题目内容
In Germany, English expressions are used in conversations and increasingly in written form. Advertisements are often expressed completely in English. When I go to the gym, there are “aerobic-classes (增氧健身法课程)”. We “warm up”. We go “jogging.” In business, we attend a “meeting” and we have “good connections.”
Other nations, like France, have taken action to protect their language from the influence of “Americanization”. In Germany, however, there is concern that those rules could be connected with Hitler’s Third Reich (帝国), when the language had to be pure. If the government curbed the use of English words now, this could be considered by some as a return to that terrible past.
Some German citizens are now trying to stop the use of English vocabulary in German. However, I think generally it is not a big deal to use some common English expressions as they often describe things more directly. But we should know that it is important to use English correctly. All too often, bad English is spoken or even written instead of good German. The proper use of the German language would be the better choice. However, there are some fields that require the use of English words, for example, in the high-tech communication and the Internet fields, there is no alternative to English. Also, I think sometimes I have to speak English when I introduce some scenic places to tourists.
I think you have to find a balance and decide when it is better to use good German in place of bad English or when the use of correct English words is more suitable. Languages have always changed naturally, and I disagree with a restriction by law. Some nice expressions borrowed from other languages can make a conversation more vivid.
1.By giving many examples in the first paragraph, the writer shows that _____.
A. most Germans have no difficulty in understanding English
B. English is more and more widely used in Germany
C. it is more convenient to use English in some situations
D. English has completely replaced German in Germany
2.From the passage, we can learn that when Hitler was in power, ______ in Germany.
A. all languages except English could be used
B. only some foreign languages could be used
C. only the upper class could speak English
D. only the German language could be used
3.What job does the writer probably do?
A. A travel guide. B. A lawyer.
C. A computer engineer. D. A teacher.
4.What is the writer’s attitude towards the use of English in Germany?
A. There should be a law to protect the dominance of German.
B. It is foolish for Germans to worry about their native language.
C. Germans should be encouraged to speak more English.
D. Proper use of English can make conversations more colorful.
1.B
2.D
3.A
4.D
【解析】
试题分析:在德国,英语的使用正变得越来越广泛,日常谈话、书面语和广告中,都能看到英语的影子。然而,有一种观点是限制或禁止别国语言对本国语言的渗透,作者却不以为然。作者认为语言的发展遵循一定的自然规律,不应该限制使用其它语言。
1.In Germany, English expressions are used in conversations and increasingly in written form. Advertisements are often expressed completely in English.”可知,在德国,英语出现在日常口语中,并逐渐被用于书面语言中。甚至广告语用全英文来表达。说明英语在德国的使用正在变得越来越广泛,故选B。
2.there is concern that those rules could be connected with Hitler’s Third Reich (帝国), when the language had to be pure. ...If the government curbed the use of English words now, this could be considered by some as a return to that terrible past.”可知,希特勒时期,要求语言必须统一,只有德语才被允许使用,故选D。
3.Also, I think sometimes I have to speak English when I introduce some scenic places to tourists.”可知,作者是一名导游,故选A。
4.Some nice expressions borrowed from other languages can make a conversation more vivid.”可知,作者不赞同限制使用别国语言的做法,他认为,从其它语言中借来的短语表达能够使谈话变得有声有色,故选D。
考点:文化类短文阅读