题目内容
【题目】请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出适合各段落的首句,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多余选项。
A. Try different new things.
B. Avoid “black and white thinking”.
C. Associate with optimistic people.
D. Make a plan to stop thinking negatively.
E. Understand the benefits of staying positive.
F. Adopt the motto “everything happens for a reason”.
Develop a positive attitude towards life
When you are going through a challenging time, people will just instruct you to think positively. More often than not, thinking positively proves a strategy for interpreting everything that happens to you in a useful, constructive way. If you want to know how to think more positively, just follow these tips.
【1】_____________. Choosing to think more positively will not only help you take control of your life and make your everyday experiences more pleasant, but it will have countless benefits on your mental and physical health as well as your ability to deal with change. Being aware of these benefits can help you be even more motivated to think positively on a regular basis. One of the most important benefits of positive thinking is that you are more likely to have better coping skills during times of stress.
【2】_____________. Don’t think everything you are faced with either is or it isn’t. In fact, there is what we call the shades of gray in life. Therefore, if something doesn’t turn out the way you want it to, make a list of all of the outcomes in between to see that things aren’t as serious as they seem. For example, if you get a late start on a paper and think you shouldn’t bother because you won’t finish it in time, consider the other possibilities. You could finish half the paper and still get a better grade than if you don’t turn it in.
【3】_____________.That means deciding to overcome the negativity that is going on around you –– and there will always be plenty of it. Think of what you can do today that is good for you and others. Decide how you will react in ways that will make a difference to your life. Don't let other people ruin your plan. People will often make things seem more important or worrisome than they really are. Making a plan to be more positive will already be a move in the right direction. This will help you to stay positive because you will feel a greater sense of control over your life and your choices.
【4】 _____________. Experiencing a wide variety of life will do wonders. Stepping out of your comfort zone can often take you by surprise and knock those negative thoughts or black and white thoughts right back into their cave. Something as simple as trying a new food in a restaurant can lead to the discovery of new tastes and different feelings, along with the release of negative impressions. Visiting a new town, city, or country and see how other people view the world can help put a positive spin on your life.
【5】_____________. Optimism is infectious. If you want to be infected by optimism, you should spend time with people who can provide something of value. Look for the positives in other people too –– finding what is good in people. Learn to praise people around you. Connect with people who have many passions and want to share them with you. Avoid seeing anyone with a negative outlook, unless you really care about that person and want to change their thoughts. If you tend to think negatively, you’ll be falling into a trap.
【答案】
【1】E
【2】B
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:本文讲的是用积极的态度对待人生。
【1】E根据下句:选择更加积极的思考不仅帮助控制你的生活并且使你每天的经历更加愉快。因此可知上句的意思应该是:明白处于积极状态的好处。故选E。
【2】B根据下句:不要认为你面对的每件事情要么是,要么不是。因此上句表达的是:避免“黑白思考”。故选B。
【3】D根据下句:那就意味着决定克服在你周围运行的消极。因此上句表达的是:制定一个阻止消极思考的计划。故选D。
【4】A根据下句:体验各种各样的生活将创造奇迹。因此上句表达的意思是:尝试不同的新东西。故选A。
【5】C根据下句:乐观是受感染的。因此上句表达的意思是:与乐观的人联系。故选C。