题目内容

【题目】随着信息技术的不断发展,传统的靠读报获取信息的方式逐渐被看电视,上网所代替。对此我们学校开展了题为“Views on Newspaper”的假期社会调查。请你根据以下提示,给中学生英语报写篇稿,客观介绍你的调查情况,并简单陈述自己的看法。

45%的人喜欢读报:(1)不受时间限制,方便;

(2)阅读使人思考,有利于智力的提高;

(3)可以随个人兴趣获取信息。

55%的人不喜欢读报:(1)没有声像,不够生动;

(2)信息传递速度相对较慢。

注:文章的开头已给出。词数不少于100。

Dear editor,

Recently students of our school have made a survey of “Views on Newspaper”. _____________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________

【答案】Dear editor,

Recently students of our school have made a survey of “View on Newspaper”. The people we interviewed have two different opinions. 45 percent of the people enjoy reading newspapers. First of all, as a convenient source of information, reading newspapers is not limited by time. Secondly, reading is a good habit. It also makes people think, which helps develop people’s intelligence. Moreover, people can select and read whatever section they are interested in.

However, 55 percent of the people don’t turn to newspaper to get information. They hold the idea that newspaper are not very attractive because they lack the sound and video that make other sources of information more exciting to look at than newspapers. What’s more, readers receive information from newspapers later than from the Internet and TV.

In my opinion, people can make use of whatever means to get information, so long as it’s convenient for them

【解析】本文是一篇提纲性作文,所写主题是考生比较熟悉的报刊的利弊,文中讲了人们对读报的两种态度,一部分人愿意读报而另一部分不愿意。“Recently students of our school have made a survey of “View on Newspaper”. The people we interviewed have two different opinions.”文章开篇点题,点出文章的主题,在第一段,采用“First of all,Secondly”介绍了人们愿意读报的两个原因,在写作本文时,注意使用高级的词汇和合适的连接词如: However,What’s more等,让文章更紧凑,更流畅。文章思路清晰,段落分明,是篇不错的文章。

练习册系列答案
相关题目

【题目】JOHANNESBURG—They say cats have nine lives. Now a Chinese toad(蟾蜍) has joined that club of clever survivors.

South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain(瓷器) candlestick(烛台) that was made there. South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.

But the toad got a last-minute pardon. Mango Airlines, a South African airline, transported the toad on Friday to Johannesburg for delivery to an animal shelter, after officials decided to find a way to let the toad live. The two-hour fight was a breeze compared to the trip from China, a long way of many weeks and thousands of kilometers across the Indian Ocean.

Airline spokesman Hein Kaiser said the toad got “first-class treatment”, sitting in a transparent plastic container with escort Brett Glasby, an animal welfare inspector. There was even a ceremony, in which the toad’s boarding pass was handed to Glasby.

“He was the star of the show on the flight,” Kaiser said of the amphibious(两栖的) passenger. “I think every passenger stopped to have a look.”

On landing in Johannesburg, the toad was brought out of its container for a celebrity-style photo shoot. Observers said the brown toad seemed like a cool customer. It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.

“We’ve had snakes in imported timber and scorpions(蝎子) in fruit. We were called because the toad was right inside the candlestick, and we had to break it to get it out” Glasby, the inspector, told The Star, a South African newspaper.

1What is the passage mainly about

A. An Asian toad gets a new home in South Africa.

B. Asian toads can’t get used to the life in South Africa.

C. Workers shipped a toad to South Africa on purpose.

D. South Africa ignores the protection of animals.

2What would/might happen if the toad were released into the wild?

A. It would make the locals feel shocked

B. It might harm the native species

C. It would lose its life in the wild

D. It might flee into another country

3Why was the toad able to arrive in South Africa alive?

A. Because it escaped all attacks and hunts

B. Because it used to stop its breath in winter

C. Because it formed hard skin to protect itself

D. Because it was lucky to be given a chance

4What can be inferred from the passage?

A. Sometimes animal are transported accidentally

B. No one has seen such a big toad in Africa

C. A candlestick is the best place for a toad

D. Droughts make toads live longer.

【题目】MALE Participants Needed for Social Communication Study

The Neuropragmatics and Emotion Lab is looking for healthy male volunteers to participate in an EEG experiment on social communication. You will hear stimuli and make decisions about stimuli that appear on a screen. With the EEG set-up, the entire participation will take about 4.5 hours and is conducted at 2001 McGill College Avenue. The compensation will be $10 per hour for your time and inconvenience. You are expected to be a MALE native Canadian English speaker, between 18-30 years old, right-handed and have normal hearing. If interested, please contact pell.lab.study@gmail.com.

Pell Lab: 514-398-4400

MALE Undergraduate Participants Needed

The CASC Lab in the Department of Psychology at McGill University (supervisor: Dr. Melanie Dirks) is looking for male McGill undergraduate students between the ages of 18-25 who are willing to complete an interview and a questionnaire about challenging friendship experiences. The interview will last approximately 2 hours. Participants will also be asked to complete a brief online questionnaire and to reach out to three of their friends who might also be willing to complete the same questionnaire. Participants will be compensated for their time ($ 20). If you are interested, please contact thomas__khullar@mail__mcgill.ca.

Thomas. Khullar: 514-398-3725

Participants Needed for Social Communication Study

The Pell Lab is seeking North American English speakers for a study on social communication. You will judge audio and video clips(片段) showing social interactions while wearing an EEG cap measuring brain activity. The session is about 2 hours and compensation is $ 30 for the experiment. If you are interested and meet ALL the following criteria, please email pellabtest.eeg@gmail.com. Please provide your name, email and telephone number.

Age between 18-35 years old

Native North American English speakers

Normal hearing and no history of mental and neurological disorder

Right-handedness

Kelly Hennegan: 514-398-4400 Ext.: 00010

1To meet the requirements for the EEG experiment, you should be _________.

A. between the ages of 18-25

B. left-handed with normal hearing

C. healthy and able to work about 4--5 hours

D. a female native Canadian English speaker

2What will the CASC Lab expect participants to do?

A. To complete a detailed online questionnaire.

B. To do an interview about social communication.

C. To ask some friends to do an online questionnaire.

D. To judge audio and video clips showing social interactions.

3If you want to be paid best per hour, you should contact _____________.

A. 514-398-3725 B. 514-398-4400 Ext:00010

C. Thomas. khullar@mail.megill.ca D. pell.lab.study@gmail.com

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网