题目内容

The National Library of Iceland is a reference library, which means books and other items in our collections cannot be browsed or borrowed, and must be ordered for consulation(查阅) in our reading rooms. The map below shows the location of the National Library. If you want to know more about our library, you can click on the link www. Nli.ie.

Opening Hours

Location

Hours

Main & Manuscripts

Reading Room, Kildare Street

Mon---Wed: 9:30am---7:45pm

Thurs & Fri: 9:30am---4:45pm

Saturday: 9:30am---12:45pm

 

Kildare Street Exhibitions

Mon---Wed: 9:30 am---7:45 pm

Thurs & Fri: 9:30am---4:45 pm

Saturday: 9:30 am-4:45 pm

Sunday: 1---4:45 pm

National Photographic Archive, Temple Bar,

Reading Room(appointment only)

Tues &Weds: 10 am---1 pm

Thurs: 10 am---1 pm and 2:30---4 pm

NPA Exhibitions

Mon---Sat: 10 am---5 pm

Sunday: 12-5 pm

Readers’ Tickets

Anyone over 16 years of age who wishes to use NLI collections may apply for a readers’ ticket. A reader’s ticket is valid(有效的) for three years and give readers access to all our collections. You must bring your ticket with you when using the reading rooms. A reader’s ticket is not required to access newspapers or other items on microfilm(微缩胶片)。

What you should bring

All applicants must produce a form of photographic identification, such as a passport, driver’s license, student card and so on.

Applying for a reader’s ticket and using the Reading Rooms

You can apply for your ticket in our Main Reading Room. It only takes a few minutes to process an application and issue a ticket. You will need to complete an online registration form. We will then check your identification, take your photograph and provide you with a reader’s ticket.

Renewing your reader’s ticket

Please bring your most recent reader’s ticket with you when renewing your ticket. If the expiry date(有效期) is greater than 12 months, you will also need to produce a form of photographic identification.

1.The National Library of Iceland is located on ____________.

A. Nassau Street B. Kildare Street

C. Dawson Street D. Dame Street

2.At which time can you visit the Main & Manuscripts Reading Room of the National Library?

A. At 6:45 pm on Thursday. B. At 10 am on Sunday.

C. At 9 am on Saturday. D. At 5 pm on Monday.

3.You must ________ when applying for a reader’s ticket.

①take a photo of yourself ②have valid identity documents

③be older than 16 years old ④fill in a paper registration form

A. ②③ B. ①③④

C. ③④ D. ①②④

4.Which of the following about the National Library is NOT true, according to the passage?

A. It is not a lending library.

B. Reader’s tickets are valid for use in its reading rooms

C. There is no need to renew reader’s tickets after they expire.

D. Certain categories of material can only be viewed by appointment.

5.The passage is probably taken from a(n) _____________.

A. website B. magazine

C. newspaper D. advertisement

 

1.B

2.D

3.A

4.C

5.A

【解析】

试题分析:文章大意:本文主要介绍了冰岛国家图书馆相关信息,包括开放时间、读者所需办的证件及证件的更换等等。

1.细节理解题。根据文章中的表格中的Location中的信息查阅可以知道冰岛国家图书馆所处的位置。故B正确。

2.2】细节理解题。根据文章中的表格Opening Hours中的信息Main & Manuscripts;Mon---Wed: 9:30am---7:45pm可以判断出时间。故D正确。

3.细节理解题。根据文章中Anyone over 16 years of age who wishes to use NLI collections may apply for a readers’ ticket.和All applicants must produce a form of photographic identification, such as a passport, driver’s license, student card and so on.两处信息可以判定。故A正确。

4.细节理解题。根据文章最后一段Please bring your most recent reader’s ticket with you when renewing your ticket. If the expiry date(有效期) is greater than 12 months, you will also need to produce a form of photographic identification.可以得出答案。故C正确。

5.推理判断题。根据文章第一段最后一句If you want to know more about our library, you can click on the link www. Nli.ie.可以判断出此文可能选自网站。故A正确。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网