题目内容

【题目】

【1】 The card above is_________

A. a ticket B. an invitation

C. a postcard D. an advertisement

2】The party is for_________

A. a birthday B. the Queen

C. bee watching D. the National Day

3】According to the card, if you are unable to go, you can .

A. return the card B. visit the Museum

C. contact Alice’s mother D. ignore the message

4The card is written in a _______ way.

A. urgent B. annoyed C. humorous D. concerned

【答案】

【1】B

【2】A

【3】C

【4】C

【解析】

试题分析: 本文是说明文,是一封邀请函,邀请读者参加孩子的生日派对,口吻幽默。

【1】B 考查推理判断题。根据 we're throwing a party 得知这篇文章是邀请读者来参加派对,所以它是一封邀请函,故选B项。

【2】A考查细节理解题。根据ALICE IS TURNING 2, Alice满两岁了。可知这是为一场生日举办。因而答案选A

【3】C考查细节理解题。根据 Regret to the Queen Bee,假如你遗憾不能来联系Queen Bee。得知选C

【4】C 考查推理判断题。根据第一句话提到The bees have been busy.There’s been lots to do蜜蜂很忙,有许多事情要做,可知用一种幽默的方式来写,故选C项。

考点 :日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

【题目】B

The son of a zookeeper, 16-year-old Pi Patel is raised in Pondicherry, India. Planning a move to Canada, his family takes a ride on an enormous ship. After a shipwreck. Pi finds himself in the Pacific Ocean, trapped on a 26-foot lifeboat with a wounded zebra, a hyena(鬣狗), an orangutan(猩猩, and a tiger named Richard Parker. It sounds like a colorful setup. But these wild animals don’t burst into song as in the Disney cartoons. All want to survive, however, Pi finds himself the weakest one of all. After much infighting, Pi and Richard Parker remain the boat’s only passengers. Pi is left to survive for 227 days through waters with his large dangerous companion, using all his knowledge, wits and faith.

Five People You Meet in Heaven

When a lonely and elderly man dies in an accident, he awakens in an unfamiliar place called Heaven where five people, some strangers, some loved ones, take him on a clear journey through his life. Each soul has a story to tell, a secret to reveal, and a lesson to share. Through them Eddie learns “lessons”, finds out why certain events happened in his physical life, and understands the meaning of his own life. The book explores the unexpected mysteries of the afterlife by reminding us what really matters here on earth.

Marley&Me:Life and love with the world’s worst dog John and Jenny were just beginning their life together. They brought home Marley, a yellow fur-ball of a dog. Life would never be the same. Marley crashed through doors, and ate nearly everything he could get his mouth around. However, just as he refused any limits on his behavior, his love and loyalty were boundless, too. He shared the couple’s joy and heartbreak. He was there whenever the couple needs help. Marley&Me is so much more than the story of a lovable dog; it’s the story of a family. Toward the end of book, Grogan speaks of the life lessons—loyalty, courage, devotion, simplicity, joy—that Marley taught him.

【1】What happened to the survivors on the life boat according to the introduction?

A. Pi managed to kill those animals and finally survived.

B. They worked hand in hand to get through the sea.

C. They had to fight against one another in order to survive.

D. Richard Parker killed other animals but was killed by Pi.

【2】 Five People You Meet in Heaven tells an old man's experience in Heaven in order to reveal _________.

A. the existence of Heaven B. the mystery of death

C. human's future life D. the true meaning of life

【3】Who is Grogan to the introduction?

A. The author of Marley& Me.

B. A friend of John and Jenny.

C. An expert taming dogs.

D. The previous owner of the dog.

【题目】C

The production of coffee beans is a huge, profitable business, but, unfortunately, full-sun production is taking over the industry and bringing about a lot of damage. The change in how coffee is grown from shade-grown production to full-sun production endangers the very existence of, certain animals and birds, and even disturbs the world’s ecological balance.

On a local level, the damage of the forest required by full-sun fields affects the area’s birds and animals. The shade of the forest trees provides a home for birds and other special(物种) that depend on the trees’ flowers and fruits. Full-sun coffee growers destroy this forest home. As a result, many special are quickly dying out.

On a more global level, the destruction of the rainforest for full-sun coffee fields also threatens(威胁)human life. Medical research often makes use of the forests' plant and animal life, and the destruction of such species could prevent researchers from finding cures for certain diseases. In addition, new coffee-growing techniques are poisoning the water locally, and eventually the world's groundwater.

Both locally and globally, the continued spread of full-sun coffee plantations (种植园)could mean the destruction of the rainforest ecology. The loss of shade trees is already causing a slight change in the world's climate, and studies show that loss of oxygen-giving trees also leads to air pollution and global warming. Moreover, the new growing techniques are contributing to acidic(酸性的) soil conditions.

It is obvious that the way much coffee is grown affects many aspects many aspects of life, from the local environment to the global ecology. But consumers do have a choice. They can purchase shade-grown coffee whenever possible, although at a higher cost. The future health of the planet and mankind is surely worth more than an inexpensive cup of coffee.

1】【1What can we learn about full-sun coffee production from Paragraph 4?

A. It limits the spread of new growing techniques.

B. It leads to air pollution and global warming.

C. It slows down the loss of shade trees.

D. It improves local soil conditions.

2】【2The purpose of the text is to .

A. entertain B. advertise C. instruct D. persuade

3】【3Where does this text probably come from ?

A. An agricultural magazine.

B. A medical journal.

C. An engineering textbook.

D. A tourist guide.

4】【4Which of the following shows the structure of the whole text?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网