题目内容

My good friend and neighbor is dying. She has more health problems through the years than anyone should have to tolerate. Now as she approaches her 57th birthday she knows that it will be her last. She has started a lot of her things. She has given all of us around her much more than just her things though. She has also given us her friendship, her kindness, and her joyful smile.  She has given us her shining spirit that has made all of our lives so much . When a local dog was killed by a bear, my friend welcomed it into her home and nursed it back to . When any of us needed anything she was there doing all that she could with a full of love and a soul full of goodness.

She did all of this too while her health to grow worse and worse. My friend, , is not afraid of death. She has told me several times that she believes it will only be like a brief and then she will awaken in Paradise. I am as well that she will fit right in there because she already has a lot of paradise within herself. It is the paradise within her that she has so freely and beautifully given to us all.

We all have a bit of paradise within ourselves. She has shown me that the best way to enjoy that paradise is to it with everyone you meet. I wish my friend only joy in her days here and endless love and life in her coming days in Paradise.

1.A.askedB. battledC. raisedD. checked

2.A. probablyB. temporarilyC. unbelievablyD. hardly

3.A. collectingB. purchasingC. consuming D. donating

4.A. tougherB. strangerC. brighterD. heavier

5.A. nearlyB. accidentallyC. suddenlyD. cruelly

6.A. deathB. healthC. happinessD. heaven

7.A.storyB. purposeC. heartD. friend

8.A.refusedB. stoppedC. intendedD. continued

9.A. howeverB. thereforeC. insteadD. also

10.A. reportB. sleepC. journeyD. account

11.A. sureB. doubtfulC. afraidD. pleased

12.A. chargeB. createC. provideD. share

13.A. terrifyingB. remainingC. comingD. interesting

 

1.B

2.A

3.D

4.C

5.A

6.B

7.C

8.D

9.A

10.B

11.A

12.D

13.B

【解析】

试题分析:作者在文中讲述了自己的邻居的故事,她一直身体状况不好,但是她一直在帮助别人,给予别人爱心和快乐,和别人一起分享着生命的快乐。她的生命即将接近终点,但是她对待生命、对待生活、对待别人的方式应该值得人们深思。

1.B动词辨析。A.问;B. 战斗;C. 举起;D. 检查。文章第一句话提到作者的邻居生命垂危,而从下文内容可知她一直在和病魔抗争,故答案选B。

2.A副词辨析。A. 很可能;B. 暂时地;C. 不可信地;D. 几乎不。从上文可知她生命进入了尾声,所以这可能是她人生中的最后一个生日,选A。

3.D动词辨析。A. 搜集;B. 购买;C. 耗尽;D. 捐赠。从下文可知邻居不但给周围的人物品,而且还给予友谊、还有善意和微笑,选D。

4.C形容词辨析。A. 更粗暴的;B. 更奇怪的;C. 更明亮的;D. 更重的。So…..that引导结果状语从句,根据句中的shining spirit 可以判断她的精神照亮了我们的生活,选C。

5.A副词辨析。A. 几乎;B. 偶尔;C. 突然; D. 残酷的。根据下文可知小狗没有死,所以选A,表示“差一点死掉”。

6.B名词辨析。A. 死亡;B. 健康;C. 快乐;D. 天堂。她把受伤的小狗带回家中为的是照顾它,使它康复,选B。

7.C名词辨析。A.故事; B. 目的;C.心脏;D. 朋友。从邻居的做法可以判断她有着善良、充满爱的心灵,选C。

8.D动词辨析。A.拒绝;B. 阻止;C. 打算;D. 继续。从文章内容判断邻居的健康状况越来越差,选D。

9.A副词辨析。A. 然而;B. 因此;C. 代替;D. 也。前面提到她生命几乎到了终点,后面说她不惧怕死亡,前后是一种转折关系,选A。

10.B名词辨析。A. 报告;B.睡觉;C. 旅行;D. 账户。根据and后面awaken可以判断邻居只是把死亡看做短暂的睡眠,她到天堂后会醒来,选B。

11.A形容词辨析。A. 确信;B. 怀疑的;C. 害怕的;D. 高兴的。根据空后面的as well 判断作者的想法和邻居的想法是一样的,深信她会在天堂过的幸福快乐,由前句内容判断选A。

12.D动词辨析。A. 掌控;B. 创造;C. 提供;D. 分享。从上文的讲述可知邻居一直满怀爱心 ,帮助别人和别人共同分享着从物品到友谊,故选D。

13.B动词辨析。A. 惊吓;B.提醒;C. 来;D. 有趣的。从文章首句可知邻居的生命快要结束了,所以作者是希望在她剩余的日子里过的开心快乐,选B。

考点:考查故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Coffee is a powerful beverage.On a personal level,it helps keep US awake and active.On a much broader level,it has helped shape our history and continues to shape our culture.

