题目内容

【题目】阅读理解。

Contrary to popular belief, looking at someone's face alone is not enough to tell us whether they are roaring in celebration or screaming in frustration, researchers claimed.While people may believe they have the ability to read each other's faces, body language is the real clue that shows whether strong emotions someone is feeling are positive or negative.

In a study, groups of participants were shown a series of facial expressions such as tennis players photographed just after winning or losing a point.

In some cases the volunteers were able to see the player's full body, but in others they were only shown either their face or their body with the other removed.

Participants could clearly tell whether the players were winning or losing when they were shown the full picture or just the body, but their guesses were no better than chance when based on the face alone.

Those who were allowed to see the full image were convinced they had made their judgment based on the players' facial expressions even though results from the two other groups suggested otherwise.

The researchers carried out a second study where participants were shown a wider range of faces showing emotions including joy, pleasure, victory, pain and defeat.

Using photoediting software, the researchers attached the faces to bodies expressing the opposite emotion, and asked participants to act out the emotions they saw in the photos.

The resulting poses were like the body poses in the photographs but not the facial expressions, demonstrating that people base their interpretation of strong emotions not on the face but the body.

Dr Aviezer, who led the study, said, “These results show that when emotions become extremely intense, the difference between positive and negative facial expressions becomes unclear.The results may help researchers understand how our body interacts during emotional situations.For example, individuals may fail to recognize facial expressions, but if they are trained to process important body language, their performance may significantly improve.”

【1】People tend to believe that ________.

A.someone's body language has an effect on their feelings

B.reading someone's face alone cannot tell their feelings

C.someone's body language is the only clue to their feelings

D.someone's feelings can be read by their facial expressions

【2】What do we know about the first study?

A.The participants were divided into four groups.

B.All participants were given the same pictures to see.

C.It proved that emotions influence people's body language.

D.Participants could tell the players' feelings when seeing the full picture.

【3】What did Dr Aviezer think of the results of the study?

A.Ridiculous. B.Useless.

C.Unrealistic. D.Helpful.

【4】Which of the following can summarize the main idea of the passage?

A.Body rather than eyes is the window of the soul.

B.Facial expressions can reflect the emotions clearly.

C.Researchers link emotions to body language through software.

D.Two studies focus on the link between body language and emotions.

【答案】

【1】D

【2】D

【3】D

【4】A

【解析】

试题分析:

【1】D 推理判断题根据第一段中While people may believe they have the ability to read each other's faces可知目前人们普遍认为看人们的面部表情就可以知道他们的心情

【2】D 细节理解题从第四段的“Participants could clearly tell whether the players were winning or losing when they were shown the full picture or just the body”可知D项正确

【3】D 推理判断题从最后一段的“The results may help researchers understand how our body interacts during emotional situations.”可知Dr Aviezer认为这些结果能帮助研究者理解在情感作用下我们的身体如何反应

【4】A 主旨大意题最新的研究表明:通过观察别人的眼睛人们并不能完全读懂他们的心情但如果通过肢体语言人们却更加清晰地知道别人在想什么故选A项

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dos and Don’ts for USA Travel

Despite what difficult procedures (程序) you may have endured to get to the U.S., including visa troubles, airport security screenings, and the like, the United States is a rather relaxing place once you arrive. 1 Following are basic tips about traveling in the USA.

Don’t try to see and do too much.

2 Many foreign visitors to the United States try to see New York, Washington DC, Miami, and Los Angeles all in one trip. That kind of touring can leave a traveler very tired if you have limited vacation days. The best way is to focus on a region and more deeply.

3

While traveling in the United States, do be sure to smile, ask questions, say “please” and “thank you”, and be patient. In almost all cases, your kindness will be rewarded by locals who want to show you the best of their cities and towns.

Do obey traffic signs and laws.

Traveling outside of the United States, I have noticed that stop lights and “No Parking” signs in some parts of the world are only suggestions for drivers. Not in America. Drivers must come to a full stop at a red light and remain stopped until the light turns green. 4

Do be on time.

America take punctuality very seriously. 5 Give yourself more time than you think you’ll need to get to some place, especially if you’re not familiar with the area as unexpected delays can happen, such as heavy traffic.

A. It is considered rude to be late.

B. Besides, drivers should obey the speed limit.

C. Do be kind, smile, and enjoy yourself.

D. Don’t assume you can smoke anywhere.

E. The United States is larger than Europe.

F. Try to use the vocabulary they use in their everyday life.

G. But we do have a few rules that foreign visitors may not know about.

【题目】Mrs. Strickland did not talk much, but she had a pleasant gift for keeping the conversation general; and when there was a pause she threw in just the right remark to set it going once more.

