题目内容
【题目】Imagine this: you get up in the morning and put on a custom printed T-shirt. Then you eat some 3-D printed food and relax on your printed sofa. Perhaps you take a ride in a printed electric car to the hospital to get a printed tooth fitted.
Though some of these things may seem impossible, they’re closer to reality than you might think. The world of 3-D printing is coming to a store near you soon.
The idea of 3-D printing is to produce complicated shapes in a very personalized way. If you want to make a totally new object, you need to make a virtual design in a CAD(computer aided design)file first. Or you can use a 3-D scanner to make a digital copy of an object. Then, based on the design or copy, the 3-D printer makes paper-thin slices out of liquid, plastic, or metal and puts them together to create the object you want.
There are many areas in which 3-D printing can change our lives. One such area is health care. Researchers have developed simple 3-D printed organs, which can be used in life-saving operations. A 17-year-old boy in the US has also recently developed a brain-powered, 3-D printed replacement hand. From heart monitors to fake limbs(四肢), we can soon be living longer thanks to 3-D printed technology.
Another area that 3-D technology looks sure to change is food. Can you imagine being able to print your favorite dishes at home at the touch of a button? Even big companies are behind the trend. Hersheys, one of the largest chocolate makers in the world, recently announced that it would start producing chocolate with the help of 3-D printers. NASA, the US space agency, has reportedly spent $125,000 (767,594 yuan) developing a “3-D pizza printer”.
It is not yet clear how long it will take until 3-D printers are available to everyone. But one thing is for sure: the possibilities are endless.
【1】The purpose of the first paragraph is to ________.
A. list some major 3-D printing breakthroughs
B. describe the characters of 3-D printing
C. picture a future life with 3-D printing
D. describe the benefits that 3-D printing has brought to our lives
【2】Compared with traditional manufacturing procedures, 3-D printing ________.
A. isn’t practical in daily life
B. relies less heavily on the use of 3-D scanners
C. can produce complicated products in larger sizes or numbers
D. has an advantage in meeting the personal needs
【3】We can infer from the article that ________.
A. there is still a long way to go before everyone can have access to 3-D printing
B. 3-D printed organs and limbs are as effective as real ones
C. big food companies are major players in the 3-D printing industry
D. people can create any object with any material by 3-D printing
【4】What can be the best title for the text?
A. What is 3-D printing?
B. A new technology-3-D printing.
C. How to use 3-D printing?
D. The development of 3-D printing.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:本文主要介绍了3D打印技术的一些科研成果。
【1】C推理判断题。第一段为畅想了3D打印技术的未来,为下文作铺垫,故选C。
【2】D细节理解题。根据第二段The idea of 3-D printing is to produce complicated shapes in a very personalized way.故选D。
【3】A推理判断题。根据最后一段It is not yet clear how long it will take until 3-D printers are available to everyone.故选A。
【4】B考查文章标题。本文主要介绍了3D打印这种新型科研成果,故选B。