题目内容

【题目】You go to a store to buy food for a party.But when you get to the cash register,there are no plastic bags for the things you buy.If you live in San Francisco,this situation might not surprise you.1Many cities and towns around the United States may ban plastic bags.2Instead,they'd like people to use their own cloth bags when they shop.3They say they wouldn't buy as much if they couldn't get a free bag.Store owners don't want to lose business.So they want to keep offering plastic bags.

Stores should be banned from using plastic bags.Here's why:

All those plastic bags fill up garbage dumps (垃圾站).That hurts the environment.

People can use cloth bags instead.4Stores should not be banned from using plastic bags.Here's why:

People might buy less if stores don't offer plastic shopping bags.Some stores might go out of business.

Some people reuse plastic shopping bags for things like garbage.If they don't get them for free,they'll have to buy some.5That could get expensive.

A.These bags don't get thrown away until they've been used many times.

B.There should always be a choice.

C.If shoppers forgot a cloth bag,they would have to buy one.

D.But many people don't want to buy their own cloth bags.

E.Many people throw them away after using them.

F.That city has banned most plastic shopping bags from stores.

G.They hope that shoppers won't use paper bags either.

【答案】

1F

2G

3D

4A

5C

【解析】试题分析:本文讲述为什么美国的一些城市不再提供塑料袋。

1F根据上文提到If you live in San Francisco, this situation might not surprise you如果你住在旧金山,这种状况就不会令你吃惊了,故选F这个城市被禁止使用塑料袋购物。

2G 根据上文提到Many cities and towns around the United States may ban plastic bags.许多城市禁止使用塑料袋,故选G他们也希望顾客不再用纸袋。

3D根据下文提到They say they wouldn’t buy as much if they couldn’t get a free bag如果他们没有免费的袋子提供的话,顾客说不会买东西,故选D许多人不想买他们提供的布制袋。

4A 根据上文提到People can use cloth bags instead人们会用布制袋,故选A这些袋子可以反复利用。

5C 根据下文提到That could get expensive他们可能有点贵故选C如果顾客忘记带着购物袋,他们不得不再买一个。

考点 :七选五。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was once a king who had a wise advisor. The advisor followed the king everywhere and his favorite piece of advice to the king was “Everything happens for the good.”

One day the king went hunting (狩猎) and had a small accident. His foot was injured. Fortunately, he was not badly injured but as always he was forced to ask his advisor what he thought about the accident, to which the advisor replied, “Everything happens for the good.”

This time the king was really angry and put his advisor in prison (监狱). The king then asked his advisor, “Now, what do you think?” The advisor again answered, “Everything happens for the good.”

About a week later the king went on another hunting trip. As it turned out the king was caught by some cannibals (食人者) and taken to their camp where he would be prepared to be their evening meal. Before putting him into the cooking pot, he was examined and the cannibals realized that the king’s foot was injured. They decided to throw him back into the forests. It is the tradition for the cannibals not to eat anything that was in any way injured.

It is true that everything in our lives happens for a purpose, and most often for our own good. If you think about it, all our past experiences actually happened to bring us to where we are today and make us a better person. So whatever challenges that we may face today, consider it happening to bring us to the next level.

【1】The second paragraph tells us that______ .

A. the advisor was worried about the king

B. the king was always careless about everything

C. the advisor didn’t have much useful advice

D. the king always asked for advice from the advisor

【2】When the advisor was put in prison, he remained ______ .

A. angry B. nervous C. calm D. upset

【3】It can be inferred from the last paragraph that ______ .

A. everything happens for their own reasons

B. our life experiences are our best teacher

C. it is good for us to think about experiences

D. challenges will make you do anything

【4】By telling the story, the writer ______ .

A. wants us to think positively

B. asks us not to hunt any more

C. wishes us to follow others’ advice

D. tells us the danger of hunting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网