题目内容

【题目】假如你是李华,你和你的美国笔友David约好这个寒假你将去美国看望他,并给他带一些具有中国特色的物产,比如剪纸、京剧脸谱等。但是,你的表哥将在这个春节结婚,并且你还将代表学校去北京参加一个很重要的英语演讲比赛。因此,你将无法去美国。请写一封信给David说明情况,致歉,并提出弥补措施。

注意: 1. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

2. 词数100左右。

参考词汇:剪纸:paper-cutting 京剧脸谱:Beijing Opera Facial Mask

【答案】Dear David,

I’m writing the letter to apologize that I can’t go to America to see you this winter holiday. I promised to visit you and bring you some traditional Chinese things such as paper-cuttings and Beijing Opera Facial Masks. But I’m afraid I can’t keep my word. One reason is that my cousin’s wedding is planned to be at this Spring Festival. Of course, I can’t miss it. The other reason is that there will be an important English speech contest. I will participate in it on behalf of my school. I have to prepare for it.

To express my sincere apology, I will send the paper-cuttings and Beijing Opera Facial Masks to you by airmail. And if you are free, nothing will be better if you can come to China to attend a traditional wedding. I’ m sure you won’t be disappointed.

I do hope you can forgive me.

Yours sincerely,

Li Hua

【解析】试题分析:

本文要求给美国笔友David写封信,告诉他这个暑假不能如约去看他了在信中说明不能去的原因致歉并提出弥补措施。成文时应注意以下几点:(1)内容要点齐全,完整叙述主要内容。(2)人称:以第一人称为主。(3)时态:一般将来时为主。(4)适当使用一些连词和插入语,使文章自然、流畅。(5)恰当使用一些高级词汇和句型,以增加文章的档次。根据题目的要求和我们上面提到的注意点,列出提纲:第一段:说明不能去的原因表哥将在这个春节结婚代表学校去北京参加一个很重要的英语演讲比赛);第二段:弥补措施(剪纸、京剧脸谱通过邮件寄给他,邀请David有时间来中国参加传统的中式婚礼);第三段:致歉

【亮点说明】

1.使用高级句型:多次宾语从句的使用But I’m afraid I can’t keep my word. I’ m sure you won’t be disappointed.;多次使用表语从句One reason is that my cousin’s wedding is planned to be at this Spring Festival. The other reason is that there will be an important English speech contest.;助动词do强调I do hope you can forgive me.。2.使用了重要短语:keep my word 信守诺言;of course 当然;on behalf of代表

练习册系列答案
相关题目

【题目】Growing up in Puerto Rico, our family was no different from so many others. My parents got married after my father came back when the war ended. Both of my parents were struggling with the hard economic realities of the time. But somehow, they found time to cherish those cultural values that shaped our everyday life.

In our daily life, we celebrated together with our friends or family members every birthday, every graduation, and all holidays with music and dancing, and typical foods. When we visited our family in the countryside—a trip that took about two hours in a car, with five children fighting as to who would get a window or the front seat —we would break into song, and somehow the trip would turn into one full of happiness and fun. We would sing not only interesting children’s songs but also beautiful love songs — songs about the love of our country though we didn’t understand the meaning of the words many times.

I came to Philadelphia for the first time in 1973 to do a residency(实习) in family medicine. I remember the many hours of work. I was facing issues of life and death and suffering the clearly social unfairness and issues of poverty and race. These were all worsened by my feeling of cultural differences.

An important turning point in my life happened one Saturday night when I attended a concert of Puerto Rico singer and composer Antonio Caban Vale. The music showed my familiar rhythms, and the words spoke to my heart. I had found a space to express, celebrate, and share my culture in Philadelphia. Therefore, I believe diversity is seen as an advantage and not as a disadvantage. As a Puerto Rican, I am a mixture of races and I believe in my strength because of this.

1What do we know about the author’s family?

A. They lived a well-off life.

B. They suffered a lot from war.

C. They were tired of family activities.

D. They took cultural values seriously.

2Why does the author mention the trip in Paragraph 2?

A. To prove her pride in her culture.

B. To show fun brought by her culture.

C. To express her love for the country.

D. To show the fight between her siblings.

3What added to the author’s depressing life in Philadelphia?

A. Dangers as a doctor. B. Prejudice from the rich.

C. Cultural shock. D. Low payment.

4What did the concert make the author aware of?

