana for being so rude. “Never mind.” Vivien said, “I am used to it.”
After school, I tried to catch up with Diana. While walking home, I tried to correct her attitude, but she didn’t listen to me. She said, “Go and join your “dear” Vivien. I know you make a new friend and forget the old one.”
For the next few weeks, we didn’t talk to each other. Then, one day, Diana came to Vivien and me, saying, “ I am really sorry about what I did. I am a spoiled girl but I also need good friends just like you. Would you please forgive me?” Vivien and I looked at each other and smiled. From then on, Diana, Vivien and I have been best friends.
【1】Vivien’s words “ I am used to it” show that ___________.
A. someone refused to give her things
B. Vivien used to be rude to others
C. She cared a lot about it
D. Diana has been rude to her before
【2】Diana asked Vivien and the writer to forgive her because _________.
A. they didn’t spend much time with her
B. she realized she was wrong
C. Vivien and the writer didn’t talk to her
D. she was a rich and proud girl
【3】According to the passage, it is clear that ___________.
A. Diana, Vivien and the writer became good friends at last
B. Diana didn’t like sandwiches
C. Vivien didn’t want to make new friends at all.
D. the writer forgot her old friend after she had a new one.
【4】The passage is mainly about _____________.
A. the mistakes among the three girls
B. the story of two girls
C. three friends at a school
D. the trouble between Diana and Vivien.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】本文是一篇记叙文,主要写了作者的好朋友Diana在作者和Vivien逐渐交往成为朋友后,不仅拒绝了Vivien的友好三明治,还认为作者有了新朋友忘了旧朋友,不再和作者做朋友。几周后,Diana找到两人承认自己的骄纵,三人从此成为了最好的朋友。
【1】细节理解题。根据“I am used to it.”可知,Vivien已经习惯了,能使得Vivien习惯说明之前就发生过。故选D。
【2】细节理解题。根据“I am really sorry about what I did. I am a spoiled girl but I also need good friends just like you. Would you please forgive me?”可知Diana为自己之前的所作所为道歉,证明她知道自己做错了。故选B。
【3】细节理解题。根据“ From then on, Diana, Vivien and I have been best friends.
”可知,Diana, Vivien and I成为了最好的朋友。故选A。
【4】主旨大意题。文章主要写了Diana在作者的影响下,认识到自己的不足,重新和作者、Vivien成为好朋友的事,根据“ From then on, Diana, Vivien and I have been best friends.”,C选项更切合主题。故选C