题目内容
【题目】Dos and Don’ts for USA Travel
Despite what difficult procedures (程序) you may have endured to get to the U.S., including visa troubles, airport security screenings, and the like, the United States is a rather relaxing place once you arrive. 【1】 Following are basic tips about traveling in the USA.
Don’t try to see and do too much.
【2】 Many foreign visitors to the United States try to see New York, Washington DC, Miami, and Los Angeles all in one trip. That kind of touring can leave a traveler very tired if you have limited vacation days. The best way is to focus on a region and more deeply.
【3】
While traveling in the United States, do be sure to smile, ask questions, say “please” and “thank you”, and be patient. In almost all cases, your kindness will be rewarded by locals who want to show you the best of their cities and towns.
Do obey traffic signs and laws.
Traveling outside of the United States, I have noticed that stop lights and “No Parking” signs in some parts of the world are only suggestions for drivers. Not in America. Drivers must come to a full stop at a red light and remain stopped until the light turns green. 【4】
Do be on time.
America take punctuality very seriously. 【5】 Give yourself more time than you think you’ll need to get to some place, especially if you’re not familiar with the area as unexpected delays can happen, such as heavy traffic.
A. It is considered rude to be late.
B. Besides, drivers should obey the speed limit.
C. Do be kind, smile, and enjoy yourself.
D. Don’t assume you can smoke anywhere.
E. The United States is larger than Europe.
F. Try to use the vocabulary they use in their everyday life.
G. But we do have a few rules that foreign visitors may not know about.
【答案】
【1】G
【2】E
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】试题分析:本文主要讲述了去美国旅游需要注意的事项。
【1】考查上下文理解和推理判断。根据空格上文可知,去美国旅游要忍受签证,机场安全检查等等一系列麻烦,空格下文Following are basic tips about traveling in the USA.说明接下来讲述一些在美国旅游的一些注意事项,因此推断空格处起承上启下的作用,选项G“的确有一些外国游客可能不知道的规则”符合语境。故选G。
【2】考查上下文理解和推理判断。根据空格下文可知,此处讲述想一次旅游就看遍许多地方会很疲惫,最好的办法是集中在一个地区,因此推断美国是很大的。故选E。
【3】考查段落大意。空格处是段落标题。本段主要讲述在美国旅行,一定要多微笑,有礼貌有耐心,这样你就能得到当地居民的回报,向你展示他们的城镇的最好的一面。因此推断本段建议要善良,微笑,享受生活。故选C。
【4】考查上下文理解和推理判断。根据空格上文Drivers must come to a full stop at a red light and remain stopped until the light turns green.可知,此处讲述司机必须在红灯时停下来直到绿灯亮起,因此推断B项“此外,司机应该遵守限速”符合语境。故选B。
【5】考查上下文理解和推理判断。根据段落标题Do be on time.和空格上文America take punctuality very seriously.可知,在美国要准时,美国非常重视准时,因此推断空格处选A项“迟到被认为是粗鲁的”符合语境。故选A。