A. The excitement of the rhythms.

B. The value of the lyrics.

C. The advantage of cultural diversity.

D. The strength of believing in oneself.

【题目】Many little girls like flowers, watching butterflies and riding small horses. A lot of them also like cars, robots and spaceships. But most girls’ clothing only has pictures of flowers, butterflies or horses.

Two mothers decided to make clothes that include all the things that little girls do and love.

Six-year-old Bella loves to play with cars. So her dress has pictures of cars on it.

“We haven’t found this type of dress in the store,” Cathy, Bella’s mother, says.

The car dress is from a new girl’s clothing line called Princess Awesome. Rebecca Melsky set up the business. She says its products (产品) for girls have some designs normally found on boys’ clothes.

It all started two years ago when Rebecca was hoping to buy clothing for her two-year-old, who liked robots, trucks and spaceships.

“One day when I walked through a girls’ store. I thought to myself I wish they’d make one of those beautiful dresses that also have a robot on it because she will love that. And I thought someone should do that. Maybe I should do that.” Rebecca said.

Her friend Eva St. Clair believed she should, and their business was born. The women sold the first 70 dresses they made at a market. So they decided to expand(扩展)their business online. Their products sold very well there, too.

“They sold out so fast that I could not make them fast enough. We decided it was time to think about a factory,” Rebecca said.

So they started to raise money from people over the Internet. The women raised more than $215,000 within days, far more than the $35,000 they expected.

“Our biggest challenge (挑战) is going to be how we expand as rapidly as people seem to want us to,” Rebecca said.

The women hope Princess Awesome will expand into products for girls of all ages and all interests.

1Bella’s clothing is special because it has pictures of ________.

A. flowers B. horses

C. cars D. butterflies

2Princess Awesome was started ________.

A. by Cathy and Rebecca B. because of six-year-old Bella

C. with the help of a girls’ store D. to make unusual clothing for girls

3The dresses made by Rebecca and her friend ________.

A. sold better online than at the market B. helped them get a job in a factory

C. were popular among girls D. were sold expensively

4What is the most difficult thing Rebecca and her friend will face?

A. Meeting the needs of all girls.

B. How to make interesting products.

C. Raising enough money for their business.

D. How to expand their business as people expected.

【题目】Shanghai Disneyland Park is the Disney theme park in mainland China, combining the magic of Disney and unique cultural elements(要素)of China. Make a magical journey through various themed lands filled with world-class attractions and grand entertainment.

Top Highlights

*Mickey Auenue

---Hug some favorite Disney characters and take a photo with then.

---Enjoy Chinese and international food and snacks.

*Treasure Cove

---Led by Captain Jack Sparrow, attempt to steal the priceless treasure of Davy Jones.

----Paddle boats to experience a Caribbean island.

*Fantasyland

---Follow the Voyage to the Crystal Grotto to travel beneath the Enchanted Storybook Castle.

----Ride on the Seven Dwarfs Mine Train to wind through tunnels

*Tomorrowland

---Fly with Jet Packs to become a space pilot and experience the thrill of flying.

---Ride two-wheeled Lightcycles to explore a mysterious world.

Ticket Price

---Regular pricing: 370 RMB(1-day)/700 RMB(2-day)

---Peak pricing for public holidays and weekends: 499 RMB(1-day)/ 950 RMB(2-day)

----Children between 1—1.4meters and travels above 65 years old:

Regular 280 RMB(1-day)/530 RMB(2-day); Peak 375 RMB(1-day)/710 RMB(2-day).

---A Child below I meter: free when accompanied by an adult.

Others

----A security check is required to enter the park. Food and drinks which are already open are not permitted to be brought into the park.

----Baby pushchairs can be rented in the park at a fee of 50 RMB per day.

1What event can be enjoyed at Treasure Cove?

A. Riding two-wheeled Lightcycles.

B. Experiencing a Caribbean island.

C. Taking photos with Disney characters.

D. Traveling beneath the Enchanted Storybook Castle.

2Tom is interested in flying, so he may visit ________.

A. Mickey Avenue. B. Treasure Cove. C. Fantasyland. D. Tomorrowland.

3If a young couple visit the Park on Saturday and Sunday, how much should they pay at least?

A. 1,060 RMB. B. 1,400 RMB. C. 1,420 RMB. D. 1,900 RMB.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网