题目内容
(共5小题;每小题2分,满分10分)
One of the common complaints we hear from the people around us are problems they are facing. Every day and everywhere there are problems. Many times we find it hard to stay happy. When one problem is solved, another one comes up. How to solve them? The answer is that we must equip ourselves to deal with different kinds of worries by learning the three basic steps of problem analysis. The three steps are:
Get the facts
Why is it so important to get the facts? Unless you have the facts, you can’t possibly attempt to solve your problem intelligently. Without the facts, all you can do is wondering around in confusion. It is not an easy job to get facts. When you are worried, your emotions are riding high. 1. .
When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person. 2. You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree. Try to get all the facts both on your side and the other side of the case. You will generally find the truth lies somewhere in between.
3.Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step. For example, what am I worrying about? What can I do about it? Here is what I’m going to do about it. After carefully weighing all the facts, you can calmly come to a decision.
Act on that decision.
4. How can you break the worry habit before it breaks you? Crowd worry out of your mind by keeping busy. Plenty of action is one of the best ways to cure worry. 5. If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.” Don’t permit little things to ruin your happiness. Try to cultivate a mental attitude that will bring you peace and happiness.
A. Analyze the facts.
B. Accept what can’t be avoided.
C. Decide how much anxiety a thing may be worth.
D. This will help you to take a cold and fair view of the evidence.
E. There comes a time when you must decide and never look back.
F. But here are two ideas that can help you see the facts in a clear and objective way.
G. Unless you take your action, all your face-finding and analysis is a sheer waste of energy.
1.F
2.D
3.A
4.G
5.B
【解析】
试题分析:本文讲述面对生活中许多的抱怨,会出现很多的问题,如何解决他们呢?先要收集信息,分析,再采取行动。
1.F 根据第三段提到When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person当你了解这个事时,你可以假装为他人收集住而不是自己,故是方法之一,下一句话You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree故F 这两个方法可以帮你看清事实。
2.D 根据第三段提到When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person当你了解这个事时,你可以假装为他人收集住而不是自己,这样就可以帮你 得到公平的证据,故选D项。
3.A 根据第四段提到Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step.当你焦虑时,写下它,分析可能采取的步骤,故选A项。
4.G 根据标题所提到Act on that decision就这个决定采取行动,可知选G如果你不采取行动,你所有的发现与分析都是浪费。
5.B 根据下方提到If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.如果你知道这种状况超过你的能力,对自己说,只能这样了,故选B接受一些不能避免的事情。
考点:信息匹配。
高考临近,许多家长用金钱,旅游等承诺鼓励孩子努力学习,考上一所好大学。假定你是高三学生李华,请根据所提供的有关信息,给某英文报社写封短信。
内容要点:
1、许多家长用金钱,旅游等承诺鼓励孩子努力学习,考上一所好大学;
2、可能会导致学生只关注物质奖励,而减少学习乐趣;
3、一旦获得想要的奖励就失去了学习动力;
4、你的建议。
注意:
1、不要逐词逐句地翻译。
2、为使语句连贯,可以适当增加细节。
3、词数100左右,信的开头和结尾已给出,不计入总数。
Dear Editor,
With the college entrance examination approaching, …
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua