题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
People from all over the world visit Disneyland to have fun, not to get sick. But last week, an outbreak of measles(麻疹)spread from the Southern California theme park. As of Monday, January 19, at least 52 people have got the easily spread illness.
The majority of the reported cases of measles are from people who visited the park before. According to the California Department of Public Health, these people were exposed to the illness at Disneyland from December 17-20.
Officials believe the cause is likely someone who caught measles abroad and visited Disneyland, but this has yet to be proved. However, in 2014, California had its highest measles infection rate in nearly twenty years. There were 66 cases of measles reported in the state―23 of them in Orange County, where Disneyland is located.
Measles spreads very easily. It can be caught from coughing and sneezing. Crowded areas like theme parks are especially suitable for its spread.
The illness starts with a fever and develops into symptoms including a cough, runny nose, red eyes and so on. About three out of ten people infected with measles will develop another health problem, including an ear infection or pneumonia(肺炎).
The best way to guard against measles is to get vaccinated(打疫苗). An unvaccinated person is 35 times more likely to catch measles than someone who received a vaccination.
(1)What's the possible reason of this illness's occurring in California?
A.There were too many people visiting Disneyland.
B.Somebody with measles visited Disneyland.
C.California is a place fit for this illness's spread.
D.Some people ate something that had gone bad.
(2)After visiting Disneyland some people ___________.
A.had a lot of fun
B.were found missing
C.lost their lives
D.became seriously ill
(3)How many people suffered from measles in California in 2014?
A.66
B.23
C.43
D.52
(4)What do we know about measles from the text?
A.Half of people infected with it will die soon.
B.It usually begins with a cough and red eyes.
C.It spreads easily in a place with many people.
D.It's impossible to stop it from spreading.
(5)Which of the following words can replace the underlined words “guard against” in the last paragraph?
A.catch
B.prevent
C.make
D.keep
【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】文章报道了加利福尼亚南部的Disneyland许多游客感染麻疹的情况,并告诉了我们麻疹传染的方式、症状及预防方式等。
(1)B细节推理题。根据第三段Officials believe the cause is likely someone who caught measles abroad and visited Disneyland可知疾病发生的原因是有麻疹病人来过这里,故选B.
(2)D细节推理题。根据The majority of the reported cases of measles are from people who visited the park before. According to the California Department of Public Health, these people were exposed to the illness at Disneyland from December 17-20.可知这些人去过Disneyland后感染了麻疹,还引发了其他方面的疾病,故选D.
(3)A细节推理题。根据第三段in 2014, California had its highest measles infection rate in nearly twenty years. There were 66 cases of measles reported in the state可知当时被感染的人数是66,故选A.
(4)C推理判断题。根据第四段Measles spreads very easily. It can be caught from coughing and sneezing. Crowded areas like theme parks are especially suitable for its spread. 可知麻疹会通过空气传染,人多的地方最容易被传染,故选C.
(5)B猜测词意题。本句指预防麻疹的最好方式是打疫苗。guard against“预防,阻止”与B项同义,故选B.