Coffee didn’t take off until the l400s when people figured out they could roast its seeds.By the l500s,the drink had spread to coffeehouses across the Arab world.Within another l50 years,it took Europe by storm.

“It actually had a major impact on the rise of business,” historian Mark Pendergrast says.Coffeehouses became a spot not just to enjoy a cup but to exchange ideas.The insurer Lloyd’s of London was founded hundreds of years ago in one of London’s 2,000 coffeehouses.Literature,newspapers and even the works of great composers like Bach and Beethoven were also spawned(涌现)in coffeehouses.

It is often said that after the Boston Tea Party of l773,when American colonists attacked British tea ships and threw boxes of tea into the harbor,Americans universally switched over to drinking coffee.In a letter John Adams wrote to his wife,Abigail,the Founding Father claims his love of tea but says he will have to learn to embrace coffee instead,because drinking tea had become a symbol of not loving the country.

For all the upsides coffee has brought the modern world,it also led to its fair share of downsides,too.Europeans carried coffee with them as they colonized various parts of the world,and this frequently meant they enslaved people in order to grow it.In Brazil — where slavery was legal until l888 — coffee plantations would use slash-and-burn agriculture,tearing down rain forests and planting coffee trees.Once the soil had been exhausted,growers would move on to another place.

And yet,coffee,as Pendergrast says,”had a very good impact in many ways on our civilization,even though it was,for a long time,grown by slaves.”

1.Why did people enjoy going to coffeehouses?

A.Because it was a fashion to drink coffee.

B.Because coffeehouses provided a better flavor.

C.Because they could stay awake and active there.

D.Because they could exchange ideas there.

2.What can we learn from the fourth paragraph?

A.American colonists made great profits by trading in coffee.

B.Tea was regarded as a symbol of loving one’s country.

C.Coffee became very popular after the incident in Boston.

D.John Adams was the Founding Father of the Tea Party.

3.In the fifth paragraph.the writer points out that __________ .

A.Coffee plantation was closely connected with slavery

B.coffee plantation led to outdated agriculture in Brazil

C.slavery in Brazil had been against the law until l888

D.slavery was responsible for the damage to rainforests

4.What is mainly talked about in this passage?

A.Some interesting stories about coffee culture.

B.Important Roles that coffee played in history.

C.How coffee became the most popular beverage.

D.How coffee affected America’s independence.

 

Being honest are fundamental requirements if you want to grow spiritually and follow your true destination of personal development. It's not simply about being honest with people. While that will make you a better person and a more accepted one it's more importantly about being honest with yourself.

Living your life honestly means that you've decided to live openly and to show your true self to others and that you can be relied upon to be trustworthy. On the other hand, dishonesty is all about shade and concealment and living your life in 'dark corners'. When you're dishonest, it means that you remain living in the dark and cannot grow spiritually.

Honesty produces trust-trust in ourselves and in all those around us. Trust in turn produces confidence which we all need to overcome life's problems and which also encourages us to take risks in order to achieve our goals.

You'll have no doubt you have heard expressions such as "what goes around, comes around" and "you get back, what you give out in life" and that's very true. If you don't live your lives honestly, you can be assured that the people you'll attract will turn out to be very similar to you and it's therefore unavoidable that one day you'11 be on the receiving end of someone's dishonest actions or words.

There may be situations where telling the whole truth causes you to bring a lot of pain on somebody else. For example, John may have told Paul that he can't go on a weekend fishing trip with him because he has a family commitment arranged that weekend. You know differently and that the real reason John isn't going is because he hates Paul. When Paul asks you if you know whether the reason is true, what do you say? Well, in situations like this, it's often better to be economical with the truth. You might say that you don't know why John can't go or that you think he has something on that weekend." Of course, this isn't telling the complete truth but you are sparing Paul's feelings on something that won't, after all, have strong influence on Paul's future.

1.If you want to grow spiritually, it is best for you to______.

A. follow your destination

B. be true to yourself

C. plan your personal development

D. accept honest people as ends

2.The passage tells us that if you choose to live a dishonest life, you will_____.

A. suffer from dishonesty

B. become very attractive

C. influence honest people

D. have attractive friends

3.The example in the last paragraph is used to prove that______.

A. we should always tell the truth

B. John is not a trustworthy person

C. telling lies causes pain on someone else

D. sometimes we can't be completely honest

4.What is the main idea of the passage?

A. We should be economical with the truth.

B. People can gain from dishonesty.

C. Honesty helps you develop.

D. Trust produces confidence.

 

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Choosing to Study Overseas

Every year, thousands of students choose to study in another country for a semester, the summer, or a year. Studying overseas can be an exciting experience for many people.

1.Living in another country can help you to learn a language, and about another culture. 2.

Overseas study may also look good on your future resume. Many companies today want employees who speak a second language, or have experienced living or working in another country.

Making the right choice

Once you decide to study overseas, you have to make some choices. To choose the right country or school. Ask yourself: Where do I want to go and why? How much do I want to pay? 3. Do I want to live with a host family, with roommates, or alone?

Getting ready to go

Get your passport and visa early! 4. Learn about the money. Bring some of it, and a credit card, with you.

Once you are there

After the first few weeks overseas, many students will feel a little homesick. They may miss their family, friends, and familiar ways of doing things. 5. When you feel sad or homesick, try to talk to others, or write about your feelings in a notebook.

A. Why do it?

B. You should improve your mother tongue before you go.

C. Large number of students can’t afford to study overseas.

D. How long do I want to study overseas?

E. Remember that it takes time to get used to a new place, school, and culture.

F. You will see the world in a new way, and learn more about yourself.

G. Before you go, learn some of the language, and read about some common customs in your host country.

 

Welcome to Pocono Whitewater

There’s something fun here at Pocono Whitewater for every level of adventurer!We have mild to wild whitewater rafting (漂流),family trips,and bird-watching boating...Choose one adventure now. It’s up to you! We have trips available daily. Give us a call today!

Dam Release Whitewater Rafting

Experience the best whitewater on the Lehigh River! Surrounded by forests and

mountains,you will enjoy 12 miles and 5 hours of Class Ⅲ whitewater rafting and outstanding scenery. This is a fun and thrilling trip that everyone from aged 12 and up can do! While paddling (划桨) in the Swift water,you’ll shout and laugh.

Dam Release Whitewater Rates:

★Individual (aged 12 & up):$61.00

★Group (at least 8 people):$31.00

Rates Include:all necessary rafting equipment,life jacket,free parking,bus service to/from the river & professional river guides.

Family Style Whitewater Rafting

Bring along the whole family this summer and enjoy 8 miles and 5 hours long of Class Ⅰ whitewater rafting. Mild water of the Lehigh River is simply perfect for beginners,school groups,and kids aged 4 and older. This is just perfect for enjoying the passing scenery,kicking your feet over the edge of the raft,or taking a swim in the river!

One of the most unique things about this trip is a free riverside barbeque (烧烤)! Our workers will cook and serve you a picnic lunch—hot dogs,potato salad,fruit,etc.. The classic family picnic!

Family Style Rafting Rates:

★Adult:$39.00

★Child (aged 4~14):$33.00

★Group (at least 8 people):$30.00

Rates Include:all necessary rafting equipment,life jacket,free parking,bus service to/from the river,and a barbeque lunch. However,river guides not included.

1.Which of the following people is suitable for Dam Release Whitewater Rafting?

A.A 14-year-old girl B.An 8-year-old girl.

C.A 6-year-old girl. D.A 4-year-old boy.

2.We can infer that ________.

A.the lower the class is,the faster the rafting is

B.the higher the class is,the safer the rafting is

C.the lower the class is,the milder the water is

D.the higher the class (等级) is,the milder the water is

3.If ten college students are to participate in the Dam Release Whitewater Rafting,how much money will be paid in total?

A.$610. B.$390.

C.$330 D.$310.

4.Family Style Whitewater Rafting is unique in that ________.

A.it offers all necessary rafting equipment

B.it provides a barbeque lunch for free

C.it provides good scenery

D.it allows people to swim in the river

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网