题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

It’s a popular 1 (believe) that fish can’t remember anything for longer than seven seconds. It may seem sad to think that they don’t remember what they’ve eaten or 2 they’ve been, and they don’t recognize you or any of their friends every moment in their lives would be like seeing the world for the first time. But don’t be so quick to feel sorry for them. A recent study 3 (find) that fish have much 4 (good) memories than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago.

【答案】

1belief

2where

3has found

4better

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了鱼的记忆力比我们以前想象的要好得多。

1

考查名词。句意:人们普遍认为,鱼对任何事物的记忆不会超过7秒。分析句子结构并结合句意可知此处缺少名词作表语,故填belief

2

考查宾语从句。句意:想想它们不记得吃了什么,去了哪里,也不认识你或它们的任何朋友,这似乎很悲哀。分析句子结构可知此处为宾语从句,从句中缺少表语,表示“哪里”,作地点状语。故填where

3

考查时态。句意:最近的一项研究发现,鱼的记忆力比我们以前想象的要好得多。根据语境可知此处强调过去的事情对现在造成的影响,应该用现在完成时,主语是A recent study,谓语动词用第三人称单数,故填has found

4

考查形容词比较级。句意同上,空后的“than”表明此处应该用形容词比较级,而且空前的“much”也修饰比较级,故填better

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Now, you may be thinking, “Oh my goodness, how do I start to get better sleep? 1” Well, beyond avoiding the damaging and harmful impact of alcohol and caffeine on sleep, and if you’re struggling with sleep at night, avoiding naps during the day, I have two pieces of advice for you.

The first is regularity. Go to bed at the same time, wake up at the same time, no matter whether it’s the weekday or the weekend. Regularity is king, and it will anchor your sleep and improve the quantity and the quality of that sleep.

2 Your body needs to drop its core temperature by about two to three degrees Fahrenheit (华氏) to initiate sleep and then to stay asleep, and it’s the reason you will always find it easier to fall asleep in a room that’s too cold than too hot. So aim for a bedroom temperature of around 65 degrees, or about 18 degrees Celsius (摄氏度). 3

And then finally, in taking a step back, then, what is the mission-critical statement here? Well, I think it may be this: sleep, unfortunately, is not an optional lifestyle luxury. 4 It is your life-support system, and it is Mother Nature’s best effort yet at immortality (长生不老). And the decrease of sleep throughout industrialized nations is having a disastrous impact on our health, our wellness, even the safety and the education of our children. 5 And it’s fast becoming one of the greatest public health challenges that we face in the 21st century.

A.Is it a good idea to stay up?

B.The second is keep it cool.

C.It’s a silent sleep loss disease.

D.Sleep is a biological necessity.

E.What are your tips for good sleep?

F.That’s going to be the best option for the sleep of most people.

G.You can’t update your memory if you don’t have enough sleep.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网