题目内容

【题目】The National Gallery

Description:

The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.

Layout:

The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th-to15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.

The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.

The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.

The East Wing houses 18th-to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh.

Opening Hours:

The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions.

Getting There:

Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk).

1In which century’s collection can you see religious paintings?

A. The 20th B. The 17th

C. The 18th D. The 13th

2Where are Leonardo da Vinci’s works shown?

A. In the East Wing. B. In the main West Wing.

C. In the Sainsbury Wing. D. In the North Wing.

3Which underground station is closest to the National Gallery?

A. Charing Cross. B. Leicester Square.

C. Embankment. D. Piccadilly Circus.

【答案】

1D

2B

3A

【解析】试题分析:本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。

1A细节理解题。根据第一段中的ranging from 13thcentury religious paintings to...可知人们可以在这里看到13世纪的宗教图画。BCD三项中的图画都没有涉及religious这个词。

2B细节理解题。由第三段中的The main West Wing houses 16thcentury paintingsand artists include Leonardo da Vinci...可知,达芬奇的作品可以在the main West Wing中看到,因此选B。其他几个地方都没有展出达芬奇的画。

3D细节理解题。根据最后一段中的Nearest underground stationsCharing Cross(2minute walk)..可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing Cross远。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was a story many years ago of a school teacher—Mrs. Thompson. She told the children on the first day that she loved them all the same. But that was a lie. There in the front row was a little boy named Teddy Stoddard. He didn’t play well with the other children and he always needed a bath. She did not like him.

Then Mrs. Thompson got to know that Teddy was actually a very good boy before the death of his mother. Mrs. Thompson was ashamed of herself. She felt even worse when, like all her other students, Teddy brought her a Christmas present too. It was his mother’s perfume(香水).

Teddy said, “Mrs. Thompson, today you smell just like my Mom used to.” After the children left she cried for at least an hour. On that very day, she stopped teaching reading, writing and math. Instead, she began to teach children.

Mrs. Thompson paid particular attention to Teddy. The boy’s mind seemed to come alive. The more she encouraged him, the faster he improved. By the end of the sixth grade, Teddy had become one of the smartest children in the class.

Six years went by before she got a note from Teddy. He wrote that he had finished high school, third in his class, and she was still the best teacher he ever had in his whole life. He went to college. Mrs. Thompson got two more letters from him with the last one signed, Theodore F. Stoddard, M. D.(医学博士).

The story doesn’t end there. On his wedding day, Dr. Stoddard whispered in Mrs. Thompson’s ear, “Thank you, Mrs. Thompson, for believing in me. You made me feel important and showed me that I could make a difference.”

Mrs. Thompson, with tears in her eyes, whispered back, “Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn’t know how to teach until I met you.”

1What did Mrs. Thompson do on the first day of school?

A. She made Teddy feel ashamed.

B. She asked the children to play with Teddy.

C. She changed Teddy’s seat to the front row.

D. She told the class something untrue about herself.

2What did Mrs. Thompson find out about Teddy?

A. He often told lies. B. He was good at math.

C. He needed motherly care. D. He enjoyed playing with others.

3In what way did Mrs. Thompson change?

A. She taught fewer school subjects.

B. She became stricter with her students.

C. She no longer liked her job as a teacher.

D. She cared more about educating students.

4Why did Teddy thank Mrs. Thompson at his wedding?

A. She had kept in touch with him.

B. She had given him encouragement.

C. She had sent him Christmas presents.

D. She had taught him how to judge people.

5Which of the following sentences is Wrong?

A. Mrs. Thompson told a lie that she loved them all the same on the first day.

B. By the end of the sixth grade, Teddy had become the smartest child in the class.

C. Dr. Stoddard was encouraged and felt himself to be very important.

D. Mrs. Thompson was the best teacher of Dr. Stoddard in his whole life.

【题目】假如你是李华,是红星外国语学校的学生会主席,根据双方约定,你们打算今年夏天去英国Studio School进行四个星期的学习和旅游。请你写信给Studio School,就下面事宜进行通告:

1. 你们一行有30,其中2位教师,18个男生,10位女生,希望他们安排home-stay家庭;

2. 你们计划上午上课,下午到图书馆学习,晚上自由活动,周末安排旅游。

3. 盼望对方尽早发出正式邀请,以便办理正式手续。

注意:

1. 可以适当增减细节,使其连贯完整;

2. 字数在100左右,信的开头和结尾已经给出,不计入总词数。

参考词汇: 办理手续 go through all the procedures 正式邀请函 formal invitation

Dear Sir,

I'm Li Hua, chairman of the Students' Union of Hongxing Foreign language School.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网