题目内容
【题目】Morgan Motor Company Factory Tour and Cream Tea for Two
Descriptions
The Morgan Motor Company Factory is based in Malvern but is famous all over the world for their cars' character and charisma (魅力).Not only will you enjoy a guided tour of the only car maker in the world to still be run by the founding family after a century, you can also make the day complete with a cream tea for two.
Activities
During this fascinating tour you will see how the cars are made from start to finish using a mixture of modern technology and traditional methods, as you visit the workshops. After the tour you will be able to view the museum at your leisure, take your time to discover the wonderful history of this automobile. You will also enjoy a cream tea in the Morgan Cafe to make it just a little bit more special for free.
Participant guidelines
Minimum age: 5 (under 16s must be accompanied by an adult).
Availability
Available on weekdays only. The factory closes for one week at Easter, during July and at Christmas, please check with the factory for their closure dates.
We advise booking at least four weeks in advance but during the summer months this increases to six weeks to ensure that dates are available. This is only a guideline and we advise you to book as early as possible to ensure that dates are available before the expiry date listed on your voucher. All bookings are subject to availability.
Additional information
The Visitor Centre Cafe is open daily and can cater for gluten-free(无谷蛋白) diets.
The Morgan gift shop is open daily.
The Morgan museum is open daily and free of charge to visit.
There is a large visitor car park.
All areas are wheelchairs friendly.
Packaging and Delivery
For information on our packaging and delivery, please click here.
【1】A visitor to join in Morgan Motor Company Factory Tour can know ________.
A.the development of the science
B.the way to make the cream tea
C.the production process of cars
D.the secret to run a car company
【2】What can we learn from the text?
A.Children aged 12 can visit there alone.
B.Visitors can enjoy the free meals there.
C.People can visit the factory any time on weekdays.
D.The disabled can use their wheelchairs in the factory.
【3】 Where can we find this tour information?
A.In a newspaper. B.On the Internet.
C.In a geography book. D.In a magazine.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【解析】
试题分析 :本文对Morgan Motor Company Factory Tour的一些事项介绍。
【1】C细节理解题。根据第二段第一句During this fascinating tour you will see how the cars are made from start to finish using a mixture of modern technology and traditional methods, as you visit the workshops.可知当你参观车间的时候,你能看到汽车的生产过程。可知C项符合题意。
【2】D细节理解题。根据文章倒数第三句All areas are wheelchairs friendly.所有区域都有轮椅。故选D。
【3】B细节理解题。根据文章最后一句For information on our packaging and delivery, please click here. 有关我们的包装和交货的信息,请点击这里。故选B。
【学法指导】
关于广告类阅读
纵观全国各地的高考试题,每年阅读中必有一篇广告类的文章,这是因为广告英语与普通英语虽存在许多差异,但又与人们日常生活密切相关,应用性很强。此类阅读题可以很好地考查学生提取信息、处理信息的能力。比如第2小题,D细节理解题。根据文章倒数第三句All areas are wheelchairs friendly.所有区域都有轮椅。故选D。
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Internet has opened up a whole new online world for us to meet,chat and go where we’ve never been before.But just as in face-to-face communication,there are some rules of behavior that should be followed when on line. 【1】Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.For anything you’re about to send:ask yourself,“Would I say this to the person’s face?”If the answer is no,rewrite and reread.【2】If someone in the chat room is rude to you,your instinct(本能)is to fire back in the same manner.But try not to do so. 【3】If it was caused by a disagreement with another member,try to fix the situation by politely discussing it.Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.【4】Offer advice when asked by newcomers,as they may not be sure what to do or how to communicate.When someone makes a mistake,whether it’s a stupid question or all unnecessarily long answer,be kind about it.If it’s a small mistake,you may not need to say anything.Even if you feel strongly about it,think twice before saying anything.Having good mariners yourself doesn’t give you license to correct everyone else.【5】At the same time,if you find you are wrong.be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.It is not polite to ask others personal questions such as their age,sex and marital status.Unless you know the person very well,and you are both comfortable with sharing personal information,don’t ask such questions.
A. The basic rule is simple:treat others in the same way you would want to be treated. |
B. Everyone was new to the network once. |
C. Repeat the process till you feel sure that you’d feel comfortable saying the words to the person’s face. |
D. It’s natural that there are some people who speak rudely or make mistakes online. |
E. When you send short messages to a person online,you must say something beautiful to hear. |
F. You should either ignore the person,or use your chat software to block their messages. |
G. If you do decide to tell someone about a mistake,point it out politely. |
【题目】书面表达
冬春交替,气温多变,很多人染上流感。为此,你班举行了“预防疾病以及防止病毒传播”为主题的班会。请根据下表内容,谈谈预防疾病以及防止病毒传播的简单方法,并阐述理由。
方法 | 1. 勤洗手 | 2. 少外出 |
理由 | 有效预防各种疾病;病毒颗粒存在于桌面、电话和其他物体的表面并通过手传播。 | 尽量少用公共交通工具,尽量少接触流感患者,有症状者(高烧咳嗽肌肉酸痛等)及时就医。 |
注意:1. 词数100左右; 2. 可根据内容要点适当增加细节,使行文连贯;
3. 参考词汇:颗粒病毒:virus particles
Hello, everybody!It’s true that many people are infected with flu virus when the weather changes frequently. ____________________________________________________________
_______________________________________________________________________ ____
_______________________________________________________________________ ____
_______________________________________________________________________ ____
_______________________________________________________________________ ____
_______________________________________________________________________ ____
Thank you.