"Why do nice women marry dull men?"

"Because intelligent men won't marry nice women. "

Mrs. Strickland had the gift of sympathy.

There was another thing I liked in Mrs. Strickland. She managed her surroundings with elegance(优雅). Her flat was always neat and cheerful with flowers. The meals in the little dining room were pleasant; the table looked nice; the food was well cooked. It was impossible not to see that Mrs. Strickland was an excellent housekeeper. And you felt sure that she was an admirable mother. There were photographs in the drawing room of her son and daughter. The son—his name was Robert—was a boy of sixteen at Rugby. He had his mother’s fine eyes. He looked clean, healthy, and normal.

“I don’t know that he’s very clever,” she said one day, when I was looking at the photograph, “but I know he’s good. He has a charming character.”

The daughter was fourteen. Her hair, thick and dark like her mother’s, fell over her shoulders, and she had the same kindly expression and untroubled eyes.

“They both look like you,” I said.

“Yes, I think they are more like me than their father.”

“Why have you never let me meet him?” I asked.

“Would you like to?” she smiled and her smile was really very sweet.

“You know, he’s not at all literary,” she said. “He has no interest in literature.”

“He’s on the Stock Exchange(证券交易所), and he’s a typical broker(经纪人). I think he’d bore you to death.”

“Does he bore you?” I asked.

“You see, I happen to be his wife. I’m very fond of him.” She smiled to cover her shyness, and her eyes grew tender.

“He doesn’t pretend to be a talent. He doesn’t even make much money on the Stock Exchange. But he’s awfully good and kind.”

“I think I should like him very much.”

“I’ll ask you to dine with us quietly some time, but mind, you come at your own risk; don’t blame me if you have a very dull evening.”

1Which of the following statements is NOT true?

A. Mrs. Strickland is a very good housekeeper.

B. Her daughter looks more like her than her husband.

C. Her son, clever or not, has a pleasant character.

D. Mrs. Strickland doesn’t love her husband because of his dullness.

2What does the sentence “I think he’d bore you to death” imply(暗示)?

A. Mrs. Strickland doesn’t think her husband is a dull man.

B. It must be boring for the guest to talk with Mr. Strickland because of different interests.

C. Mrs. Strickland fears that her husband will make the guest die.

D. The guest will finally find Mr. Strickland is a humorous host.

3Which is the closest meaning to the underlined word “awfully”?

A. Personally.

B. Gradually.

C. Extremely.

D. Badly.

4What does the author think of Mrs. Strickland in this passage?

A. Elegant and attractive.

B. Dull and unconfident.

C. Beautiful and unlucky.

D. Bitter and foolish.

【题目】阅读理解

The interview had been going on for about 20 minutes and everything seems to be going well.Then,suddenly,the interviewer asks an unexpected question,“Which is more important,law or Dove?

Job applicants in the West increasingly find themselves asked strange questions like this.And the signs are that this is beginning to happen in China.

Employers want people skilled,enthusiastic and devoted.So these are the qualities that any reasonably intelligent job applicants will try to show no matter what his or her actual feelings are.In response,employers are increasingly using questions which try and show the applicant’s true personality.

The question in the first paragraph comes from a test called the Keirsey Personality Sorter.It is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.This is often called an aptitude test (能力倾向测验).

According to Mark Baldwin many job applicants in China are finding this type of questions difficult.When a Chinese person fills out an aptitude test he or she will think there is a right answer and they may fail because they try to guess what the examiner wants to see.

This is sometimes called the prisoner’s dilemma.Applicants are trying to act cleverly in their own interest.But they fail because they don’t understand what the interviewer is looking for.Remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.

【1】The writer wrote the passage to________.

A.give you a piece of advice on a job interview

B.tell you how to meet a job interviewer

C.describe the aptitude test

D.advice you how to find a job

【2】Why do the interviewers ask such questions?

A.They want to discover what the interviewees know.

B.They are curious about the answers.

C.They try to discover the ability of the interviewees solving problems.

D.They just ask questions without thinking much.

【3】According to the writer,in an aptitude test,Chinese job applicants should________.

A.not tell the truth

B.learn to tell what they really think

C.be more enthusiastic

D.try to find out what the examiner really want to know

【4】From the passage we know that________.

A.job applicants are always asked such questions

B.more Chinese applicants fail to find a job

C.applicants should not act as reasonably as a prisoner

D.the aptitude test is becoming popular worldwide

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网