题目内容
【题目】Most people realize that fast food isn't the healthiest or besttasting cuisine(菜肴). It is, however, expected to be fast.
Many chains like McDonald's have struggled with slower food delivery in recent years, because there are more items on the menu. But the world's largest restaurant chain, which serves 68 million customers daily in 119 countries, is trying to change that.
For several months, McDonald's has been testing what's called the “justforyou experience”. In 200 U S restaurants (and more than 2,000 across the globe), customers are able to order directly from a selfserve kiosk(售货亭), after which an employee brings the meal directly to the table.
McDonald's chief executive Steve Easterbrook, speaking at a McDonald's in New York's Tribeca neighbourhood on Thursday, said the company has long expected customers to adapt to its business model of ordering at the counter and then waiting to collect their own food. Now, he said, “We're adapting our business around customers.”
It showed that “test runs at more than 500 restaurants…showed an increase in foot traffic and contributed to a midsingledigit percentage increase in restaurant sales, lifting the 5 to 6 average check by 1, on average.” Customer satisfaction scores also increased, “because families, in particular, appreciate having their food brought to them.”The company also announced the beginning of a new mobile orderandpay app, which would allow customers to order and pay for food from their smart phones.
Mike, a common customer, said, “As a father of two small children, I'm every fastfood chain's target customer. My wife and I try to avoid McDonald's when possible, but like many parents we end up going. I've used the selfserve kiosks and like them a lot: they're easy to use, reduce the pressure of making a choice with impatient customers behind you, and make a big difference in delivery time. I just hope they don't start expecting me to tip.”
【1】Why do many chains have a slower food delivery in the past several years?
A. Because they have struggled many expectations.
B. Because they have more dishes to serve people.
C. Because they have the world's largest restaurant chains.
D. Because sometimes they have too many customers.
【2】How do customers get their food after ordering food selfserve kiosks?
A. By testing McDonald's machine.
B. By taking food by themselves.
C. By letting waiters bring food for them.
D. By letting employees serve for them.
【3】What's the result of trying “justforyou experience”?
A. It is a great success.
B. It caused traffic jam.
C. It's well received only by app users.
D. It still needs to be observed.
【4】What can we infer from what Mike said?
A. His family don't like McDonald's.
B. He's willing to give tips for good service.
C. Selfserve kiosks are a good choice.
D. It's hard for him to spend the delivery time.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】本文是一篇说明文,讲述了世界快餐巨头之一的麦当劳正在尝试对自己的服务方式进行大的改革。
【1】细节理解题。文章第二段第一句的“…because there are more items on the menu.”说明B项正确。
【2】细节理解题。根据文章第三段的“…after which an employee brings the meal directly to the table.”可知服务员把顾客订的食物送到桌子上,因此C项正确。
【3】推理判断题。文章第五段通过一系列数据说明这种新的尝试非常成功。故选A。
【4】推理判断题。文章最后一段的“I've used the selfserve kiosks and like them a lot: they're easy to use…”说明Mike认为selfserve kiosks是一个不错的选择。故选C。