题目内容

【题目】

When people talk about the future, we like to think that we will be able to drive out of our garages and take to the skies in our own personal flying car. The advantages are obvious. Some people predict this technology 1 complete freedom of movement. We could fly at 480 kilometres per hour,2traffic lights, busy roads and speeding tickets. However, some people point to the disadvantages of flying cars. They say that there are certain to be problems with traffic control. Another big problem is engine3. What will happen if the car goes wrong? Also, if they become popular, there is 4 to be another big problem: air traffic jam. So we may find flying cars 5 with more than a few problems if they are to get off the ground!

【答案】

1will allow

2avoiding

3failure

4likely

5Faced

【解析】

本文是说明文。文章介绍了人们对未来飞行汽车的不同观点。

1句意:一些人预测这项技术将允许完全的行动自由。allow“允许”。根据语境可知,此处应使用一般将来时。故填will allow

2句意:我们可以以每小时480公里的速度飞行,避开交通灯、繁忙的道路和超速罚单。此avoid“避免”,此处与we是逻辑主谓关系,应使用现在分词,表主动。故填avoiding

3句意:另一个大问题是引擎故障。fail“失败,没能做到”,根据句意及句子结构可知,此处应使用名词形式。故填failure

4句意:此外,如果它们流行起来,可能还会出现另一个大问题:空中交通堵塞。likely“可能的”。故填likely

5句意:因此,我们可能会发现飞行汽车面临的问题不止几个。be faced with“面临;面对”,此处不是谓语动词,应使用非谓语动词词组做后置定语。此处故填faced

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网