题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出恩给你填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Travel tips that are no longer true
We all love an inside trip, but some of the classic tips for travelers no longer hold true. 【1】
1. Book a plane ticket far in advance to save money.
This myth may have been true back in the 1960s, when flights were less common than they are today. Back then, the demand for a flight would naturally increase as the date approached, there being few other options. 【2】 According to recent studies, the best time to buy a domestic ticket was between six and seven weeks before.
【3】
Don’t ignore the benefits of going straight to the hotel to negotiate (商谈) a good deal on a room. Many hotel chains offer rate guarantees and encourage customers to book directly. Hotels also frequently have discounts or some offers that third-party websites don’t know. Apart from this, hotels give the upgrades, not the booking agents.
3. Avoid street food.
【4】 If this means standing up at a cheap street stall (摊位), then follow the crowd. Don’t sit down at a restaurant and spend four times more, on the simple assumption that it’s the only safe option. Can you see what’s going on in the kitchen?
4. Carry your money in a special pocket or pouch.
This is the fastest way to stand out from locals — who will have their money in a wallet or purse. Only take what you need when you leave your hotel room. 【5】
A. When in Rome, do what the Romans do.
B. And make sure to
C. This is only true if you are buying products that are heavily taxed.
D. Let yourself relax in a warm room for one or two people in single beds.
E. Check the updates on these tall tales (说大话) to save cash and add experience to your trip.
F. These days, many alternatives for the most popular routes mean that demand stays steady.
G. The best hotel prices are on travel websites.
【答案】
【1】E
【2】F
【3】G
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:本文是一篇说明文。介绍了以前部分旅游指南现在都不适用了。比如:提前订飞机票省钱、旅游网站上酒店便宜、不吃小摊食物、把钱放在特别的手提包里面。
【1】E 由第一句We all love an inside trip, but some of the classic tips for travelers no longer hold true.知我们都喜欢玩旅游攻略,但是有一些所谓经典的旅游指南现在已经不适用了。接下来就要更新观点,节约用钱、增加旅游经验。故选E。
【2】F 由前一句the demand for a flight would naturally increase as the date approached, there being few other options.知随着节假日临近,对飞机票的需求急剧上升,选择的余地越来越少。因此,对那些著名的路线的选择需求是保持稳定的。故选F。
【3】G 由第二句Many hotel chains offer rate guarantees and encourage customers to book directly. Hotels also frequently have discounts or some offers that third-party websites don’t know.知许多连锁酒店提供担保和鼓励消费者直接订酒店。酒店也经常有折扣或优惠,第三方网站不知道。网站上的酒店也不一定便宜。故选G。
【4】A 由本段最后一句Don’t sit down at a restaurant and spend four times more, on the simple assumption that it’s the only safe option. Can you see what’s going on in the kitchen?知不要坐在餐厅,花四倍价钱,假想高档酒店是唯一安全的选择。你能看到发生了什么在厨房里吗?故选A。
【5】B 本段是介绍的钱该怎么放的问题,由Only take what you need when you leave your hotel room知当离开酒店时,带上需要的钱就行了,另外确保钱包在前面口袋。故选B。
【题目】过生日互赠礼物在中学生中似乎成为一种时尚,甚至有的学生还去饭店搞生日聚会。对此同学们有不同的看法。假设你是王平,请你根据下表提示,给某英语报社的编辑写一封信,并谈谈自己的观点。
赞成 | 为同学们提供交际机会;利于增进同学之间的友谊;学习之余可以放松心情。 |
反对 | 容易造成对时间和金钱的浪费;导致攀比;对青少年学习和成长造成不利影响。 |
你的观点 | ...... |
注意:1. 词数:100左右(信的开头和结尾已经给出,但不计入总词数。)
2. 短文须包括表中的全部内容,可以适当增加细节,以使行文连贯。
3. 参考词汇:攀比:keep up with the Joneses
Dear Editor,
I'm a middle school student named Wang Ping. Recently, we often have to buy
presents for our